Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Ελλειψη πυροσβεστικών πλοίων και οχημάτων που χρησιμοποιούν water mist fire systems (χρήση ομίχλης νερού κατά της φωτιάς) στην Ελλάδα. Να φύγουν.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

MATI. TO ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΛΘΕ.

Yπάρχουν και πλοία που σβύνουν πυρκαγιές, ταχύπλοα… όπως και ρομπότ. Δυστυχώς δεν είδαμε κάποιο πυροσβεστικό πλοίο να χρησιμοποιείται στο Μάτι, γιατί προφανώς δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν θα ήταν ένα ακόμη πρόβλημα που θα έπρεπε να δικαιολογήσει ο Τόσκας.

Σκεφτείτε ένα πυροσβεστικό πλοίο να έριχνε νερό στα δένδρα πάνω απο τη παραλία στο Μάτι. Θα είχε σωθεί όλος ο κόσμος. Οι εισαγγελείς στην Ελλάδα είναι για τη προστασία του Πόθεν Έσχες, για να γίνονται μετά τη σύνταξη Σύμβουλοι και Πρόεδροι σε ΜΚΟ, κάτι σαν τους συνταξιούχους επιστήμονες ερευνητές που βολεύονται σε προγράμματα της ΕΕ ενώ οι νέοι επιστήμονες ψάχνουν για θεσούλα με τις κουράδες να κυλιούνται στη χλίδα με δύο μισθούς.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΦΩΤΙΑΣ (MADE IN JAPAN).

O ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ε; Α ΡΕ ΓΡΟΘΕ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ… ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

ΖΩΑ ΚΡΗΤΙΚΑ…

ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ ΝΕΡΟΥ

Στην πυρόσβεση δεν άκουσα επίσης να συμμετέχουν και οχήματα που χρησιμοποιούν ομίχλη νερού για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς (είναι πολύ αποτελεσματικά). Δέστε ένα τέτοιο σε μορφή ρομπότ στη παραπάνω φωτογραφία. Ακολουθεί μια άλλη που δείχνει πως λειτουργεί.

Οι μάνικες παραγωγής ομίχλης νερού (ήδη γνωστές και στη χρήση διεθνώς) παράγουν σταγόνες νερού που κατευθύνονται με αέρα πάνω στη φωτιά. Οι σταγόνες αυτές απορροφούν γρηγορότερα τη θερμότητα, κρυώνουν την περιοχή και μειώνουν γρηγορότερα την έκταση της φωτιάς απο τις συνήθεις μάνικες. Αυτά είναι γνωστά όπως και η σχετική θεωρία. Και τώρα λίγο απο Ιαπωνία. Μέτρησα τουλάχιστον 4 τέτοια μηχανήματα.

Δέστε και μια εφαρμογή της χρήσης ομίχλης νερού για πυρόσβεση σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Προφανώς αυτά τα ακροφύσια μπορεί να χρησιμοποιούνται και σε σπίτια.

Προφανώς κοιτάτε μόνο ότι σας δείχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.