Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Οικονομία επι μνημονίων. Η τραγική αλήθεια δεν αλλάζει με δηλώσεις.

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες τα ραντάρ πιάνουν ένα μεγάλο πανικό, που συνήθως συμβαίνει όταν μια αλήθεια βγαίνει πρίν την ώρα της.

Στην οικονομία δεν υπάρχουν μόνο δείκτες που παρουσιάζουν την ανάπτυξη αλλά και δείκτες που παρουσιάζουν τη φτώχεια. Ένας απο τους πολλούς που ελάχιστα ή καθόλου έχουν ακουστεί απο τα ΜΜΕ προστασίας των φορολογικών προνομίων του καρτέλ των εφοπλιστών είναι και ο δείκτης Gini.

O κ. Μοσκοβισί ας αναλύσει τα αποτελέσματα για το συντελεστή Gini στην Ελλάδα μαζί με τον κ.Τσακαλώτο, για να δούν και κάποιοι δήθεν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ ποιά κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι αριστερή και ποιά το παίζει αριστερή.

Με το δείκτη S80/S20 ή καλύτερα με το δείκτη Gini (υπάρχουν και άλλοι δείκτες που περιγράφουν τον πλούτο σε μια κοινωνία και μπορεί να αφορούν και επιμέρους θέματα) χαρακτηρίζεται η πολιτική μιας κυβέρνησης σαν αριστεράς ή όχι, όταν επιλεχθεί και η κατάλληλη κατανομή φυσικά που να ταιριάζει με τα πραγματικά δεδομένα. Δεν σας τον έχει συζητήσει κανένας ακόμη στην Ελλάδα αυτό το δείκτη; Γιατί; Mήπως φανούν τα αποτελέσματα των μνημονίων στον ευρωπαϊκό νότο;
Τα αποτελέσματα που κατόρθωσα να βρώ είναι μέχρι και το 2012 (μετά τα κρύβουν). Παρατηρείστε ότι στην Ιταλία και στην Ελλάδα, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι. Αυτά η ΕΛΣΤΑΤ δεν τα δημοσιεύει. Θα έχει σοβαρό λόγο να ντρέπεται (του ΙΟΒΕ δεν τα πιστεύω). 

Τα ΜΜΕ του εξωτερικού έγραψαν ότι οι εφοπλιστές της Ελλάδας που δεν πληρώνουν φόρους έγιναν πλουσιότεροι. Στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών δεν έγραψαν και δεν είπαν τίποτα. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία αλλά καραγκιοζηλίκι.
Καιρός να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι το δούλεμμα έχει τραβήξει πολύ.
Η διεθνής και η ντόπια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσιογράφων για όσα δεν λένε τα ΜΜΕ παραμένει συνεχώς απούσα. Το ΕΣΡ παταμένει συνεχώς απόν ενώ έχει ξεχάσει το θέμα των αδειών των ΜΜΕ. Την ίδια ώρα ΜΜΕ χρεοκοπούν φορτώνοντας στο λαό τα δανεικά και αγύριστα ενώ τηλεμασόνοι ανοίγουν άλλα ΜΜΕ για να πάρουν νέα δάνεια…

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Μια “επένδυση” τύπου SWAPS σαν αυτή που έγινε στο Ελληνικό ή ένα ξεπούλημα κράτους απο το υπερΤαμείο  το χρόνο, αξίας περίπου 1.8 δις ευρώ θα συνεισφέρει κάθε χρόνο στο πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ. Αυτό το πλεόνασμα δεν θα  έχει κανένα αποτέλεσμα στη πραγματική οικονομία της Ελλάδας αν τα κέρδη απο την επένδυση δεν φορολογούνται ή αν αυτά βγαίνουν έξω. Οι μισθοί είναι στις δαπάνες της επιχείρησης και όχι στα κέρδη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.