Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι αναγκαία για να αυξηθεί η Γερμανική κυριαρχία στο Νότο και σε όλη την ΕΕ με τη μέθοδο της αύξησης των ελειμμάτων απο το ελεύθερο εμπόριο

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Γνωστή η κοινή διακήρυξη των 27 στη Ρώμης με στόχο τη δημιουργία μιας ΕΕ πολλών ταχυτήτων, που υπερψηφίστηκε και απο το γνωστό και αλησμόνητο ψεύτη κ.Τσίπρα. Γνωστή και η τάση της Γαλλίας να στηρίζει τα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Απο έξω "κυρία" η Γαλλία, απο μέσα όμως κούφια...

Η ΓΑΛΛΙΑ...


Στο διάγραμμα βλέπετε τη μη επισημοποιημένη ως στόχο (πρίν τη διακήρυξη της Ρώμης) υπάρχουσα διαφορά στις ταχύτητες ανάμεσα στη Γαλλία και στη Γερμανία απο την εποχή της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ μέχρι σήμερα.

Η Γαλλική οικονομία απο το 2001 βουλιάζει συνέχεια ενώ η Γερμανική πάει συνέχεια προς τα καλύτερο. Ο ιδιοφυής François Gérard Georges Nicolas Hollande μαζί με τον φοβερό Pierre Moscovici έκαναν ότι μπορούσαν για να τη πάνε πιο βαθειά ενώ ταυτόχρονα "συμβούλευαν" και την Ελλάδα. Δεν κοιτάνε τα χάλια τους...

Το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας εμφανίζει ένα πλεόνασμα που έφτασε φέτος τα 25-30 δις ευρώ ενώ της Γαλλίας ένα έλειμμα που έφτασε τα 8 δις ευρώ. Αυτό δεν ανησυχεί τον κ.Σόιμπλε, γιατί έχει τους λόγους του.

"JUST DO IT BABY"

Η αύξηση της οικονομικής ισχύος της Γερμανίας αυξάνει και την πολιτική της ισχύ και την επικυριαρχία της στην ΕΕ. Συνεπώς, τα ελείμματα και η οικονομική ύφεση είναι καλά για τις άλλες χώρες αλλά όχι για αυτή. Έτσι ή Γερμανία έβαλε τα ζώα και τους πρόθυμους και υπέγραψαν το δημοσιονομικό σύμφωνο και έκτοτε τους λέει "JUST DO IT". Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Το τερμάτισε. Τους έβαλε να υπογράψουν και τη διακήρυξη της Ρώμης, "LET US MAKE IT OFFICIAL"!

Η μεταφορά πόρων στις πιό φτωχές χώρες της ΕΕ που προανακοινώθηκε απο το κ.Σόιμπλε δεν σημαίνει μεταφορά πλούτου στο νότο αλλά μεταφορά της αφαίμαξης του νότου στο βορρά. Με τους πόρους θα εξαγορασθούν πρωτογενείς πηγές, αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, κοιτάσματα σαν εγγυήσεις για νέα δάνεια κλπ. Τα κέρδη θα πηγαίνουν για επανεπένδυση στη Γερμανία αλα Κίνα με ΕΕ. Πρακτική η ίδια (βλέπετε και εδώ).

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΣτο διάγραμμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας. Παρατηρείστε ότι η Ελλάδα των 10 εκ έχει 2 δις έλειμμα και η Γαλλία των 80 εκ έχει 8 δις έλειμμα. Η Ελλάδα έχει διπλάσιο έλειμμα απο ότι θα έπρεπε και φαντάζομαι χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι εισαγωγές καυσίμων στην Ελλάδα, που φτάνουν τα 10 δις δολλάρια.

Υπενθυμίζω, ότι η "αριστερή" κυβέρνηση Τσίπρα απουσία αντιπολίτευσης φρόντισε τη φορολόγηση των εφοπλιστών να την αναβάλλει για τον Ιανουάριο του 2018 (όπως έκανε με τις άδειες των ΜΜΕ και όπως απέκρυψε το κόλπο με τις άδειες ραδιοφώνου και κινητής τηλεφωνίας) ενώ η επίτροπος της Κομισιόν που θα έπρεπε να έχει πάρει θέση για το θέμα όπως η ίδια ανιδιοτελώς είχε υποσχεθεί για τον Ιανουάριο του 2017 έχει εξαφανισθεί από το πρόσωπο της γής κάπου στη Καρπασία της Κύπρου, όπου ζούν και τα περίφημα γαϊδούρια. Αν τη δεί κανείς κάπου να μου το πεί.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ CAPITAL CONTROLS

Ο μόνος σημαντικός ηγέτης που έχει καταλάβει το πρόβλημα με το θέμα των κρατικών ελειμμάτων είναι ο Donald Trump αλλά έχει πέσει σε λάκκο με φίδια, που έχουν στήσει τη δουλειά και δεν θέλουν κάτι ξένο μέσα στο πόδια τους.

Το "ελεύθερο" εμπόριο δεν μπορεί να παράγει διεθνή καρτέλ, που θα ελέγχουν τις τοπικές κοινωνίες μέσα απο εκβιαστικούς κανόνες που θα επιβάλλουν. Η ύπαρξη κανόνων στο ελεύθερο εμπόριο είναι αναγκαία και αυτό σημαίνει ανάγκη για διεθνή επαναδιαπραγμάτευση. Η απουσία των capital controls στην Ελλάδα, υπο το πρίσμα αυτό, είναι εγκληματική.

Ένα άλλο θέμα είναι, ότι οι ξένες επενδύσεις διευκολύνουν τη μεταφορά τεχνολογίας. Την Ελλάδα δεν πρέπει να την απασχολεί αυτό. Δεν έχει τίποτα "δικό" της, έτσι ξεπουλάει τα "δώρα" άλλων.

Έχετε προσέξει ότι η Ελλάδα ήδη χωρίζεται σε φέουδα; Αν όχι, σας λυπάμαι.

Σχετικά άρθρα
  1. Η έξοδος της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη υπεγράφη απο τον Α. Τσίπρα, στη διακήρυξη της Ρώμης (2017)
  2. Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και ανομοιογενείς κοινωνίες φέρνουν τη διάσπαση της ΕΕ (2017)
  3. Εποχή μνημονίων. Ώρα για εμπόριο οργάνων και στην Ελλάδα…  (2013)
  4. Ο τεμαχισμός της Ελληνικής ΑΟΖ μετά απο αυτονομήσεις περιοχών της Ελλάδας (2013)
  5. Οι αποφάσεις και τα επικοινωνιακά παιγνίδια στο πρότυπο του ακανθόχοιρου (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.