Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Το σχέδιο της ΝΔ για τις επενδύσεις είναι μια ακόμη ατάκα Μητσοτάκη γεμάτη με μπούρδες. Μιλάει για να μιλάει.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ...

Μπορεί να μην είναι μόνο πρόβλημα IQ αλλά κάτι χειρότερο, να θέλει νυστέρι... Ο άνθρωπος είναι αμόρφωτος. Ζεί εκτός τόπου και χρόνου, στο κόσμο της παπαρούνας... 

Τα 5 βασικά βήματα του "σχεδίου" Μητσοτάκη για να έλθει αυτό, που αυτός φαντάζεται ως ανάπτυξη:
1. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές με την εφαρμογή της Συμφωνίας Αλήθειας, του δικού μας δηλαδή Εθνικού Σχεδίου για την οριστική έξοδο από την κρίση.
2. Βελτίωση της ρευστότητας της οικονομίας, μέσω δράσεων για την επιστροφή καταθέσεων, τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.
3. Εμπροσθοβαρής εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της αύξησης της εξωστρέφειας και των επενδύσεων.
4. Αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, με μείωση φόρων και δαπανών και αποτελεσματικότερο Κράτος, με ταυτόχρονη διεκδίκηση τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από τώρα, όχι από το 2023.
5. Αποσαφήνιση των παρεμβάσεων μείωσης του δημοσίου χρέους, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του με μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του Α.Ε.Π., όχι στο 3,5% του Α.Ε.Π., που έχει αποδεχθεί η σημερινή Κυβέρνηση.
Σχόλια
1. Συμφωνία αλήθειας! Ο κ.Μητσοτάκης θα πάει στους δανειστές ή στους επενδυτές και θα τους πεί "Εμείς θα σας λέμε πάντα την αλήθεια". Χεστήκανε. Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλος ο  κόσμος μαλάκας. Πρέπει να προσέχει τις παρέες του. Οι σοβαροί επενδυτές μελετούν τα οικονομικά στοιχεία μέσω των εταιρειών τους. Δεν ακούν μηνύματα και υποσχέσεις απο τον κάθε χαλβά Φαρσάλων. Ξέρουν με ποιούς μιλάνε. Μιλάνε με πολιτικούς της Κολομβίας του Ευρωπαϊκού Νότου. Τους έχουν για να κουβαλάνε τα φυστίκια τους...

2. Η ρευστότητα της οικονομίας πρέπει να είναι διαρκής. Θα χρειασθεί παραγωγή. Αυτό για να γίνει πραγματικότητα θα πάρει χρόνια και χρειάζεται κάποιος να ξέρει πως θα το οργανώσει. Αυτός ο κάποιος δεν χρειάζεται κανένα Μητσοτάκη απο πάνω του να του βάζει τρικλοποδιές ή να τον καθυστερεί όταν βάζει τα παπούτσια του. Δεν αντιλαμβάνεται τίποτα το άτομο. Δεν ξέρει. Δεν έχει δουλέψει στη παραγωγή. Πώς μιλάει για αυτή δεν ξέρω.

Αν ανοίξουν τα capital controls δεν θα μείνει ούτε βίδα μέσα στις τράπεζες. Επιστροφή καταθέσεων δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχει επιλυθεί το θέμα των κόκκινων δανείων (τα κλεμμένα και αγύριστα). Αυτά είναι πάνω απο 100 δις ευρώ, θα τα φορτωθεί το κράτος και θα χρειασθούν νέα δάνεια και μνημόνια. Δεν ξέρει τί λέει ο άνθρωπος. Βαράει αρλούμπες συνέχεια.

3. Εξωστρέφεια χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει. Τί είναι αυτά που λέει πάλι; Η Ελλάδα αυτά που θα παράγει στο εξωτερικό δεν θα τα αγοράζει κανένας. Η χώρα δεν έχει τεχνολογία. Tα προϊόντα της όπως και οι πολιτικοί της δεν είναι "ανταγωνιστικά". Κολομβία είναι η χώρα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τη κατάντησαν έτσι. Αντί να κρυφτεί, βγαίνει και τάζει παραμύθια; Ποιός του γράφει τους λόγους του κ.Μητσοτάκη. Όλο παπαριές λέει κάθε μέρα.  Επενδύσεις χωρίς παραγωγή είναι φούσκες για να φάνε οι ημέτεροι.

Η ΝΔ χρεοκόπησε την Ελλάδα, να μη το ξεχνάει αυτό ο κ.Μητσοτάκης και το κόμμα του ζεί με δανεικά. Ας λύσει πρώτα τα του σπιτιού του και ας αφήσει τα σοβαρά θέματα να τα διαχειρισθεί Πρωθυπουργός που θα ξέρει. Φτάνει πια με τους αυταπατεώνες...

Η Στοά Μακαντάση πάλι τον κάθε άχρηστο τον ανεβάζει; Δεν θα τα πάμε καλά...

4. Έχουν αρχίσει όλοι διεθνώς και παίζουν τη κολοκυθιά με το πλεόνασμα και στη μέση ένα βόδι που παριστάνει τον ηγέτη... 2% ο ένας, 1.5% ο άλλος για το πλεόνασμα κοκ. Το ΧΘΕΣ νομίζει ότι τα νούμερα βγαίνουν στη τύχη. Για ποιά μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μιλάει πάλι ο κ.Μητσοτάκης; Είναι εκτός πραγματικότητας όσα λέει, αφού ο κ.Τσίπρας ήδη τα έχει υπογράψει. Ο Μητσοτάκης αμφιβάλλω αν ξέρει τί είναι χρέος. Αυτός θα το διαπραγματευθεί; Είναι επικίνδυνος. Να κάνει στην άκρη. Δεν κάνει. Στο τέλος, θα διπλασιάσει το χρέος όπως ο πατέρας του σε μια νύχτα.

5. Είπαμε ήδη για το θέμα του δημοσίου χρέους (διαβάστε εδώ να μάθετε και εσείς). Αυτός κοιμόταν στο μάθημα; Ο άνθρωπος είναι αδιάβαστος σε ότι λέει και παραμένει απληροφόρητος. Δεν τον νοιάζει. Τη καρέκλα θέλει να κάνει τη λεχώνα. Το μείγμα θα το αποφασίσει ο νέος Πρωθυπουργός, εκείνος που θα επιλεγεί στη μεταπολίτευση που χρειάζεται η χώρα επειγόντως γιατί έχει γεμίσει με κουνούπια.

To ΧΘΕΣ πολλές φορές βουτάει μια ιδέα απο τα ιστολόγια και τρέχει και τη λέει. Δυστυχώς δεν αντιγράφονται όλες και καμμιά κλεμμένη ιδέα δεν έχει αίσιο τέλος, γιατί η επικεφαλίδα δεν μιλάει για τη συνέχεια και για το τέλος. 

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ. ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

Για το μεταναστευτικό, για το ΤΑΙΠΕΔ , για τα ναρκωτικά και τη πειρατεία στο Αιγαίο, τις παράνομες άδειες των ΜΜΕ, μιλιά ο κ.Μητσοτάκης.ΤΙ να πεί; Να θάψει τους ευεργέτες του;  

Θα μειώσει τους φόρους έλεγε ο κ.Μητσοτάκης. Τις δαπάνες (μισθούς, συντάξεις κλπ) απο που θα τις πληρώσει;  Θα φορολογήσει το καρτέλ των εφοπλιστών; Θα αλλάξει το σύνταγμα με τρόπο που θα τους δώσει περισσότερα προνόμια; Mε το "μπάσκετ" και το "βιβλιοπωλείο" της Στοάς Μακαντάση θα στήσει κυβέρνηση; 

Αυτό που με ενοχλεί είναι η ανοχή των Γερμανών να παίζουν ζάρια με τα πατίνια... Τόσο πολύ τους πονάει η Siemens; Θα ζητήσει την έκδοση απο τη Γερμανία του Χριστοφοράκου που "ξέφυγε" επι ΝΔ στο αεροδρόμιο ο κ.Μητσοτάκης;

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ

Οι βασικές προτεραιότητες κατά Μητσοτάκη είναι α) ο τουρισμός και η καλύτερη οργάνωση του β) ο πρωτογενής τομέας κυρίως τα αγροτικά  με συμβόλαια και χρηματοδοτήσεις απο επιδοτήσεις όπως παληά που τα έτρωγαν και γ) η οργάνωση και η ενίσχυση της αυτονομίας των ΑΕΙ. Μπούρδες. Αυτό είναι το νέο μείγμα πολιτικής; Τόσα χρόνια τα ίδια λένε όλοι.

Σας έχουν μάθει να σκέφτεσθε με στερεότυπα. Ακούτε το κάθε αχλάδα και απο την αμορφωσιά που έχετε αντί να τον πάρετε στα λεμόνια πηγαίνετε και τον ψηφίζετε ξανά.  Δεν βγαίνει η κατάσταση αυτή με το ΧΘΕΣ που έβγαλε τη γραβάτα. Το ΧΘΕΣ δοκιμάστηκε και απέτυχε. Η ΝΔ χρεοκόπησε την Ελλάδα με στήριγμα το ΠΑΣΟΚ. Αυτά είναι. 

 Η ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.