Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Σημίτης και Καραμανλής βούλιαξαν την αγροτική παραγωγή. Μοίραζαν τα επιδόματα...

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Αντί να συζητούν τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπληστών το πως θα αυξηθεί η παραγωγή και οι εξαγωγές της Ελλάδας φουμάρουν τον κόσμο με προπαγάνδα και κακές συζητήσεις χωρίς νόημα για την οικονομία, κατά το μείζον με μη ειδικούς ή με εγκάθετους ξένων κυβερνήσεων ενώ το σήριαλ της αξιολόγησης επαναλαμβάνεται κάθε μερικούς μήνες και οι φόροι ενδιάμεσα πέφτουν σαν πολυβόλο για να μη εφαρμοσθεί δήθεν ο κόφτης!

ΑΝΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ

Στη φωτογραφία, φαίνεται στο πάνω διάγραμμα η συνεισφορά στο ΑΕΠ της Ελλάδας απο τους αγρότες και στο κάτω απο τους κατασκευαστές.

Επι Σημίτη και επι Καραμανλή, το ΑΕΠ (GDP) απο τις κατασκευές αυξήθηκε υπεροβολικά ενώ απο την αγροτική παραγωγή μειώθηκε. Αυτό σημαίνει πρόβλημα στις επιδοτήσεις και για τις δύο περιπτώσεις.

Το εισόδημα των αγροτών π.χ. φαίνεται ότι αντικαταστάθηκε απο επιδοτήσεις που όμως δεν πήγαν εκεί που έπρεπε με αποτέλσμα τη μείωση της παραγωγής τους. Τα χρήματα αυτά η ΕΕ μπορεί να τα ζητήσει πίσω. Κανείς επίσης δεν γνωρίζει ακόμη πως μοιράστηκαν και απο πού οι επιδοτήσεις στις κατασκευές.

Απο τη στιγμή που η χώρα δεν έχει τεχνολογία να φτειάξει ούτε πινέζα (ούτε το μηχάνημα που φτειάχνει την πινέζα δεν μπορεί να φτειάξει η Ελλάδα) η αγροτική παραγωγή και η δευτερογενής παραγωγή απο αυτή, είναι κάτι που θα έπρεπε (πρίν τα χρόνια των μνημονίων αλλά και μετά) να έχει προτεραιότητα. Αυτό δεν έγινε και δεν γίνεται. Ήταν και είναι έγκλημα.

ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Επι Σημίτη και επι Καραμανλή έχουν γίνει πολλά εγκληματικά λάθη, που αύξησαν το χρέος, το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο αλλά και πολλούς άλλους οικονομικούς δείκτες. Δεν είναι μόνο το χρέος και τα κόκκινα δάνεια που ξετινάχτηκαν...

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά με τις τράπεζες σπαταλούν τα λεφτά σε επιχειρήσεις που πουλάνε επι το πλείστον ξένα προιόντα μέσα στην Ελλάδα ή σε εταιρείες που δεν εξάγουν, με τα λεγόμενα δάνεια κίνησης ή αγοράς εξοπλισμού. Αυτό είναι λάθος γιατί δημιουργούνται έμμεσα ελείμματα σε πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Με τόσα ελείμματα δεν μπορείς να μιλάς για ελεύθερη οικονομία. Πάσης φύσης επενδύσεις δεν μπορούν να έχουν καμμία τύχη, αν η Ελλάδα έχει κλειστή οικονομία που προστατεύει συγκεκριμένα συμφέροντα και που δεν φορολογεί όλους τους επιχειρηματίες το ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει μη φορολόγηση αλλά δίκαια φορολόγηση.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Το κλειδί σε όλα είναι η παραγωγή και οι εξαγωγές. Δεν θα στοιχημάτιζα σε καινοτομίες made in Greece, γιατί η Ελλάδα δεν έχει υποδομές για να παράγει αξιόλογες ιδέες και εφαρμογές.

Ανταγωνιστικότητα σημαίνει συναγωνισμό με τους έξω και η Ελλάδα δεν έχει το ύψος να το κάνει με ηγέτες της συμφοράς και με νέους προσεσημασμένους πολιτικούς απο τη κολυμβήθρα της διαπλοκής, που σιγά-σιγά σκάνε μούρη στα ΜΜΕ της διαπλοκής, αυτά που χρωστάνε 1,3 δις ευρώ αγύριστα σιτς τράπεζες και πλέον στον Ελληνικό λαό.
Στην Ελλάδα μιλούν όλοι για λάθος θέματα και με λάθος ανθρώπους. Αυτό κάποια στιγμή πληρώνεται.
Χωρίς τεχνολογία δεν μπορείς να μιλάς ή να κάνεις ανάπτυξη και οι οικονομολόγοι και οι τραπεζίτες απο αυτά δεν καταλαβαίνουν. Ανάπτυξη δεν είναι πάλι μόνο η καινοτομία.

Δεν βλέπω μέλλον όσο δεν εισακούομαι και η επιμονή βγάζει μάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.