Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Απαντήσεις στις θέσεις Goldammer της οικογένειας που διεσώθη απο το Ναζισμό. Προσεκλήθη απο τη κυβερνητική Χούντα για να διασώσει Δούρου και Ψινάκη.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΦΕΡΑΣΙΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΩΣΤΑ ή ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΖΗΤΑΓΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (ΟΙ ΕΞΩ ΦΤΑΙΝΕ, ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣ κοκ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΚΑΤΑ, ΣΑΝ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ). ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΛΕΟΝ.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ. Ο ΠΑΓΙΑΤ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ GOLDAMMER ΛΟΓΩ FYROM; AYTH Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΨΙΝΑΚΗ

  • Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΜΟΝΟ ΤΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ.
  • ΔEN ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ KOITAME MONO TI EΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 120 ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. ΟΧΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.
  • ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΪΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΘΩΑ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ…


Είναι φανερό πως υπάρχει ένα πέπλο προστασίας γύρω απο τη Δούρου και τον Ψινάκη. Αυτό για να στηριχθεί επικοινωνιακά χρειάζονται διάφοροι υπεράνω υποψίας. Ο Goldammer ανακαλύφθηκε απο το πουθενά τυχαία στη Γερμανία, σαν ένας απο αυτούς. Τον φώναξαν για να πεί αυτά, που αν έλεγαν οι ίδιοι θα έτρωγαν σφαλιάρες μετά μουσικής.

Αυτά δεν περνάνε σε μένα και όποιος με βλέπει “λίγο” θα μεταννοιώσει στο είδος που τον πονάει.

Προσωπικά, δεν μπορώ να ακούω κάποιον να λέει χοντρομαλακίες και να μη μιλήσω, επειδή τα σαπρόφυτα της Στοάς Μαλακαντάση σε κάθε φράση στα ΜΜΕ, που πουλάνε fake news και πουστήνουν την Αγορά, τον λένε κορυφαίο επιστήμονα. Έχω άλλη άποψη για αυτόν.

Εσείς ζείτε σε Μπανανία, σας κυβερνούν απατεώνες και ψεύτες, εδώ δεν είναι το ίδιο. Σε πολλά μέρη του κόσμου διάφοροι τρώνε απο το παγκάρι, απο τα έτοιμα. Η υποτροφία και η επιδότηση κόβεται σε πολλά κομμάτια. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος σκέψης σύντομα τα περιστατικά κακής οδήγησης θα οδηγούν σε διάφορα είδη ατυχημάτων.

Σας έχουν πεί τί είναι το Fire Shelter οι εδικοί; Γιατί δεν μοίρασε η περιφέρεια τέτοια στο Μάτι;  Δική της δουλειά ήταν. Πρόκειται για μικρά ατομικά καταφύγια που ανακλούν τη φωτιά. Υπάρχουν σε διάφορες ποιότητες.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ο “ΤΡΟΜΕΡΟΣ” GOLDAMMER

Όποιος δεν μπορεί να βλέπει ξύλο να φύγει…

ΕΡΩΤΗΣΗ: ποιά ήταν η βασική αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: H η αλλοίωση του φυσικού τοπίου και η αντικατάστασή του με ένα μεταμοντέρνο τοπίο, στο οποίο οι σύγχρονοι άνθρωποι θέλουν δικαιολογημένα να ζουν. Πρόκειται για αυτό το παράδοξο της διαβίωσης στη φύση και του κινδύνου που όμως εγκυμονεί. H αυξανόμενη αστυφιλία και οι συνέπειές της οδηγούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έξω από τις πόλεις το καλοκαίρι. Ετσι και στην Αθήνα οι πολίτες θέλουν να αποδράσουν, είναι λαχτάρα αλλά και ανάγκη. Το αποτέλεσμα είναι όμως ότι τα χωριά εξαφανίζονται και μεταβάλλονται σε οικισμούς, ενώ κανείς δεν ασχολείται βέβαια συστηματικά με την γεωργία ή την κτηνοτροφία. Και αυτό έχει πολλές συνέπειες.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Yπεύθυνοι για τη φωτιά στο Μάτι είναι αυτοί που πήγαν να ζήσουν εκεί και που άλλαξαν τη χρήση της γής. Δηλαδή αν δεν είχαν πάει φωτιά το Μάτι δεν θα είχε πιάσει. Πρόκειται για χαζομάρα. Τα δάση εξαρτώνται απο τον άνθρωπο και τη χρήση που τους κάνουν. Χρειάζονται όμως και προστασία. Η Δούρου και ο Ψινάκης πως προστάτευαν ένα δάσος το οποίο είχε κατοικηθεί. Ούτε αντιπυρικές ζώνες υπήρχαν ούτε κρουνοί ούτε μέσα παρατήρησης.  Τα καλώδια μέσα στο δάσος στο Μάτι θα πέρναγαν έτσι και αλλοιώς. Δεν έπρεπε να ακουμπάνε τα δένδρα. Στη Λεωφόρο Μαραθώνος υπήρχαν πεύκα. Δεν φταίει για ολα αυτά η πυροσβεστική αλλά οι δήμοι και κυρίως η περιφέρεια που είναι και δευτεροβάθμιο όργανο. Ενα δάσος δεν είναι μόνο να μη πιάσει φωτιά χρειάζεται και συντήρηση. Πού ήταν η περιφέρεια; Πουθενά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιές ήταν οι  συνέπειες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πηγαίνουν εκεί αυτοί που ονομάζω σύγχρονους νομάδες. Είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Παραθερίζουν εκεί, αλλά δεν ασχολούνται συστηματικά με συνήθεις παλαιότερα στα χωριά δραστηριότητες, οι οποίες συνεπάγονταν την συστηματική κατανάλωση της φυτικής βιομάζας από τα ζώα, αιγοπρόβατα ή αγελάδες. Τότε δεν υπήρχαν εύφλεκτα δέντρα (σημ. ΓΖ π.χ. πεύκα  σαν αυτά που φυτεύει ο Αλαφούζος σε όλη την Ελλάδα χαχαχαχα) και γινόταν χρήση και του πιο μικρού κομματιού ξύλου για τη θέρμανση και το μαγείρεμα. Ετσι η γη ήταν μεν γυμνή, αλλά αφαιρούνταν από τη φωτιά η βάση για να δημιουργηθεί. Οι κάτοικοι εύκολα έβλεπαν μια φωτιά, ειδοποιούσαν ο ένας τον άλλον και την έσβηναν. Ετσι δεν είχαμε πυρκαγιές αν και οι θερμοκρασίες ήταν ίδιες. Η κύρια αιτία των πυρκαγιών είναι η αλλαγή χρήσης της γής από τους επισκέπτες πλέον αυτών των περιοχών. Πρόκειται για μια προβλέψιμη καταστροφή

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Στο Μάτι δεν υπήρχαν νομάδες. Αρα η απάντηση αυτή δεν μας αφορά. Υποτίθεται όμως πως τη στιγμή που η ΔΕΗ τους έδινε ρεύμα και τους χρέωνε ΕΝΦΙΑ είχε ευθύνη για τη προστασία των καλωδίων της και κυρίως αυτών στους οποίους δίνει ρεύμα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα το κράτος πρέπει να προστατεύει τον πολίτη όπου και να ευρίσκεται. Κανένας όμως ούτε η περιφέρεια ούτε ο δήμος ούτε κανένας κερατάς δεν απαγόρευσε στα θύματα τη δολοφονίας να φτειάξουν εκεί τα σπίτια τους. Περιφέρεια και δήμος όπως έγινε και στη Μάνδρα ήταν συνένοχοι. Αν μια φυσική καταστροφή δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις ή δεν μπορείς να την προβλέψεις δεν μπορείς να επιτρέπεις πρόσβαση κάποιου στον επικίνδυνο χώρο. Είναι καθήκον της πολιτείας. Δούρου και Ψινάκης έκαναν τη στραβή. Δεν μπορείς να λες σε καποιον τί να κάνει εκ των υστέρων αν αυτό δεν είναι νόμος. Νόμους βάζει η πολιτείας. Η περιφέρεια έχει ματώσει απο το ξύσιμο…Η αλλαγή χρήσης της γής δεν είναι απαραίτητα επιζήμια αν γίνει ότι πρέπει. Αντιπυρικές ζώνες και αντιπυρική προστασία και εκπαίδευση έπρεπε να είχαν όλοι στο Μάτι. Απούσα η περιφέρεια, απούσες οι ΕΔ, απόντες όλοι. ¨Ενα κράτος μπορδέλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στην Αττική, στην Κινέτα δυτικά και –η πιο τραγική- στο Μάτι ανατολικά. Ηταν δυνατή η κατάσβεσή τους, ειδικά στο Μάτι;

AΠΑΝΤΗΣΗ: Δύσκολα, αλλά ουσιαστικά όχι, διότι στο Μάτι η πυρκαγιά εξελίχτηκε εντός λίγων λεπτών. Ακόμα και άν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αλλού φωτιά και όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν διαθέσιμες, και πάλι το πρώτο διαθέσιμο όχημα της πυροσβεστικής θα έφτανε στην καλύτερη περίπτωση σε 10-15 λεπτά, όταν θα ήταν ήδη πολύ αργά.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ; Ο Goldammer εδώ κάνει μια υπέρβαση. Η φωτιά για να κάψει τους ανθρώπους στο Μάτοα πέρασε μέσα απο διάφορα στάδια:

 1. Πως άναψε
 2. Πως διαδόθηκε. (μετεωρολογικές συνθήκες, κατάσταση εδάφους και αέρα κλπ)
 3. Γιατί διαδόθηκε, Τί δεν είχε γίνει για να την ανακόψει ΠΡΙΝ ανάψει αλλά και μετά
 4. Γιατί δεν αποσβέστηκε γρήγορα
 5. Τι μέτρα προστασίας υπήρχαν και για το δάσος και για τους ανθρώπους
 6. Γιατί δεν εκκενώθηκε η περιοχή
 7. Ποιό ήταν το σχέδιο εκκένωσης κλπ

Δεν μπορούμε να διευρενώμε σας επιστήμονες΄μόνο το στάδιο της αποτυχίας της απόσβεσης και να οδηγούμαστε με αφέλεια στο συμπέρασμα πως η πυροσβεστική δεν θα προλάβαινε. Προσέξετε σε αυτό το σημείο τη μηχανή που παίζεται. Η πολιτεία λέει ότι έφταιγε η πυροσβεστική και o Goldammer ότι η πυροσσβστική δεν προλάβαινε. Tο τρώτε; χαχαχαχα.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Πρέπει να υπάρξουν και αναλύσεις σε δείγματα και αεροφωτογραφήσεις για να γίνει ανάλυση του τι συνέβη και πως συνέβη. Είναι θαύμα πως ο Goldammer συμπεραίνει ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, πως η η πυροσβεστική δεν προλάβαινε αλλά ξεχνάει και το γεγονός ΠΡΙΝ τι υπήρχε και ΤΙ θα μπορούσε να δουλέψει…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο Μάτι έπνεαν ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα έως 120 χλμ. την ώρα. Είναι δυνατή η κατάσβεση μιας πυρκαγιάς υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες;

AΠΑΝΤΗΣΗ: Ουσιαστικά όχι. Δέστε την Καλιφόρνια, η οποία είναι μια συγκρίσιμη περιοχή, διότι έχει βλάστηση ανάλογη της Μεσογείου. Ακόμα και οι Αμερικανοί, οι οποίοι είναι οι καλύτερα εξοπλισμένοι και οργανωμένοι  παγκοσμίως στην αντιμετώπιση εκρηκτικού είδους πυρκαγιών (σημ. ΓΖ αυτοανάφλεξη, πεύκα), ούτε καν αυτοί δεν το καταφέρνουν. Την κατάσταση στην Ελλάδα θα πρέπει να την αξιολογήσει κανείς κάνοντας αυτήν την σύγκριση. Κρίνοντας κανείς εντελώς ουδέτερα, και χωρίς να θέλει να κατηγορήσει κάποιον, θα πρέπει απλώς να πει πως τέτοιου είδους καταστάσεις δεν είναι αντιμετωπίσιμες. Να κάνει κανείς κάτι πριν ώστε να καταπολεμήσει τις αιτίες, αυτό ναι μπορεί να γίνει. Στη δεδομένη όμως κατάσταση στο Μάτι, με το συνδυασμό κατοικιών ανάμεσα σε εύφλεκτα δέντρα, με πανικόβλητους οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι μπλοκάρουν τους δρόμους, οι άνθρωποι παγιδεύτηκαν. Οι παραλληλισμοί με την Πορτογαλία και τους δεκάδες νεκρούς είναι οφθαλμοφανείς

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Το λάθος του Goldammer είναι ότι εξομοιώνει τις πυρκαγιές στη Καλιφόρνια με αυτές στην Ελλάδα (για να έχει άποψη). Δεν είναι όμως μόνο η βλάστηση είναι και ο καιρός είναι και άλλα φαινόμενα. 120 χιλιόμετρα την ώρα ταχύτητα ανέμου δεν σημαίνει τίποτα αν δεν λάβει κανείς υπόψη του θερμοκρασία αέρα, είδος σωματιδίων στον αέρα, την υγρασία, τον τρόπο ροής του αέρα, μεταβολές κλπ. Με τόσες παραμέτρους που υπάρχουν το να μιλάει κανείς για μεγάλες ομοιότητες είναι πέραν της υπερβολής. Χωρίς να ξέρει κανένας όλες τις παραμέτρους δεν μπορεί να μιλάει για αδυναμία στη κατάσβεση πυρκαγιάς. Αν δεν ξέρεις που θα βάλεις τί και πωςθα στήσεις το στρατό που έχεις ούτε σουβλατζίδικο δεν σβύνεις. Για τη κατάσταση πανικού ανάμεσα στους πολίτες ευθύνεται η αστυνομία, η έλλειψη σχεδίου και σημείων συγκέντρωσης (η περιφέρεια ξυνόταν, δήμαρχος Μαραθώνα αεριζόταν), η έλλειψη σημείων πληροφόρησης (σειρήνες, ραδιόφωνο, νουντούκες κλπ). Δεν μπορούμε να απλοποιούμε τα πάντα για να καταλήξουμε ότι για τη δολοφονία έφταιγαν τα θύματα. Με την ίδια λογική για το Ολοκαύτωμα θα έφταιγαν οι Εβραίοι. Να μη λέμε μαλακίες. Να σκεφτόμαστε λίγο. Να συνεχίσω;

EΡΩΤΗΣΗ: Ποιοί άλλοι παράγοντες οδήγησαν σε αυτήν τραγωδία. Δεν συνέβαλαν η άναρχη δόμηση, οι στενοί, αδιέξοδοι δρόμοι;

AΠΑΝΤΗΣΗ: Σαφώς και συνέβαλαν. Ομως, ακόμα και οι Γερμανοί τουρίστες θέλουν να παραθερίζουν σε μια τέτοια όμορφη περιοχή όπως οι Ελληνες, αλλά στην κουλτούρα μας δεν είναι ενσωματωμένος ο κίνδυνος που ενυπάρχει εκεί. Ακόμα και στην Γερμανία στον πολεοδομικό σχεδιασμό, οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί δεν λαμβάνουν υπόψη τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Εντός της οικίας ναι, αλλά όχι έξω. Δεν σχεδιάζουν λαμβάνοντας υπόψη τους δρόμους διαφυγής στην περίπτωση εξωτερικής πυρκαγιάς…

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Εδω ο Goldammer έχει ξεφύγει τελείως, Ισχυρίζεται πως στη Γερμανία δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες και πως μόνο στο εσωτερικό των σπιτιών τους οι Γερμανοί δεν θέλουν να πάρουν φωτιά. Οι αντιπυρικές λίμνες ανακαλύφθηκαν στις ΗΠΑ…χαχαχα Οι αρχιτέκτονες στη Γερμανία δεν σχεδιάζουν τα σπίτια με ενδιαφέρον για την αντιπυρική προστασία στο εξωτερικό τους. Χαχαχα. Χιιιχιιχι. Και τα ενεργειακά σπίτια στη Γερμανία ποιοί τα σχεδιάζουν; Λοιπόν ο άνθρωπος αυτός είναι σε ένα παρατηρητήριο που παρακολουθεί την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλο των πλανήτη. Δεν ξέρει και τα πάντα. Στη ζωή αυτή ότι πληρώσεις παίρνεις. Να ρωτάτε αυτούς που ξέρους και όχι αυτούς που σας λένε οι δολοφόνοι των 120 ζωντανών ότι ξέρουν. Εντάξει; Na συνεχίσω;

EΡΩΤΗΣΗ: Στην Γερμανία όμως ο κίνδυνος είναι μηδαμινός…

AΠΑΝΤΗΣΗ: Πράγματι, αλλά από τέτοια δραματικά γεγονότα πρέπει να μαθαίνουμε όλοι, διότι δεν υπάρχει γυρισμός, τους νεκρούς δεν μπορούμε να τους φέρουμε πίσω… Πρέπει, επομένως, να αλλάξουμε συνολικά τον τρόπο σκέψης μας, διότι είναι δύσκολο να πεισθούν μόνο οι πολεοδόμοι, οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, αφού ολόκληρη η κοινωνία συμμετείχε σε αυτήν την εξέλιξη. Αν αντιληφθούν οι πολίτες τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν σε τέτοιες περιπτώσεις τότε και η πολιτικοί θα σκεφτούν τι πρέπει να γίνει στο μέλλον, θα το λάβουν σοβαρά υπόψη. Μέχρι να γίνουν όμως αυτά συνείδηση όλων μας θα αργήσει.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Εδω ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ προλαμβάνει την απάντηση που δεν είναι έτσι όπως τη λέει. Οι πιθανότητες κινδύνου πυρκαγιάς υπολογίζονται. Αυτό το μηδαμινός ήταν μαλακία του. Αμόρφωτος… 

ΣΧΟΛΙΟ ΓZ: Ασε ρε τα μαθήματα Goldammer Αστραπόγιαννε… Δεν μπορούμε να φέρουμε τους νεκρούς πίσω αλλά δεν έπρεπε να τους έχουμε στείλει. Αυτό ο Goldammer δεν το αντιλαβάνεται. Παρεκκλίνει της ολιστικής λογικής. Η Δούρου και η Ψινάκης δεν έβαλαν κανένα εμπόδιο για να μη φύγουν απο το μάταιο τούτο κόσμο. Αντίθετα του άφησαν μόνη λύση διαφυγής να βγεί στο δρόμο και να τρέχει σαν ποντικός προς όποια κατεύθυνηση νάναι. Ο τρόπος σκέψης μας στην Ιαπωνία είναι αυτόις που επιθυμεί για το μέλλον ο Goldammer. Θα σας πάρει μισό αιώνα. Και αυτός απο Μάγκα τα διαβάζει. Πρώτα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων και μετά. Το καταλάβατε; Γιαυτό λέω ότι θα κάνουν στην άκρη όταν καούν άλλοι 500…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Aρα (μεγάλε σοφέ με την ολιστική σκέψη) τι πρέπει να γίνει;

AΠΑΝΤΗΣΗ: Η παράνομη δόμηση, οι άδειες οικοδόμησης καμένων περιοχών είναι θέματα που αντιμετωπίζονται τοπικά, αλλά πρέπει να υπάρχει έλεγχος, να τηρούνται οι νόμοι. Από την άλλη μεριά στην Γαλλία λαμβάνονται προληπτικά μέτρα σε ανάλογες περιοχές όπως είναι λ.χ. η αποψίλωση σε μια ορισμένη έκταση γύρω από τα σπίτια και η τήρηση ορισμένων προδιαγραφών για τους δρόμους. Έρχομαι στην Ελλάδα από το 1985 και έχουμε συντάξει εν τω μεταξύ και στα ελληνικά κατευθυντήριες γραμμές για τις τοπικές κοινωνίες, για την εκπαίδευση των πολιτών με τον υπ΄αριθμ. ένα ειδικό σε θέματα Προστασίας Δασικών Οικοσυστημάτων και Πυρκαγιών, τον κ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο, του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων «ΔΗΜΗΤΡΑ». Η επίδρασή τους όμως δεν είναι ορατή ακόμα στην Ελλάδα, πρέπει να γίνουν σχετικοί νόμοι.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Εδώ ο Goldammer μιλάει για όλα αυτά στα οποία Δήμος, περιφέρεια και υπηρεσίες της δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο. Αυτό όμως που δεν ξέρει είναι πως νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τηρούνται ή τηρούνται με δύο μέτρα και δύσ σταθμά.  Έλληνας ταίζει πολλούς για να πίνουν καφέ και την ώρα της εργασίας τους να πάνε γiα ψώνια ή να μη σηκώνουν τηλεφώνα για καταγγελίες. Στο τέλος ο Goldammer θυμάται και ένα φίλο του, στον οποίο οφείλει κάποια καρέκλα… Σου λέει να μια καλή στιγμή να το πώ… χαχαχα

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ηταν δυνατή η εκκένωση στο Μάτι κατά την γνώμη σας (Πανμέγιστε);

AΠΑΝΤΗΣΗ: Οχι, σε αυτές τις συνθήκες το τυχόν σχέδιο εκκένωσης δεν θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει. Η φωτιά επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα και με μεγάλη δριμύτητα. Θα σας παραπέμψω και πάλι στην Καλιφόρνια. Υπάρχουν και εκεί νεκροί, κάηκαν 800 σπίτια. Και αυτό σε μια χώρα με υποδειγματική οργάνωση, υποδομές, άριστο εξοπλισμό, εκπαιδευμένους πολίτες, μεγάλη εμπειρία και παράδοση στην εκκένωση περιοχών. Όταν συντρέχουν όλοι οι παράγοντες που αναφέραμε, μπορεί να επαναληφθεί η ίδια τραγωδία με τους ίδιους νεκρούς παντού. Το λέω και στην Γερμανία όταν με ρωτούν: αν η εξάπλωση της φωτιάς δεν ήταν τόσο εκρηκτική και ο άνεμος τόσο ισχυρός, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Εάν δεν συνέτρεχαν ταυτόχρονα όλοι οι μη ευνοϊκές παράγοντες και αν πρώτος οδηγός αυτοκινήτου δεν είχε μπλοκάρει το δρόμο, τότε θα μπορούσε να είχε γίνει η εκκένωση.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Μα δεν μιλάει κανείς για “τυχόν” ρε Χρυσόγονε. Δεν είσαι στο Σκάι… Ο άνθρωπος αυτός σας δουλεύει. Να μη επαναλάβω τα ίδια. Κανένας δεν ήξερε πως να βγεί στην ακτή. Η περιφέρεια είχε επιτρέψει να μην υπάρχει διαφυγή προς τη θάλασσα. Τους έκλεισαν απο τη Μαραθώνος και απο κάτω. Τους σκότωσαν σαν τα ποντίκια. Ποιά εκκένωση να λειτπουργήσει αφού δεν υπήρχαν διαδρομές διαφυγής. Στα ανεπτυγμένα κράτη υπάρχουν ακόμη και σε εφαρμογές θα τα βρεί κανείς. Στην Ελλάδα τα ελικόπτερα του Καμμένου πέφτουν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και σκοτώνεται κόσμος ενώ υπάρχουν εφαρμογές κινητών που δείχνουν διεθνώς που είναι. Τί λέει ο στόκος; Η Ιαπωνία δεν είναι σαν τη Γερμανία. Τα έχω ξαναπεί αυτά αλλά στην Ελλάδα ρωτάτε σαν αμόρφωτοι όποιον νάναι. Τη τρώτε στο κεφάλι και ξανα τα ίδια. Έφταιγαν οι Ρώσοι χαχαχα. Μας χτύπησαν με Laser!!!! Xoooxxooxo.

EΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις αποδοτικά συστήματα και μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης (Πάνσοφε);

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Περιμένω να πεί Οχι. Αυτός είναι της κατηγορίας των ΕΠΙΤΟΠΟΥ. Δηλαδή έγινε ατύχημα; Παω και το επιβεβαιώνω. Εγινε σεισμός; Το ίδιο. Eγινε πυρκαγιά; Λέω ότι έφταιγε ο Στρατηγός Ανεμος, ότι όλα έγιναν γρήγορα, ότι έφταιγαν τα αυθαίρετα. Να δείτε τι απάντησε.

AΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν, και όχι μόνο για τις πυρκαγιές, αλλά χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν. Φυσικά η προειδοποίηση μπορεί να γίνει με τις νέες τεχνολογίες, αλλά πρέπει να γίνεται από ένα σύστημα το οποίο να λειτουργεί και με μπαταρία, επειδή μπορεί να διακοπεί το ρεύμα. Για αυτό και οι παραδοσιακές σειρήνες είναι ακόμα αναγκαίες. Τα συμβατικά σταθερά τηλέφωνα λειτουργούν και με αδύναμο ρεύμα, ακόμα και με διακοπή του ρεύματος, για αυτό δεν πρέπει να καταργηθούν. Το να εστιάζουμε μόνο στις νέες τεχνολογίες δεν είναι σωστό, διότι είναι απόλυτα εξαρτημένες από το ρεύμα και είναι επίσης και ευπαθείς. Για αυτό και ανέφερα το παράδειγμα των χωριών αρχικά, διότι ακόμα και οι καμπάνες λειτουργούν σήμερα αυτόματα…

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Είναι φανερό ότι δεν ξέρει απο επικοινωνίες. Εχει μείνει στην επόχή της καμπάνας και της σειρήνας. Για τις νέες τεχνολογίες δεν θα γράψω. Πάντως κινητά μέσα σε δάσος δύσκολα λειτουργούν. Λύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει να με προσκυνήσουν. Στα τέσσερα. Αλλοιως με καμπάνες και σειρήνες θα παίρνετε είδηση για φωτιά. Και φτάνουμε στην αποθέωση! Χαχαχαχα. Κάποιος έβαλε τα λεφτά …

EΡΩΤΗΣΗ: Μπορούσε η Ελληνική κυβέρνηση να αποτρέψει τη τραγωγία (διεθνή γελοιοποίηση);

AΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, δεν ήταν αποτρέψιμη υπό τις δεδομένες συνθήκες, στη δημιουργία των οποίων συνέβαλε ολόκληρη η κοινωνία. Αυτό είναι το καθοριστικό. Πρέπει να διαπιστώνονται συλλογικά οι αιτίες και να αντιμετωπίζονται συλλογικά.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Εγώ ήξερα ότι την εκτελεστική εξουσία την έχουν οι απατεώνες που ψηφίζετε… Αυτοί φτειάχνουν τους νόμους και αυτοί πρέπει να φροντίζουν να τηρούντα. Η Ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία. Δεν έκανε όμως αυτά που έπρεπε βάσει του νόμου. Ηταν ανίκανη να προβλέψει και να πράξει. Ο αριθμός των νεκρών θα ήταν πολύ μικρότερος. O Goldfinger στηρίζει την κυβέρνηση και το κάνει χωρίς να ντρέπεται. Παραπληροφορεί και κάνει άλματα λογικής, Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα  μπορούσε να το κάνει π.χ. Παγιάτ, FYROM, μνημόνιο 4, ορυχεία βωξίτη, ξενοδοχεία στη περιοχή των καμμένων κλπ.

EΡΩΤΗΣΗ: Έκαναν οι Ελληνες εμπειρογνώμονες ό,τι έπρεπε μέχρι τώρα;

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Ο Goldammer φυσικά θα απαντήσει ναι. Θα τα ρίξει σε ασυννενοησία πολιτείας και αυτών που ξέρουν στα ΑΕΙ κοκ. Ο άνθρωπος αυτός είναι η επιτομή της συγκάλυψης και ψάχνει για δουλειά σαν εμπειρογνώμονας. Δίνεις στο πολιτικό αυτό που θέλει να ακούσει και μετά αυτός σε φωνάζει για το δωράκι σου.

AΠΑΝΤΗΣΗ: Όλοι επεσήμαναν ανέκαθεν στους πολιτικούς τα θέματα. Η κάθε κυβέρνηση είναι φυσικά υπεύθυνη για τη χώρα της. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά το σχέδιο μένει. Σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτητα, πρέπει να υπάρχει κάποιος με μνήμη για να σημαίνει συναγερμό. Οι ειδικοί την διαθέτουν (σημ Γ.Ζ: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ), αλλά δεν αποφασίζουν. Πρέπει να συνδεθούν πάρα πολύ στενά με αυτές τις διαδικασίες. Ομως η αυταρέσκεια των πολιτικών, και δεν εννοώ αποκλειστικά την παρούσα κυβέρνηση, οδηγεί στο μην κάνουν αυτό που τους προτείνουν. Χρειάζεται μια εθνική πολιτική. Πρέπει να γίνει κάποτε η αρχή. Το 2013 έγινε ένα σχετικό στρογγυλό τραπέζι με αφορμή τις πυρκαγιές στη Χίο -στο οποίο προσκλήθηκα και εγώ- από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος». Τώρα πρέπει γίνει το επόμενο. Εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό όπως εμείς, είμαστε πάντα στη διάθεση σας και δεν θα κοστίσει τίποτα, θα το κάνουμε από αίσθηση ευθύνης.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΖ: Τι άλλο να γράψω. Οπερ Εδει Δείξε.

7 σχόλια:

 1. Δεν υπήρξε καν φωτια!! Είναι συνομωσία του Google..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτος κανει παρεα με εκεινον τον κορεατη που ειχε ο gianis?
   τελικα δεν κανατε με βιντεο την απαντηση να την διαδωσουμε..

   Διαγραφή
  2. Για ψάξεte να δείτε τι είναι fire shelter και γράψετε και εσείς κανένα άρθρο. Απατεώνες και Δολοφόνοι.

   Διαγραφή
 2. https://www.youtube.com/watch?v=5J2gHXYMpq8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. η ΔΕΗ τι αποζημιωσεις θα επρεπε να δωσει αν αποδεικνυοταν οτι τα καλωδια της φταινε για τις φωτιες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην Ελλάδα οι κρατικές υπηρεσίες αλληλοποστηρίζονται

   Διαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.