Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Ναρκωτικά, γηροκομεία και φρενοκομεία. Ότι νάναι εκτός απο το σωστό φάρμακο. Να περνάει η ώρα, να έλθει η σαλάτα.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Σε μια χώρα που ελάχιστοι γνωρίζουν τί σημαίνει παραγωγή είναι αδύνατο να ακούσεις κάτι παραγωγικό και χρήσιμο. Οι πολλές συζητήσεις για το καιρό δεν κάνουν καλό. Οι ατάκες είναι χάσιμο χρόνου και μόνο στο επικοινωνιακό παιγνίδι βοηθούν. Δεν δίνουν λύσεις αλλά χρησιμοποιούνται μόνο για να παρατείνει τη παρουσία της στην εξουσία η κάθε κυβέρνηση.

Η ατάκα μοιάζει με κροτίδα που προκαλεί θόρυβο για να αποσπάει τη προσοχή. Αν πάει κανείς σε ένα καφενείο ή σε ένα γηροκομείο στην Ελλάδα, θα ακούσει πολλές σοφιστείες σαν αυτές που ο κ.Παπαδημητρίου πετάει κατά καιρούς. Το κακό είναι πως οι σοφοί αυτοί γέροντες δεν είναι υπουργοί. Δεν πληρώνονται για κάτι που δεν παράγει. Μερικοί όμως στην κυβέρνηση και πληρώνονται και φέρνουν και τους φίλους τους και τους δίνουν μισθό.

Πίσω απο τις ατάκες και τις κροτίδες πάντα υπάρχουν μεγάλες αλήθειες που κρύβονται. Η περίπτωση του ΕΦΚΑ είναι μια ακόμη εκδήλωση επιλεκτικής χρεοκοπίας.

ΣΤΟΑ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗ, ΕΝΑ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΡΓΑΣΜΟ

Σαν επιλογή η απόφαση της κ.Μπαζιάνα να ασχοληθεί ως εθελόντρια με τα ψυχιατρεία, θα της δώσει εκτός απο πολύ ελεύθερο χρόνο και εμπειρία απο πρακτικές για το πως αντιμετωπίζονται άτομα με χρόνια ψυχικά νοσήματα...

Στην Ελλάδα ξέρετε πόσοι είναι παλαβοί και δεν το ξέρουν; 

Το κόστος προς την απόδοση είναι αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί κανείς, γιατί κάποιος πληρώνει πάντα το καραγκιοζηλίκι και αυτός δεν είμαι εγώ αλλά εσείς...

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΤΑ GREEK STATISTICS ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΟΤΕ...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για περιπτώσεις όπως του κ.Τσακαλώτου. Υπάρχουν πολλά είδη καθηγητών ΑΕΙ.

Θα θυμάσθε ότι τον λάθος τύπο του κόφτη (εγώ το απέδειξα αυτό) αυτός τον πήγε στην Βουλή. Ο κ.Τσακαλώτος θα πρέπει να είναι σεμνός και να λέει και Ευχαριστώ Δάσκαλε, γιατί τον έσωσα απο εξεταστική για το θέμα, αν εφαρμοζόταν ο τύπος αυτός ποτέ. Σημειώστε, ότι μόνο εγώ είδα ότι ο τύπος του Κόφτη είναι λάθος. Έχει τη σημασία του.

Δεν ξέρω αν είμαι κατανοητός αλλά φαντάζομαι ότι μιλάω σε έξυπνους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τη σημασία όσων γράφω.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΩΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΙΑ

Δεν έχω πρόβλημα να το ξανακάνω το σωστό και πολλές φορές... Ακόμη περιμένω (μαζί με το Ελεγκτικό Συνέδριο) να εξηγήσουν ο κ.Τσακαλώτας και ο κ.Παπαδημητρίου τί είναι τα 700 δις ευρώ άγνωστα δάνεια που εγγράφονται κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό. Περιμένω...

Τον τύπο υπολογισμού του ελάχιστου βασικού μισθού απο "πού" τον έμαθαν στη κυβέρνηση; Απο εδώ, αφού είναι άσχετοι. Λοιπόν, σεμνά και ταπεινά όλοι, να μην επιβαρύνεται η κατάσταση. Μιλιά. Να διαβάζουν, να μαθαίνουν και να μη βγάζουν γλώσσα. Ας παίζουν με το Γιάννη.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ QE KAI ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΓΥΡΑ ΚΑΙ... ΡΩΤΑΝΕ

Μερικοί νομίζουν στη κυβέρνηση, ότι είναι πολύ έξυπνοι. Πρίν πάρουν απόφαση πετάνε τη μπάλα στη σέντρα και περιμένουν να πάρουν ιδέες και μετά να πούν ότι τα ξέρανε. Απο το 2010 μέχρι τώρα, το μόνο μοντέλο βιωσιμότητας του χρέους περιγράφηκε για πρώτη φορά απο εμένα εδώ. Ούτε Τσακαλώτος ούτε Βαρουφάκης ούτε Παπαδημητρίου "ήξεραν" και εκ των υστέρων "οι προφήτες είναι πάντα πολλοί". Το θέμα είναι πως είναι επικίνδυνοι, γιατί είναι άσχετοι εντελώς.

"Ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έσφαλλε στην εκτίμησή του" ισχυρίζεται χωρίς απόδειξη ο κ.Παπαδημητρίου. Ο κ.Στουρνάρας είχε πεί και αυτός χωρίς απόδειξη (έτσι μιλάνε οι οικονομολόγοι στην Ελλάδα) ότι "θα χρειάζονταν κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να βγεί η χώρα στις αγορές και ότι προϋπόθεση της εξόδου στις αγορές είναι η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση".

Και ο κ.Στουρνάρας και ο κ.Παπαδημητρίου στηρίζουν τη παραγωγή χρέους, ο καθένας με άλλο τρόπο. Θα περάσουν πολλοί απο ειδικό δικαστήριο.

Σχετικά άρθρα
 1. 700 δις ευρώ άγνωστα δάνεια στον προυπολογισμό (2017)
 2. Στα 310 δις ευρώ μπορεί να φτάσουν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών (2017)
 3. Λάθος και ο τύπος του φορολογικού “κόφτη”! (2017)
 4. Πόσο πρέπει να είναι το πλεόνασμα της Ελλάδας για να είναι βιώσιμο το χρέος της; (2017)
 5. Ο σωστός τρόπος υπολογισμού του ελάχιστου βασικού μισθού (2017)

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ====================================
  >>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
  ====================================
  Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.