Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Τα ίδια χάλια με τη Δούρου και το Ιερό Μωρό, ο Μπακογιάννης ο Περιφερειάρχης Στερεάς που θέλει να γίνει Δήμαρχος Αθήνας. Θαυμάστε χάλια στο Καρπενήσι…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.

MH ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΣΚΑ…

Η ΔΟΥΡΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;

Ο καθαρισμός μιας πόλης, χωριού, δάσους απο τα φερτά υλικά, όπως και ο καθαρισμός και η διάνοιξη φρεατίων εκεί που χρειάζεται είναι στα καθήκοντα ενός περιφερειάρχη αλλά και ενός δημάρχου. Αν δεν γίνει ο καθαρισμός θα προκύψουν θάνατοι απο πλημμύρες.

Το αυτό αφορά τα αντιπυρικά έργα που χρειάζονται στη περιφέρεια. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς τα πάντα απο τη πυροσβεστική, όταν δεν μπορεί να έχει διόδους στο χώρο των πυρκαγιών ή δεν επιτρέπεται η χρήση κάποιων μέσων που διαθέτει σε χώρους χωρίς πρόσβαση.

Μέσα στο Μάτι δεν υπήρχαν προσβάσεις για τη περίπτωση φυσικής καταστροφής. Δεν υπήρχαν καν αντιπυρικές ζώνες. Δεν βάζεις πεύκα π.χ. αριστερά και δεξιά στη λεωφόρο Μαραθώνος και μετά ισχυρίζεσαι ότι είναι αντιπυρική ζώνη. Παρότι ο καθορισμός των αντιπυρικών ζωνών είναι έργο της πυροσβεστικής, η συντήρηση τους αφορά την περιφέρεια.

Η Λεωφόρος Μαραθώνος είχε ψηλά δένδρα δεξιά και αριστερά της λεωφόρου.. Η Περιφέρεια Αττικής τα αφηνε και μεγάλωναν χωρίς να ενδιαφέρεται.  Χάρις σε αυτά μεταφέρθηκε η φωτια απο το ένα μέρος στο άλλο του δρόμου. Η Δούρου έχει ευθύνη για αυτό.

Και στη Μάνδρα η Δούρου δεν είχε και δεν έχε μαζέψει τα φερτά υλικά στα υψηλότερα σημεία της πόλης. Πατέντα των εργολάβων και των εφοπλιστών η Δούρου.

Ενα άλλο θέμα αφορα τους κανονισμούς αντιπυρικής προστασίας για τα σπίτια μέσα σε δάσος. Τους νόμους δηλαδή που θα προστάτευαν δάση και σπίτια απο φωτιά είτε αυτά είναι παράνομα είτε όχι. Η Δούρου απούσα και εδώ. Είναι λάθος καλώδια της ΔΕΗ να ακουμπάνε δένδρα. Η περιφέρεια έπρεπε να φροντίζει για αυτό. Δυστυχώς και εδώ απούσα. 150 νεκρούς απο τη Δούρου και επιμένει ακόμη;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ. ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.

Απο τη στιγμή που η φωτιά πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος (αριστερή κόκκινη γραμμή) και πήγαινε προς τη θάλασσα, τα ποντίκια μόνο προς την ακτή μπορούσαν να πάνε. Απο πού όμως να βγούν στην Ακτή; Οι αυθαίρετες κατασκευές την είχαν κλείσει (δεξιά της δεξιάς κόκκινης γραμμής κανένας ποντικός δεν μπορούσε να περάσει). H Δούρου έκλεινε τα μάτια στο γεγονός αυτό επι πολλά χρόνια. Άφηνε τα τραίνα να περνούν και χόρευε σε κοτοσυνάξεις ή πούλαγε τρέλλα για τα ΧΥΤΑ ή άφηνε όλη την Αττική να κινδυνεύει απο έκρηξη του ΧΥΤΑ Φυλής. Για όλα φταίγαν και φταίνε οι άλλοι.

Η πυροσβεστική γιατί δεν άνοιξε διόδους πρός την ακτή πρίν η φωτιά φτάσει εκεί; Ένα πυροσβεστικό  πλοίο πού ήταν; Γιατί έστελναν πλαστικά και όχι μεταλικά πλοία για διάσωση; Με βουτιές και όχι sonar έψαχναν για νεκρούς; O στρατός γιατί δεν έφτειαχνε την ώρα της φωτιάς αντιπυρικές ζώνες έστω και τη τελευταία στιγμή;

Στο δρόμο της Δούρου είναι και άλλοι περιφερειάρχες μεταξύ αυτών και το Ιερό Μωρό. Τον χειμώνα με όλους αυτούς τους ηλίθιους θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Τα συμφέροντα τους προστατεύουν. Μεγάλος αγώνας γίνεται για να διασωθούν Δούρου και Ψινάκης απο τα ΕΛΠΕ…

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΕΑ ΜΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ…

ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ. Αυτό το χάλι θα το ζεί κάθε χρόνο όλη η χώρα. Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή αλλά ο κακός τους ο φλάρος.

  • ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ. ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΤΟΣ…
  • ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Κάθε μέρα νέο έργο.
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.