Ads Top

Για βραβείο το πρωτοποριακό πρόγραμμα της ΝΔ

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Ασφάλεια. Κεντρικό σύνθηµα στην ενότητα αυτή θα είναι «Μηδενική ανοχή στην ανοµία», µε στόχο να καταργηθούν τα άβατα. Ως εκ τούτου, καταρτίζεται πλάνο ολικής επαναφοράς και αναδιοργάνωσης των οµάδων ∆ΙΑΣ και ∆ΕΛΤΑ και επανακαθιέρωσης των πεζών περιπολιών.

2. Ενέργεια. Βασικό µέληµα στο µέτωπο αυτό θα είναι η «διάσωση της ∆ΕΗ», όπως σηµειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της Πειραιώς, µέσω της υλοποίησης συγκεκριµένου πλάνου, που βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Επιπλέον, κεντρικός άξονας θα είναι και οι θεσµικές πρωτοβουλίες περί απελευθέρωσης της αγοράς.

3. ∆ηµόσια ∆ιοίκηση. Βασικά συστατικά στοιχεία στην εν λόγω ενότητα θα είναι η αναδιάρθρωση υπουργείων και Γραµµατειών, µέσω ενός γενναίου σχεδίου συγχωνεύσεων, η αξιολόγηση δοµών, που ταυτίζεται µε την εξάλειψη των δυσλειτουργιών και τη βελτίωση των παρεχόµενων υπηρεσιών, καθώς και ο περιορισµός της εµπλοκής του κρατικού παράγοντα στον ιδιωτικό τοµέα. Η έννοια που θα περιβάλλει συνολικά τις σκέψεις και τις προθέσεις της Ν.∆. για τη µετεξέλιξη του ∆ηµοσίου θα είναι το «επιτελικό κράτος». Τονίζεται, δε, πως σε καµία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις δηµοσίων υπαλλήλων.

4. Υγεία. Στον κρίσιµο αυτόν τοµέα θα δοθεί βάρος στις δηµόσιες υπηρεσίες, µε σύγχρονες καµπάνιες, που θα επικεντρώνονται στην πρόληψη (π.χ. καταπολέµηση της παχυσαρκίας και του καπνίσµατος). Επίσης, προωθείται η συνέχεια του σχεδίου που είχε εκπονήσει ο Αδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια της θητείας του στο αρµόδιο υπουργείο για τον «οικογενειακό γιατρό».

5. ∆ικαιοσύνη. Πυλώνας των προγραµµατικών θέσεων της Ν.∆. στο νευραλγικό αυτό κοµµάτι θα είναι οι ενέργειες που θα οδηγήσουν στη µείωση του χρόνου απονοµής δικαιοσύνης (π.χ. µε επιµήκυνση του ωραρίου εκδίκασης υποθέσεων). Ταυτόχρονα, καθιερώνεται η σύσταση ειδικού τµήµατος για υποθέσεις επιχειρηµατικότητας, προκειµένου να δροµολογείται η όσο το δυνατόν συντοµότερη επίλυσή τους, µε στόχο να σταλεί προς το εξωτερικό µήνυµα περί δηµιουργίας φιλικού κλίµατος για επενδύσεις.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/afto-ine-to-kivernitiko-programma-tou-kiriakou-mitsotaki

ΚΡΙΤΙΚΗ

Μέσα στα συνηθισμένα πλαίσια του προσεταιρισμού πελατών και αυτό το πρόγραμμα της ΝΔ π.χ. μέσα απο τους υπαλλήλους της ΔΕΗ στηρίζοντας την παραμονή της στο κράτος (μέ τους υψηλούς μισθούς και τα ελείμματα) και τον ιατρικό κλάδο, στον οποίο θέλει να εισάγει τον “οικογενειακό γιατρό” τη στιγμή που κλίνες εντατικής και μηχανήματα εξετάσεων δεν υπάρχουν.

Το πρόγραμμα αποφεύγει να μιλήσει για σημαντικά θέματα, όπως τη προστασία των πολιτών απο τα καρτέλ που υπάρχουν ήδη στην υγεία, στα ΜΜΕ, στην παιδεία και στην ενέργεια. Παράλληλα δεν αναφέρεται στην προστασία των δικτύων μεταφοράς ενέργειας και προιόντων απο τα καρτέλ p.x. φυσικό αέριο, δίκτυο ΔΕΗ, δίκτυο ΕΥΔΑΠ, δίκτυο ΟΤΕ, δρόμοι, τραίνα κλπ. Ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να χρειάζονται αλλά δεν μπορεί π.χ. τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ να τον έχει μια μόνο εταιρεία γιατί αυτό αποτελεί καρτέλ στο χώρο. Για το λόγο αυτό ο κ.Γιουνκέρ μιλάει για τη μη εφαρμογή του  ευρωπαϊκού κεκτημένου στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου; 

Η ΝΔ έχει διορίσει εκατοντάδες χιλιάδες επι Παυλόπουλου και Καραμανλή στο δημόσιο. Η προσπάθεια τους αξιολογήθηκε και ο μέν πρώτος έγινε ΠτΔ, ο δε δεύτερος δεν έχει ακόμη απολογηθεί για το πώς αυξήθηκε το ΑΕΠ, τα κόκκινα δάνεια και πως το εμπορικό έλειμμα έγινε τόσο αρνητικό επι των ημερών του με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει τη χώρα.

Απο τα όσα αναφέρει το πρόγραμμα της ΝΔ, διαβλέπω μια επιθυμία της για περισσότερη ιδιωτική υγεία και ιδιωτική ασφάλιση. Η ΝΔ στοχεύει όπως λέει, στη δημιουργία επιτελικού μόνο κράτους. Πρέπει να διαβάσετε οπωσδήποτε το άρθρο μου του 2016, με τίτλο “Η πολιτειακή αλλαγή που παράγουν τα μνημόνια”.

Με τη ΝΔ και όχι μόνον, γιατί η Ελλάδα έχει χάσει τη κυριαρχία της, θα μιλάμε πλέον για εξαφάνιση του κράτους και τη δημιουργία ενός κράτους απο ιδιώτες, που θα ελέγχουν ακόμη και τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού όλο το κράτος έχει χρεοκοπήσει και η χώρα ζεί σε μια μεταβατική κατάσταση που οδηγεί σε ένα άλλο είδους κράτους.  Σας ρώτησε κανείς για αυτό;
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.