Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Μερικά σύγχρονα πολιτικά και οικονομικά στοιχεία

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ; ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ; ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ; H XOYNTA;

Το μοντέλο βιωσιμότητας του χρέους που έχω γράψει το έχετε διαβάσει. ΟΧΙ. Στα μέα μου. Αν ξυπνάτε στις 9 το πρωί να πάτε σχολείο μάλλον όχι… Εχουν γίνει εγκλήματα απο όλες τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν την χρεοκοπία που έγινε επι Καραμανλή. Ενδιαφέρον έχει ότι ξαφνικά θυμήθηκαν και σκάνδαλο οι φίλοι της εξαφανισμένης στις ταβέρνες Μοσχάρας Καραμανλή 3 χρόνια μετά το 2015, που έγινε το δημοψήφισμα, που αν το χρησιμοποιούσε το Κουρδιστό Μητσοτάκη, το αυτοδημιούργητο και ορθόκλωσσο, θα έπεφτε η κυβέρνηση Τσίπρα και Ουγκάντα.

Το μοντέλο βιωσιμότητας του χρέους λέει πως βιωσιμότητα ακόμη και με τα φτηνά επιτόκια που έπαιρνε η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ετσι αυξήθηκε το χρέος. Το κρύβουν το μοντέλο όπως και τον χάρτη των κοιτασμάτων. Κοιτάνε όλοι να κερδίσουν χρόνο, να φάνε μίζες απο το υπερΤαμείο και μετά να μια χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή με τίτλο “Οι Γερμανοί φταίνε”. Μετα τον ΕΝΦΙΑ και αφού χτύπησαν τις περιουσίες των μικρομεσαίων τις οποίες οι τράπεζες έβγαλαν στο σφυρί έρχεται νέος φόρος απο τη χούντα των εντολλοδόχων με στόχο τους μεσαίους. Τώρα θα πουλάνε και τα πιο μεγάλα οικόπεδα και σπίτια σε υπερΤαμείο και Τράπεζες μαζί με περιουσία του δημοσίου, παράλληλα θα κάνουν συμπτηξη σε δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό που είναι το χειρότερο ότι ο Απατεώνας που σας δουλεύει με τον ανίκανο Κουρδιστό Μητσοτάκη τον αυτοδημιούργητο να του κάνει πλάτες συνεχίζει να φορτώνει με αχρείαστους το δημόσιο, μειώνοντας το λόγο (έξοδα για λειτουργήματα)/(έργα υποδομών για παραγωγή) και ευθεία ανταπόκριση στη διαρκή και θεμελιωμένη μείωση του ΑΕΠ.

Ενα άλλο σημείο είναι το, πότε γινόντουσαν οι αποπληρωμές τους χρέους. Ο Σαχλαμάρας με τον Μπένυ Χίλ την κοπάνησαν το 2014 πριν η Ελλάδα χρειασθεί το 2015 να πληρώσει 17 δις ευρώ σε δανειστές. Μετά το έριξαν όλοι στο Βαρουφάκη. Ο Βαρουφάκης επαιξε σε ένα παιγνίδι που δεν ήξερε και με όρους που δεν μπορούσε να κερδίσει. Ήταν υποχρεωμένος να μεγιστοποιήσει το ρίσκο του μήπως κερδίσει. Στο δημοψήφισμα ο Τσίπρας τον πρόδωσε καθότι αμόρφωτος, άχρηστος και ρεμπεσκές. Είναι ζώον και σαν ζώον μιλάει. Ο Παττακός βοήθησε τον πατέρα του να κάνει περιουσία και να δείτε το Τσίπρα, τα αδέλφια και τα ξαδέλφια του στην εκτελεστική εξουσία. Εφτασε να κατηγορεί το Κουρδιστό Μητσοτάκη για οικογενειοκρατία στην ευρωβουλη και δεν έχει άδικο ενώ ο ίδιος έστηνε νέο κύκλωμα με την δική του οικογένεια μέσα και με γκόμενες στα πρότυπα του Ανδρέα για μια Ελλάδα Νέα. Είναι γεγονός πως η ΝΔ δεν διαθέτει στελέχη. Χρειάζεται νέο αρχηγό και δεν εννοώ τον Ουγκάντα και τον Αδωνη τον βιβλιοπώλα.

imageΑντίπαλον δέος δεν υπάρχει στο Τσίπρα και υπάρχει λόγος. Περιμένουν όλοι να γίνει η προδοσία της Μακεδονίας και μετά να κάνουν εκλογές. Και τι θα αλλάξει. Απο τα έτοιμα θα τρώνε αφού παραγωγή δεν υπάρχει, θα μπουκώνουν τα ΜΜΕ και τον άχρηστο ΣΕΒ με νέα δάνεια, το μαύρο χρήμα που ο ΣΔΟΕ δεν βλέπει θα ρέει άφθονο. Μη κοιτάτε το σήμερα μονο όλοι. Και μη κοιτάτε αυτούς για λύση. Δοκιμάστηκαν πολλές φορές και όλες απέτυχαν. Με αρπαχτές και παραδίνοντας ελλάδα έμειναν στις καρέκλες. Το να μη οριοθετείς ΑΟΖ είναι προδοσία. Το να αναβαθμίζεις F16 είναι προδοσία. Το να φέρνεις συνέχεια λάθρο με το αζημίωτο είναι προδοσία. Το να γαμάς την παιδεία είναι προδοσία. Το να λές παραμύθια και να ελέγχεις τις ειδήσεις είναι προδοσία. Μόνο Τσιπραίους και Μητσοτάκηδες βλέπεις παντού. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελεύθερη οικονομία μόνο καρτέλ. Μια ομάδα στη Λέσχη των Αθηνών παίζει το παιγνίδι. Επειδή τα λεφτά είναι πολλά έχουν πιάσει όλες τις πόρτες. Διόδια δεν είναι μονο αυτά των αυτκονήτων, διόδια υπάρχουν παντού. Ρουφιάνοι και εντολλοδόχοι που τρώνε είναι η χώρα.

ΦΤΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εχετε ακούσει κανένα να σας μιλάει για φτηνή ενέργεια, ανάπτυξη, οικονομία στη χρηση της ενέργειας και για παραγωγή. Σας εχουν μιλήσει για ενεργειακά σπίτια κλπ. ΄Για να σας μιλήσουν πρέπει να ξέρουν και αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι πεοθηλάζουν και να μιζώνονται. Ξέρουν ότι στην εξουσία θα βγούν μια μόνο φορά και κοιτάνε στη βάρδια τους να αρπάξουν σαν τα κοράκια ότι βρούν κάτω. Μη νομίζετε ότι αυτή τη στιγμη γνωρίζετε ότι συμβαινει στη χωρα. Κοιμάσθε όρθιοι. Αν ξέρατε να ψάξετε τις τσέπες σας και το σπίτι σας θα βλέπατε μέσα άγνωστους, αόρατους κλέφτες να βουτάνε ότι έχετε φτειάξει και ότι οι προγονοι μας έφτιαξαν μέσα απο θυσίες και πολέμους.

Ακολουθεί διάγραμμα με το χρέος Ελλάδας, Ιταλίας και Κύπρου. Και η Κύπρος τα έχει κάνει σκατά. Προσέξετε ότι τη μεγαλύτερη μεταβολή (χειρότερη εξέλιξη της οικονομίας) είχαν απο το 2009 και μετά η Ελλάδα και Κύπρος, που κατά σύμπτωση έχουν κοιτάσματα και που οι κοινής αιδούς τα έβαλαν στο υπερΤαμείο. Η Ελλάδα πρέπει να ευχαριστεί τον Τουρκικής έλευσης Καραμανλή που τη χρεοκόπησε και τον Ταμπούρλα των ΑΝΕΛ, που τον κάλυψε κυνηγώντας τον Γεωργίου.

Ακολουθεί διάγραμμα με τον αριθμό πολιτών μερικής απασχόλησης

Απο τη στιγμή που αυξάνει το χρέος τα περί μείωσης της ανεργίας είναι προσωρινά και καλύπτονται απο τα δάνεια. Η αύξηση των μερικώς απασχολουμένων οφείλεται σε κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ, μεταναστευτικό (δουλιτσα δις ευρω που την έχουν κάνει δουλίτσα για εκλεκτούς και δικούς τους)

Το πιο σημαντικό για τη χώρα μας είναι η παραγωγή που κατά μέσον όρο μειώνεται και η φτηνή ενέργεια. Απο τη στιγμή που δεν παράγεις το μόνο που σου μένει είναι τα δάνεια. Μεγαλύτερο φέσι, μεγαλύτερα δάνεια, μεγαλύτερο ξεπούλημα. Δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα. Η αστυνομία γέμισε με παπατζήδες και θυμίζει χούντα, που έκανε εκφοβισμούς σε όσους μίλαγαν. Σε λίγο θα άκούσουμε και για βασανιστήρια στις φυλακές στην Ελλάδα ενώ θα εμφανιστούν οργανώσεις χωρίς όνομα που θα δρούν σαν τη 17 Νοέμβρη. Από πίσω θα είναι πολιτικοί και μυστικές οργανώσεις.

Η σχέση πολικών, δικαστών και ποινικών να θεωρείται δεδομένη. Βιομηχανία έχει στηθεί απο τον νόμο Παρασκευόπουλου. Τους έβαζαν να κάνουν κομπίνες εκατομμυρίων που δεν τις εβλεπε κανένας και τους έβγαζαν απο τη φυλακή με τρελλόχαρτα. Το παραδικαστικό ταίζει κόσμο. Δεν είναι τυχαία η σιωπή των δικηγόρων στο νόμο Παρασκευόπουλου. Αυτό έχουν κάνει. Κάνουν τον επαγγελματία συνένοχο και τον μπουκώνουν με φαγάκι για να έχουν χρόνο να τρώνε.

Οι καταθέσεις σας στις τράπεζες δεν καλύπτονται απο το ευρωπαϊκό σύστημα εγγυήσεων. Αυτό αφορά και τα τρόλς της Ελληνικής Αστυνομίας.

120 δις ευρώ κόκκινα δάνεια και βάλε θα περάσουν σταδιακά σαν ζημίες των τραπεζών στο χρέος, Ετσι έγινε παντού. Αν δεν το κάνουν θα γίνει bail in στις τράπεζες του συστήματος. Ο εκφοβισμός και οι απειλές σε πρόσωπα που ξέρουν όπως εγώ αυξάνει συνέχεια. Παράλληλα εμφανίζονται και τα λεγόμενα ΚΑΠΕΛΑ, δηλαδή η Λέσχη με τα ΜΜΕ που ελέγχει βγάζει νέα πρόσωπα είτε για αποπροσανατολισμό είτε για να πάρουν την μπάλα απο αυτούς που λένε αλήθειες και να φανούν ήρωες με τη δουλειά άλλων π.χ. πολλοί δημοστογράφοι ΚΥΠατζήδες και οσφυοκάμπτες, που τα οικονομάνε με όλες τις παραράξεις, συνοδηγώντας και συμμετέχοντας στη προδοσία που γίνεται και που επι χρόνια είσα σε εξέλιξη. Οι οικοι αξιολόγησης γιατί δεν είδαν ποτε την οικονομική καταστροφή που γινόταν επι Σημίτη και επι Καραμανλή απο Τουρκία; Το 2009 κατάλαβαν την κατάσταση όλοι; Oxi βέβαια ήταν ΟΛΟΙ στο κόλπο. Στο κόλπο πως θα τεμαχισθεί η χώρα με βάση τις θέσεις των κοιτασμάτων που έχει (τις θέσεις τις έχω υποδείξει με χάρτη απο το 2013 αλλά και πιο πρίν κάποια χρόνια σε άλλο παλαιότερο χάρτη). Εγώ σας  είπα που είναι τα κοιτάσματα και συνεχώς επαληθεύομαι.

Η εγώ ή οι προδότες. Κάποτε πρέπει να το δείτε.

Το κράτος έχει και ένα άγνωστο αριθμό εσωτερικών δανείων. Πιστεύω πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα ξεπλύμματος χρήματος και συγκάλυψης ενόχων έγιναν με τα PSI του Βενιζέλου. Οι αστοχίες στις μεταρρυθμίσεις με τα ισοδύναμα που ακόμη εφαρμόζονται π.χ. ο ένας φόρος φεύγει και πέφτει άλλος στη θέση του συνεχίζονται. Το μακροοικονομικό μοντέλο του ΔΝΤ με τα ισοδύναμα επι των προτεινομένων μεταρρυθμίσεων, που γίνονταν  βαπτίζοντας τον Γιάννη σε Γιαννάκη και με το κόλπο των αντιμέτρων δεν υπήρχε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να επιτύχει. Απο τη στιγμή όμως που η Στοά Μαλακαντάση προωθεί ότι σκατό τρώει, το αποτέλεσμα ήταν και παραμένει μοιραίο. Ο πολιτειακός θάνατος της χώρας.

Το παιγνίδι με τη αγροτική γή έχει ξεκινήσει με τα συμβόλαια που συντάσουν οι τράπεζες. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο τέλος θα καθορίζονται στο Χρηματιστήριο προϊόντων του Πειραιά, αφού τα συμβόλαια θα τα ξεπουλήσουν οι τράπεζες σε ιδωτικά συμφέροντα. Οταν βλέπεις τέτοιου επιπέδου παιγνίδια απο τις τράπεζες με τη ανοχή και νομική στήριξη απο τη κυβέρνηση, τότε μιλάς για παραοικονομία και για κράτος που παρανομεί και που κινείται κατά των πολιτών του, μιλάς για επίσημο παρακράτος. Το κράτος μας παρανομεί και δεν τηρεί το σύνταγμα. Θέλει μάλιστα να νομιμοποιήσει τα χειρότερα που ετοιμάζει με ένα νέο σύνταγμα.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Ας δούμε την προσωπική φορολόγηση σε Ελλάδα και Γερμανία. Επι Τσίπρα η φορολόγηση αυξήθηκε. Ενώ στη Γερμανία αυτή είναι σταθερή στο 42.5% (σταθερό οικονομικό περιβάλλον) στην Ελλάδα είναι 6% ψηλότερα απο τη Γερμανία. Αυτό σε συνδιασμό με το γεγονός ότι ο μισθός στην Ελλάδα είναι κατώτερος απο τον μισθό στην Γερμανία, κάνει την επιβίωση του Ελληνα στην Ελλάδα αφόρητη. Για το λόγο αυτό έχει αυξηθεί το μεταναστευτικό κύμα.

Τους άμεσους και τους έμμεσους φόρους πρέπει να τους βλέπετε πάντα σε σχέση με το κόστος ζωής και το μέσο μισθό. Το επόμενο διάγραμμα δείχνει την τραγική κατάσταση της οικονομίας. Υπενθυμίζω και πάλι πως η αποπληρωμή δανείων είναι σχετική με το πότε οι φόροι αυξάνουν και πότε μειώνονται. Το ΑΕΠ έχει σχέση με τη ρευστότητα στην αγορά που η κυβέρνηση έχει ήδη μειώσει και συνεχως μειώνει με νέους φόρους. Το κλειδί είναι στη παραγωγή και στα πρωτογενή προϊόντα. Δεν μπορώ να μιλήσω για δευτερογενή γιατί η Ελλάδα έχει χάσει το τραίνο της τεχνολογίας. Απο το 2014 και μετα το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε. Πρέπει να υπάρξει ειδικό δικαστήριο.

Ας δούμε τωρα και τη κατάσταση στο εμπόριο. Παρότι σε Ελλάδα και Γερμανία οι τιμές είναι παρόμοιες. Στην Ελλάδα δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα, λόγω της διαφοράς στο μέσο μισθό και κυρίως απο το γεγονός ότι η χώρα δεν παράγει τίποτα παρά μόνο εισάγει. Αυτό έχει τεράστιο κόστος στον καταναλωτή που δεν μπορεί να αγοράσει τα αναγκαία.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ AEΠ

Επειδή στην Ελλάδα δεν είχαν απομείνει χρήματα στα ταμεία, η κυβέρνηση Τσίπρα και Ουγκάντα έβγαλε δήθεν για φορολογικούς λόγους τις πλαστικές κάρτες. Με το τρόπο αυτό δημιούργησε ένα ψευτοαπόθεμα στις Τράπεζες κα φτηνότερο ευρώ στην αγορά. Δεδομένου ότι ο μσιθός του Ελληνα δεν αυξήθηκε η πολιτική αυτή ήταν εις βάρος του. Η θέση της Ελλάδας στο παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι η οικονομία της δεν μπορεί να ακολουθήσει τις υπόλοιπες της ΕΕ. Όπως όλες οι ουρές που αδυνατίζουν κάποτε θα κοπεί. Χωρίς όμως παραγωγή είτε μέσα είτε έξω απο το ευρώ η χώρα θα πεθάνει.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΚΥΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ (ΠΑΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΟΥΡΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΧΝΗ)

Με τόσο μηδενικό ύψος σε όλα τα θέματα και με τόσες αποτυχίες και συνεχως πιασμένοι… δεν μειώνετε κανένα. Είστε ΓΙΑΤΑΜΠΑΖΑ. Σε όποια στάση θέλω σας καρφώνω…

H Αστυνομία στη Κρήτη έμαθε τη διαφορά ανάμεσα σε ποδήλατο και σε μηχανάκι. Η πολύ γεωστρατηγική και ο φραπές ο Ελληνικός τους πείραξε τον εγκέφαλο. Αιρθμό πρωτοκόλου απο την διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας δεν πήρα. Μη τη στείλουν αλλού… ας ρωτήσουν τη διεύθυνση διαβατηρίων. Ερχονται ωραίες στιγμές.

Η Δούρου ελέγχθηκε απο την εισαγγελία ή θα περιμένουμε τον περίφημο Goldamer να τα πεί επι πληρωμεί απο τη κυβέρνηση όπως θέλει  να τα ακούσει. Η ευρωβουλή έχει γεμίσει με μαϊμούδες. Ολη η χώρα είναι γεμάτη με μαϊμουδες. Ολα τα είδη. Το τραγικό είναι ότι η Λέσχη των Αθηνών θέλει να βγεί πάλι ο Μεζεας Ταβέρνας Καραμανλής και το παλαιο τρωκτικό Κουρδιστό Μητσοτάκη, το επιτυχημένο απο τη κατοχή. Να μαζευτούμε λίγο. Εντάξει;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΡΗΤΗΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΥΨΗΛΟ IQ.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΡΣΑΡΟΥΝ… ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΠΑΛι ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.

ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ). ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 9. ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΙ. ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΜΚΟ, ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ… ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΕΔΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ… ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία. Φτάσαμε να μας απειλούν για διαβατήριο αυτοί που δεν ξέρουν τί σημαίνει μηχανάκι και τι ποδήλατα.

2 σχόλια:

  1. Γάμησέ τους... Έτσι! Πήγε το τσογλάνι να μιλήσει στην Ευρώπη και δεν υπήρχε κανένας να τον δει και να τον ακούσει. Εδώ πουλάνε ψοφίμια και σκουπίδια όλα τα ΜΜΕ. Στην Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί μέσα στο κόσμο ήταν περισσότεροι από αυτούς με στολή. Θα μπορούσαμε να τους κάψουμε όλες τις "κλούβες" αλλά λυπηθήκαμε τις περιουσίες μας. Αστράτευτοι και γιωτόμπαλα μάς αποκαλούσαν "Βούλγαρους" και γελούσανε. Σας "μετρήσαμε" κοπρόσκυλα και στην Αθήνα όλα θα είναι διαφορετικά. Φέρτε τη συμφωνία μπάσταρδοι.

    Ευτυχώς, θα μάς μάθουν να ψηφίζουμε οι αγορές. Θέλουν νέα δάνεια ε; Αν το μαλακισμένο ο Τσίπρας αρχίσει συζητήσεις για την Πελοπόννησο με την Αλγερία και για την Κρήτη με το Ισραήλ, το άλλο μαλακισμένο ο Κούλης, τί θα πει; Ότι το κράτος έχει συνέχεια; Έχουν βγάλει εκτός συστήματος και αγοράς ότι καλύτερο υπάρχει κι εμείς μαλώνουμε με τους γονείς μας και τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας για να ξενοπηδάνε και γλεντάνε αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.