Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Η πολιτειακή αλλαγή που παράγουν τα μνημόνια

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Πολύ συχνά ερωτώνται στο εξωτερικό καθηγητές οικονομικών για το πώς θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα. Οι απαντήσεις τους είναι λάθος, για τον απλό λόγο ότι δεν παρακολουθούν την κατάσταση πως εξελίσσεται εκ του σύνεγγυς. Έτσι προτείνουν κλασσικές προσεγγίσεις επίλυσης μιλώντας γενικά για μεταρρυθμίσεις και συνέπεια. Την ίδια ώρα η χώρα μας ζεί ένα πολιτειακό μετασχηματισμό μέσω των μνημονίων και της συνεργασίας ντόπιων λαμόγιων με αυτά του εξωτερικού στο μοίρασμα της πίτας, που λέγεται δημόσια περιουσία και ΕΟΖ.Στη φωτογραφία φαίνεται πως εξελίσσεται ο μετασχηματισμός της χώρας μας σε μια χώρα χωρίς κρατική οντότητα. Για να ανακοπεί η μετάλλαξη της Ελληνικής Δημοκρατίας σε "Δημοκρατία" ΕΟΖ, κάτι σαν τα κάστρα στο Μεσαίωνα, όπου οι εργασιακές σχέσεις θα καθορίζονται απο τις εταιρείες και όχι απο το λαό θα πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή, να μην αλλάξει πατρότητα η δημόσια περιουσία και να πληρώνουν όλοι φόρους επι των καθαρών κερδών. Τίποτα απο αυτά δεν προωθείται τα τελευταία 600 χρόνια.

Η μετάλλαξη συνεχίζεται και όλοι περί άλλων τυρβάζουν.

ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ.Σας υπενθυμίζω, ότι επι Τουρκοκρατίας η Ελλάδα είχε χωρισθεί σε έξι επαρχίες, τα σαντζάκια με κυβερνήτη τον Σαντζάκμπεη, που λογοδοτούσε στον σουλτάνο.

Η οθωμανική διοίκηση των επαρχιών χαρακτηρίστηκε από δύο βασικές λειτουργίες. Οι τοπικοί διαχειριστές στις επαρχίες είχαν στρατιωτικό ρόλο και οικονομικό ως εισπράκτορες του φόρου. Η στρατιωτική οργάνωση ήταν φεουδαρχικού χαρακτήρα. Το ιππικό του σουλτάνου ήταν πλήρως οθωμανικό και είχε παραχωρηθεί γη στους ιππείς, σε μεγάλα ή σε μικρά μερίδια, ανάλογα με τον βαθμό των ιππέων.
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλοιώς
Όλοι οι μη-μουσουλμάνοι απαγορευόταν να ιππεύουν, κάτι που έκανε το ταξίδι και την εσωτερική κινητικότητα δύσκολη. Το αντίστοιχο μέτρο που θα κάνει δύσκολη τη μετακίνηση μέσα στην Ελλάδα θα είναι τα όρια των ΕΟΖ, που σιγά-σιγά δημιουργούνται και θα ισοδυναμούν με σύνορα!

Σημειώστε, ότι παροχή νομικής προστασίας σε πρόσωπα π.χ διοικήσεις τραπεζών, ΟΔΔΗΧ κλπ σημαίνει παροχή υπερεξουσίας. Σημειώστε επίσης την παράδοση της αστυνόμευσης μέσα σε ΕΟΖ σε ειδικές ιδιωτικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.