Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Ελληνική δικαιοσύνη, ένας προστάτης αρουραίων που τρώνε δάνεια. Σε ρόλο "χορηγού" και η Στοά Μακαντάση.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο:

Η «μπάμπουσκα» του «Πρώτου Θέματος»: Τους έδιναν δάνειο για να αγοράζουν εταιρείες που έστηναν οι ίδιοι
  Αυτό το άρθρο απο μόνο του μπορεί να αποτελέσει απόδειξη της διαπλοκής που συνδέει δημοσιογράφους, ΜΜΕ, κυβερνήσεις, όργια, εκβιασμούς, δάνεια, εκβιασμούς επι δανείων, ναρκωτικά κοκ. Αυτό που ενοχλεί στην όλη ιστορία που δημοσιεύτηκε στην Αυγή είναι η απουσία της δικαιοσύνης.

  Στη περίπτωση του Πρώτου Θέματος, η μια εταιρεία έπαιρνε δάνεια για να αγοράζει την προηγούμενη με τους ίδιους μετόχους. Η τράπεζα Πειραιώς έπαιξε τρελλό παιγνίδι στην υπόθεση αυτή. Σκέφτομαι πόσες άλλες φορές το έκανε και γιατί δεν δικάστηκε η διοίκησή τους.

  Σας επισυνάπτω μέρος του σχετικού κειμένου απο την Αυγή

  Γ. Πουλόπουλος: Καταγγελμένα δάνεια 278 εκατ. ευρώ

  Το 65% των δανείων που έχει χορηγήσει η Τράπεζα Πειραιώς στα ΜΜΕ έχει καταγγελθεί ή βρίσκεται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, αποκάλυψε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Γιώργος Πουλόπουλος στην κατάθεσή του χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.

  Η Πειραιώς, είπε ο Γ. Πουλόπουλος, έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 432 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, εκ των οποίων έχουν καταγγελθεί συμβάσεις ύψους 202 εκατ. ευρώ (ποσοστό 47%), ενώ καθυστερούν και δάνεια ύψους 76 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν, όμως, καταγγελθεί ακόμη. «Το 65% είναι καταγγελμένα και με πάνω από 90 μέρες καθυστέρηση» ανέφερε. Από τα εξυπηρετούμενα δάνεια, τα μεγαλύτερα υπόλοιπα είναι:

  * ΑΝΤ1: 67 εκατ.
  * «Πρώτο Θέμα» 36 εκατ.
  * Πήγασος: 32 εκατ.
  * Νέα Τηλεόραση (Star): 28 εκατ.
  * ΔΟΛ: 21 εκατ.

  * Mad: 15 εκατ.
  * Real: 6,5 εκατ.

  "Πρώτο Θέμα": Η μία εταιρεία μέσα στην άλλη

  Από το σύνολο των δανείων στα ΜΜΕ, αίσθηση προκάλεσε η δανειοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς των μετόχων του «Πρώτου Θέματος» προκειμένου να αγοράσουν εταιρείες που είχαν συστήσει οι ίδιοι και συνέχιζαν να τις κρατούν! Το θέμα ανέδειξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Σπύρος Λάππας, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Συρμαλένιος, Γιάννης Θεοφύλακτος, Γιώργος Παπαηλιού). Συγκεκριμένα, οι βουλευτές είπαν ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει συνολικά 36 εκατ. ευρώ στον όμιλο

  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για αγοραπωλησίες μετοχών των ίδιων μετόχων φυσικών προσώπων ανάμεσα στις τρεις εταιρείες: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, ΝΕΟ ΘΕΜΑ.

  Το ιστορικό έχει ως εξής:

  * Η εταιρεία εκδόσεων ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ιδρύεται το 2005 και από τους τρεις μετόχους: 1/3 Αναστασιάδη, 1/3 Καραμήτσο και 1/3 Τριανταφυλλόπουλο.

  * Στις 26 Νοεμβρίου 2007 η Πειραιώς χορήγησε δάνειο 18 εκατ. ευρώ προς την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. των ίδιων μετόχων για εξαγορά των μετοχών της ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., δηλαδή για εξαγορά των μετοχών των ίδιων μετόχων - Αναστασιάδη, Καραμήτσου, Τριανταφυλλόπουλου- που είχαν ιδρύσει την πρώτη εταιρεία.

  * Στις 14 Μαρτίου 2008 και στις 12 Ιουνίου 2008 η ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. εξαγοράζει το 70% της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ έναντι 12,5 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά αυτή αφορά το σύνολο των μετοχών του
  Τριανταφυλλόπουλου, που κατείχε το 40% στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και το μισό 20% και 10% των άλλων δύο. Τα χρήματα δεν πήγαν για αποπληρωμή του δανείου στην Πειραιώς αλλά στους μετόχους...

  * Στις 7 Ιανουαρίου 2009 η Πειραιώς αποδέσμευσε ποσό 4,5 εκατ., που, όπως τόνισε ο Ν. Συρμαλένιος, «αποτελεί έμμεση χρηματοδότηση».

  * Στις 28 Μαΐου 2010 οι μετοχές της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. εξαγοράζονται από τους Καραμήτσο 50% και Αναστασιάδη 50% έναντι 21 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ προέρχονται από το δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς προς την εταιρεία ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που στο μεταξύ είχε ιδρυθεί από τους ίδιους μετόχους. Τα 3 εκατ. καταβάλλονται εξ ιδίων διαθέσιμων σε 10 ισόποσες δόσεις. 

  «Ο δανεισμός για αγοροπωλησίες μετοχών από τους εαυτούς τους αποτελεί μια τουλάχιστον παράδοξη και ερευνητέα κατάσταση» υπογράμμισε ο Ν. Συρμαλένιος.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Μετά τις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων, η σημερινή σύνθεση της εταιρείας Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Α.Ε. ανήκει κατά 50,18 % στον Βίκτωρα Ρέστη, κατά 19% στον Τάσο Καραμήτσο, κατά 13% στον Θέμο Αναστασιάδη και τα υπόλοιπα είναι πιο μικρά ποσοστά (η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ με 5,30% κ.λπ.). 

  Ο Ν. Συρμαλένιος αναρωτήθηκε «ποια φερεγγυότητα έχει η τράπεζα απέναντι σε πρόσωπα - μετόχους, όταν ο Β. Ρέστης είχε προφυλακιστεί και αναγκάστηκε να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο 36 εκατ., ενώ ο Θ. Αναστασιάδης καλείται τώρα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να καταβάλει στο Δημόσιο το ποσό των 5 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα παράνομου πλουτισμού».

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  ΣΧΟΛΙΑ KAI ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  1. Σημειώστε ότι,
  Η βιωσιμότητα μια επιχείρησης δεν πρέπει να αποφασίζεται με αυθαίρετο τρόπο απο μια τράπεζα αλλά με συγκεκριμένες παραμέτρους που πρέπει να ελεγχθούν αν συνδέονται με μαθηματική συνέπεια.
  Η συγκεκριμένη ανωτέρω παρατήρηση δείχνει πρός ένα τεράστιο πηγάδι δίχως πάτο, για το οποίο ευθύνονται όσοι πέρασαν τπο τη ΤτΕ, που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν ελέγχους. Υπήρξαν ύποπτα άχρηστοι και σίγουρα επιστημονικά ανίκανοι. Το θέμα ακουμπάει μέχρι τις αμυγδαλές τα κόκκινα δάνεια που είναι πάνω απο 100 δις ευρώ και θα μεταφερθούν κάποια στιγμή στο χρέος της χώρας που θα αυξηθεί. 

  2.  Πού είναι η δικαιοσύνη και γιατί επιμένει μόνο στον Βίκτωρα Ρέστη (επειδή είναι εβραίος;) και όχι στους προηγούμενους; Η Στοά Μακαντάση ξέρει κάτι;

  3. Ποιά θα μπορούσε να είναι η σχέση Καμμένου-Τσίπρα-Τριανταφυλλόπουλου στη περίπτωση Γιαννουσάκη και Μαρινάκη; O ρόλος Μητσοτάκη είναι φανερός, είτε στηρίζει τους εμπόρους ναρκωτικών είτε το παιδί είναι μαλάκας. Άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει.

  4. Εκτός απο την παράδοση στις τράπεζες ως εγγύηση των χρεών τους τις ταινιοθήκες τους (400 εκ ευρώ παραμύθι) με τι άλλο θα μπορούσαν δημοσιογράφοι, καναλάρχες κλπ να εμπορεύονται τα δάνεια με τη κάθε κυβέρνηση; Είναι δεδομένο ότι το DVD με τη Τσέκου και το Ζαχόπουλο που μίλαγε για τον Καραμανλή ακολούθησε μια τρελλή πορεία μέχρι που εξαφανίσθηκε στο πισινό του Μαξίμου.

  5. Ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε και αυτό το άρθρο εδώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σημείο


  Προσπαθώ να θυμηθώ ποιός ήταν ο δημοσιογράφος που επισκέφθηκε το διαμέρισμα του Ζαχόπουλου πριν αυτός πέσει στο κενό και να σκεφτείτε ότι έχω φοβερή μνήμη, σκέτη κόλαση. Η Στοά Μακαντάση ξέρει κάτι;

  6. Ακόμη φιλικές τιμές κάνω αλλά αυτό τελειώνει σιγά-σιγά.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ====================================
  >>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
  ====================================
  Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.