Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Αφιέρωμα στην Εκκλησία του Ιερώνυμου του ανύπαρκτου σε όλα. Για μια καρέκλα ζούμε… για τα ανήψια… για τις δωρεές… τα PSI… είναι πολλά…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ; ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΪΑ… ΤΟΝ ΠΙΛΑΤΟ

Οι ιερείς, οι μητροπολίτες όπως και ο Αρχιεπίσκοπος είναι Έλληνες πολίτες. Παράλληλα υποτίθεται ότι ακολουθούν και προάγουν τον χριστιανισμό και την Ελληνοχρισταινική ηθική και διδασκαλία.

Ποιός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας επι μνημονίων. Ο ίδιος που ήταν επι της Χούντας. Ανύπαρκτος. Με τα συσσίτια φαίνεται ο χριστιανικός ζήλος; Ολοι κρινόμαστε όχι μόνο για αυτά που κάνουμε αλλά και για αυτά που δεν κάνουμε. Ο Ιερώνυμος δεν έχει κάνει πάρα πολλά. Είναι κάπου και κρύβεται.

Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε ποιμενάρχες με άποψη όχι αδαείς που ζούν εκτός τόπου και χρόνου, όχι βολεψάκηδες παντός καιρού που ποζάρουν στις εθνικές εορτές. Ο Χριστός αγωνίστηκε για να μπορέσει ο άνθρωπος να λυτρωθεί μέσα απο πνευματικές αλήθειες καί όχι να δεσμευθεί απο νόμους που τον κάνουν ζώο. Ο Ιερώνυμος θα έπρεπε να μπορεί να διακρίνει και να δίνει έμφαση στις πνευματικές αξίες. Πού είναι αυτές; Στα συσσίτια; Είναι ανίκανος για να μη πω κάτι άλλο.

Αυτό που δίδαξε ο Χριστός ήταν η αγάπη προς τον πλησίον αλλά όχι σε βάρος του Δικαίου. Δεν ξέρω πως το αντιλαμβάνεται αυτό ο Ιερώνυμος αλλά δεν είναι ωραίο να λές ότι η Εκκλησία αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της Ελλάδας απο τη Τουρκία και να μη μιλάς για απελευθέρωση των Ελλήνων απο τα μνημόνια.

Εχθρός της Εκκλησίας πάντα ήταν το χρήμα και η ανισότητα και το 1821 και τώρα. Με τόσα πλούτη που φοράει ο αρχιεπίσκοπος στις τελετές φαίνεται ότι έχει ξεχάσει την αγάπη, στο θησαυροφυλάκιο της Μονής Πεντέλης. O Χριστός ήταν με τους φτωχούς. Ο Ιερώνυμος με τη κυβέρνηση, τους ισχυρούς, τους φιλους του χρήματος. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι χριστιανός. Κάτι άλλο είναι…

Να αγαπάς τους μετανάστες, φυσικά και να είσαι αντιρατσιστής (γγ) αλλά δεν εννοείται να φυλάς κώλους για να φαίνεσαι άγιος. Υπάρχει συναλλαγή κράτους και Εκκλησίας. Είναι πασιφανές αυτό. Το ξύλο που τρώνε οι Έλληνες δεν το βλέπει; Tόσο χοντρόπετσος είναι; Σε ποιόν θα παραδώσει τη ψυχή του;

Αν δεν μπορεί να φοράει το Σταυρό, να τον πατήσει όπως έκανε ο Καραμανλής δημόσια…(και μόνο εγώ το πρόσεξα). Αυτό δεν το είδε; Στο Άγιο ¨Ορος γιατί επιτρέπεται η είσοδος στο Καραμανλή; Λοιπόν… όλα έχουν γίνει σκατά. Οι Άγιοι κάνουν business και τα περι Εβραίων του Πειραιώς, δείχνουν ενδιαφερόμενο για τη θέση του Αρχιεπισκόπου, για όποιον δεν έχει καταλάβει.

Σας τα λέω αυτά για να σας δείξω την πτώση αξιών που υπάρχει ακόμη και εκεί που δεν έπρεπε. Ο σημερινός Έλληνας έχει ξεχάσει το Χριστό στο Σταυρό και την Ανάσταση του. Εχει άλλα πρότυπα. Με τέτοιους Ποιμενάρχες…στραβά κοιμάται και στραβά ξυπνάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.