Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Έχει σχέση το Brexit με το Βρετανικό Δίκαιο των μνημονίων στην ΕΕ; Η Βρετανία και η Ελλάδα μπροστινοί των ΗΠΑ στην ΕΕ.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Άκουσα πρίν λίγο καιρό τον κ.Σόιμπλε να επιμένει ότι η Ελλάδα δεν θα υπογράψει 4ο μνημόνιο. Ελπίζω να μίλαγε σοβαρά, γιατί η Βρετανία με το Brexit στο θέμα του Ελληνικού και όχι μόνο χρέους είναι πλέον κάτι σαν τον Joker.

Η νομοθεσία ενός κράτους εκτός ΕΕ δεν είναι απαραίτητο να ακολουθεί την ευρωπαϊκή στρατηγική και τους κανόνες της. Αυτό δίνει στη Βρετανία και τους μέντορές της ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί σε σχέση με την αποχώρησή της απο την ΕΕ, αφού με την αλλαγή του Βρετανικού δικαίου μπορεί να αλλάξει πολλά στην ΕΕ και στις σχέσεις μεταξύ των μελών της.

Το διαπραγματευτικό αυτό χαρτί φαίνεται ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ, δίνοντας χείρα βοήθειας στους χειρισμούς της Βρετανής πρωθυπουργού στο Brexit, αφού μέσω αυτής οι ΗΠΑ θα μπορούν να κτυπήσουν τη συνοχή της ΕΕ και πολλά άλλα.

Αμφιλεγόμενη παραμένει η επιμονή του κ.Σόιμπλε στη συμμετοχή του IMF στο Ελληνικό "πρόγραμμα". Ενώ εμφανίζεται ως ένας τεχνοκράτης Γερμανός, οι θέσεις του ερμηνεύονται με τρόπο που δεν αρμόζει σε πατριώτη και φιλοευρωπαίο πολιτικό.

Ο κύκλος "παρουσίας" της Goldman-Sachs στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην Ελλάδα (έγινε αλλαγή νόμου στις ΗΠΑ ένα χρόνο πρίν, για να γίνει το SWAP Σημίτη και να ακολουθήσουν τα Greek Statistics απο Σημίτη και κυρίως απο Καραμανλή) όπως και το γεγονός ότι η περίφημη BlackRock δεν βγάζει ενόχους στον έλεγχο των τραπεζών που κάνει, δείχνει ότι η ΕΕ έγινε για να αλλάξουν χέρια εξουσίες και περιουσίες. Σας υπενθυμίζω ότι οι πλούσιοι της Κίνας εξασφαλίζουν τα κέρδη τους στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ο Νονός Αλέξης στιβάζει δουλίτσες προς διεκπεραίωση και ο γραφικός Κούλης επιμένει να κάνει δηλώσεις άγνοιας και άννοιας. Κανένας άξιος για Πρωθυπουργός. Σοκολατάκια κανείς;

Σχετικά άρθρα
  1. Η πολιτειακή αλλαγή που παράγουν τα μνημόνια (2016).
  2. 700 δις ευρώ άγνωστα δάνεια στον προυπολογισμό (2017).
  3. Τα κόκκινα δάνεια θα προστεθούν στο χρέος της χώρας (2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.