Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Ροδάκινα. Λένε κομποστοποίηση αλλά μάλλον τα εξάγουν μέσω ιδιωτικών καναλιών. Διπλό κέρδος και επι χρόνια.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται και στα ροδάκινα, όταν υπερβαίνουν τον αριθμό που καθορίζεται απο την ΕΕ.

Σε 20.000 τόνους υπολογίζονται τα ροδάκινα -κυρίως επιτραπέζια- που βρίσκονται σε στάδιο σήψης και πρέπει να αποσυρθούν, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Φορείς της περιοχής έστειλαν επιστολή στον υπουργό Αγροτικής "Ανάπτυξης" και "Τροφίμων" Αποστόλου, στην οποία τονίζουν την ανάγκη χρηματοδότησης, ύψους 400.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η διαδικασία απόσυρσης ενώ στα σχολεία τα παιδιά δεν μπορούν να φάνε ένα φρούτο!

Οι "φορείς" (άλλοι αυτοί) προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της υπερπαραγωγής, μέσω των ενίσχυσης της διαδικασίας κομποστοποίησης των αποσυρόμενων προϊόντων και διάθεσής τους σε ιδιωτικές εταιρείες κομποστοποίησης και όχι σε ΧΥΤΑ, στο πλαίσιο της κείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Σημειώστε ονερεμένοι μου, ότι το κόστος της κομποστοποίησης αγγίζει τα 20 ευρώ ανά τόνο και ότι πρέπει να αποσύρονται περίπου 20.000 τόνοι ροδάκινα που βρίσκονται σε στάδιο σήψης κάθε χρόνο. Αυτά χωρίς ένα άλλο τεράστιο διαχρονικό σκάνδαλο που έχει γονατίσει την Ελληνική οικονομία (θα σας το πώ άλλη φορά, να έχω κέφι).

Στην κοπροελλάδα που δεν ξέρουν στο ΕΛΚΕΘΑ τί είναι τα ποτάμια της θάλασσας, δεν γνωρίζουν πως να φτειάξουν χυμούς και θέλουν ανάπτυξη οι μαλάκες; Περιμένετε να πάρετε και συντάξεις... Πόσα χρόνια σας τα λέω; Τα κουδούνια μου θα πάρετε.

Μιλιά για όλα αυτά τα ΤΡΟΛ του Μαξίμου που παριστάνουν το πολιτικό; Κολομβία η χώρα. Μεγάλος "ηθικολόγος" ο Γερμανός κ. Φούχτελος. Πολύ μεγάλος... Έχει παχύνει πολύ...

Ο Καραμανλής έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνοντας τον Καμμένο στο ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια βλαμμένων της Στοάς Μακαντάση και Παριά γωνία. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Έτσι διεσώθη το ηρωικό όνομα της για να μη περάσει απο λαϊκό δικαστήριο, όπως θα έπρεπε μαζί με το Σημίτη των Ολυμπιακών της Κολομβίας και της Χαλυβουργίας με τα κόκκινα δάνεια των 1,2 δις ευρώ. Tί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι κάποια εφοπλιστούλα έκανε το Τσίπρα πιο "επιφανή" σαν πολιτικό, γιατί όπως και ο Μητσοτάκης είναι ένα τίποτα. Ένα απολύτως τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.