Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Αυξάνονται οι μικρές κοινωνικές και πολιτικές εκρήξεις, δημιουργώντας την αρχή ενός κυκλώνα στα Βαλκάνια

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Mια ανάφλεξη στα Βαλκάνια να τη φαντασθείτε σαν μικρές φωτιές που ανοίγει για κάποιο λόγο η μιά δίπλα στην άλλη. Απο τη μια η Κολομβία του ευρωπαϊκού νότου, το απόλυτο πλυντήριο για όλα. απο την άλλη ο δρόμος της πειρατείας και των ναρκωτικών πρός την ΕΕ που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να μένει ανοιχτός και χωρίς έλεγχο στα σύνορα (δικαιολογημένο αφού η χώρα δεν είναι κράτος) και τέλος το άλυτο θέμα της FYROM και το θέμα των Τσάμηδων που βρήκαν και δίοδο να μιλούν στη ευρωκοινοβούλιο, παράγουν μια πολιτική ρευστότητα της οποίας η ροή είναι ανεξέλεγκτη.

Στην Ελλάδα ειδικότερα, τα προβλήματα ασφάλειας εντείνονται καθημερινά. Χαρακτηριστικά τα άβατα που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας π.χ. στη Θράκη, στα Εξάρχεια, στα Ζωνιανά, στη Μύκονο κοκ και στα οποία η αστυνόμευση είναι κάκιστη. Στη Κρήτη έχουν καταδικασθεί και πολιτικοί της ΝΔ που είχαν μπλέξει με ναρκωτικά. Μετά κανείς δεν "ξαναείδε" τίποτα... Σημερινός υπουργός έφαγε 10 χρόνια με αναστολή και παραμένει στη κυβέρνηση! Τόσο χάλια. Οι γερμανικές, αγγλικές και γαλλικές εφημερίδες ΜΙΛΙΑ. Μόκο όλες.

Η μηδενική διορατικότητα και η παιδική αφέλεια που λάμπει καθημερινά στα ματάκια των πολιτικών του ΧΘΕΣ ενώ αναμένονται και νέα μέτρα και ενώ το θέμα με τα κόκκινα δάνεια έχει αργήσει πολύ, γιατί κεφάλαια δεν υπάρχουν για να αποληρωθεί η ζημιά που θα μεταφερθεί στο κράτος, όπως έγινε στην Ιταλία ενισχύει το κλίμα αντιπάθειας του λαού κατά των "ηγετών" του, που δεν μπορούν να περπατήσουν πουθενά χωρίς ένα τάγμα απο αστυφύλακες να τους φυλάει μη χεσθούν επάνω τους. Επειδή έχω ζήσει επι χούντας στην Ελλάδα σας λέω ότι η μεταπολίτευση πλησιάζει.

Η οικογενειοκρατία (τα καρτέλ της πολιτικής) συνεχίζονται και σήμερα επι ΣΥΡΙΖΑ. Τα παραμύθια είναι καθημερινά. Για ποιός μεταρρυθμίσεις μιλούν οι δανειστές και μεταρρυθμιστές όταν το σκατοπίλαφο της διαπλοκής είναι συνεταίρος και συνομιλητής τους;

Aυτά όλα και πολλά άλλα, όπως η ανέχεια, το μεταναστευτικό και η αμορφωσιά αυξάνουν τη volatility της Ελληνικής κοινωνίας που μαζεύει ενέργεια και ένα καψούλι αρκεί για να εκτονωθεί. Οποιαδήποτε μεταβολή στη γειτονιά της Ελλάδας θα μεταφερθεί εντός αυτής καθότι η χώρα μας είναι υπέρ της προστασίας των προσφύγων. Ο Ελληνικός λαός θα ζήσει πρωτόγνωρες εμπειρίες.

ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟΣ Ο HELLAS SAT-3 ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...

Για στιγμές περηφάνειας μιλάνε τα ΜΜΕ του Παίσιου και το ΔΟΛ του Μαρινάκη (υπόθεση ναρκωτικών). O Hellas SAT μόνο κατά το όνομα είναι Ελληνικός. Ανήκει στη Σαουδαραβική ArabSat.  Ακολουθούν ψεύτικες δηλώσεις.


Αν δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι ξεφτυλίζονται, δεν φταίω εγώ... Με αυτούς και με τους  άλλους της Siemens συνεργάζονται οι δανειστές της μεταρρύθμισης. Περιμένετε με το ΧΘΕΣ να δείτε χαίρι; Πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις των ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών; Τα ΜΜΕ του καρτέλ ακόμη λειτουργούν παράνομα. Η αστυνομία πού είναι; Στήνει Γρηγορόπουλους;

Προσωπικά όταν βλέπω κάποιους απο τους απατεώνες πολιτικούς της Ελλάδας να κατηγορούν άλλους πολιτικούς άλλων χωρών αρχίζω να τους συμπαθώ. Το πιθανότερο είναι αυτοί να είναι σωστοί και οι απατεώνες να είναι απατεώνες, τί άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.