Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Βουλή, μια φωλιά απο αρουραίους. FYROM: Μπέρδεψαν υπηκοότητα και εθνικότητα... Ασήμαντο μπροστά στα υπόλοιπα. Η αντιπολίτευση δεν παραιτείται γιατί είναι παρέα.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η συμφωνία στα αγγλικά και στα ελληνικά για τη FYROM εμφανίζει διαφορές στη μετάφραση π.χ. nationality (εθνικότητα) και υπηκοότητα. Στο υπουργείο εξωτερικών του Κοτζιά θα έπρεπε να ξέρουν ότι:

Η λέξη υπήκοος προέρχεται από τις λέξεις "υπό" και "ακοή"και χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι κάποιος είναι πολίτης μιας χώρας, δηλαδή ότι υπακούει στους νόμους και τους κανόνες της. Μάλιστα ο υπήκοος μιας χώρας βγάζει και διαβατήριο από την χώρα αυτή.

Από την άλλη η λέξη ιθαγένεια προέρχεται από τις λέξεις "ιθύς", που σημαίνει ευθύς, και "γένος". Χρησιμοποιείται δηλαδή για αυτόν που προέρχεται απευθείας από προηγούμενες γενιές, ή αλλιώς τον γηγενή μιας περιοχής. Ωστόσο, στη χώρα μας δεν γίνεται διάκριση μεταξύ ιθαγένειας και υπηκοότητας, γεγονός που σημαίνει ότι οι δύο λέξεις χρησιμοποιούνται ως ταυτόσημες, δηλαδή σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

Σε αντίθεση με τις έννοιες των όρων ιθαγένεια και υπηκοότητα, η εθνικότητα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η διαφορετικότητα της έγκειται στο γεγονός ότι η έννοια της έχει καθαρά ηθικό και πολιτισμικό χαρακτήρα. Για την ακρίβεια με τον όρο εθνικότητα δηλώνουμε σε ποιο έθνος (και όχι κράτος) ανήκουμε. Μονο απο αυτό το συμβάν, δεν υπάρχει erga omnes στη συμφωνία με το FYROM-σόρο.

Ο Τσίπρας τους έδωσε εθνότητα.

Αμα το πιάσω γραμμή γραμμή θα πάω στο ψυχιατρείο…

Το θέμα πρέπει να ελεγχθεί δικαστικά. Στοιχηματίζω πως στα Σλαβικά υπάρχει και τρίτη άποψη σε όλα τα θέματα. Κοινώς, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς τα έχουν κάνει σκατά. Πάμε σε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση. Είναι όλοι παρέα.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η προδοσία γίνεται με βήματα αλλάζοντας χρώμα και θεωρία. Είναι όλοι μια παρέα.

Δεν είμαι εθνικιστής απλά ένας πολίτης είμαι όπως εσείς, που έχω περάσει πάρα πολλά και που έχω αγωνιστεί για να αποκτήσω τα προσόντα που χρειάζομαι για τη στιγμή της προσωπικής μου ευθύνης.

 1. Άλλοι έδωσαν Μακεδονική γλώσσα (ο εθνάρχης του Ιόλα που είπε και οτι η Κύπρος ήταν μακριά)
 2. Άλλοι έδωσαν όνομα (ΝΔ, ανηψιός Καραμανλής, αυτός που χρεοκόπησε τη χώρα μας)
 3. Άλλοι έδωσαν τα πάντα  (ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ), Μαζι τους και ο Αναστασιάδης της Κύπρου, o GAP, το Ποτάμι του ΔΜ, ο Σόρος, ο Ζάεφ κοκ.
 4. Άλλοι έστησαν πρόταση μομφής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) για να μην έλθει προς ψήφιση η διεθνής συμφωνία (το δεσμευτικό προσύμφωνο, που μονόγραψε ο Τσίπρας και που πήγε στον ΟΗΕ) στη Βουλή.
 5. Παραμύθι Κοτζιά οτι τους απασχολεί ο μουσουλμανικός κίνδυνος στη FYROM. Στους μετανάστες δεν τους απασχολεί;
 6. Ο Καμμένος δεν ψηφίζει τη συμφωνία αλλά αποδέχεται το προσύμφωνο. Είναι το Μονακό-Κωλοτούμπα.
 7. Αν ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση μπορούσε να παραιτηθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά είναι όλοι ψεύτες, μια παρέα.
 8. Ο ΠτΔ είναι ότι πιο τραγικό έχει να παρουσιάσει η Στοά Μαλακαντάση. Πρέπει να παραιτηθεί.
 9. Έρχονται ατυχίες για όλους τους.
 10. Είναι όλοι μια παρέα. Το πολιτικό παιγνίδι στην Ελλάδα είναι στημένο. Και η διαδοχή είναι στημένη. Σας ξεγέλασαν πάλι με τη πρόταση μομφής. Σας τα εξήγησα, Τα διαβάσατε; Tώρα τους λέτε προδότες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί μου τσαντιζόσασταν όταν τους έλεγα μαλάκες, ευγενής ήμουνα… Σαν δεν ντρέπεστε χαχαχα.
 11. Περιμένω παραιτήσεις για το καλό τους. ¨Εχουν ήδη ευθύνη στο “Συμβούλιο” για ότι γίνει. Ο ΠτΔ πρέπει να παραιτηθεί.

Διαβάστε τη συμφωνία στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Θα χαρείτε… εγώ δεν μπορώ άλλο… Καιρός να περάσετε στην ενηλικίωση και να πάψετε να σκέφτεστε και να μιλάτε σαν παιδιά.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Δεν αλλάζουμε το θέμα της ψήφου απο αυτό που πρέπει (προσύμφωνο) σε κάτι άλλο ακίνδυνο (πρόταση μομφής) για να μη φανεί ότι είμαστε παρέα.

Δεν μου αρέσει το τόσο δούλεμα που σας κάνουν. Με υποβαθμίζει σαν άνθρωπο.

Για να βγείς στη πολιτική πρέπει “στατιστικά” να είσαι προδότης και χαφιές και να τα παίρνεις. Δεν είμαι.

Χρειάζονται χρήματα. Δεν μπορώ να γίνω σαν το Ποτάμι… Δεν πήρα “θέση” ποτέ πουθενά, χωρίς να έχω τα προσόντα. Δεν βγήκα ποτέ απο το πουθενά. Σε άλλους όμως η Στοά Μαλακαντάση έφτειαξε βιογραφικά χωρίς να αξίζουν πεντάρα τσακιστή. Αλλοι είναι βουλευτές, άλλοι ευρωβουλευτές, άλλοι έγιναν καθηγητές σε Ελληνικά ΑΕΙ κοκ. Εδώ άλλος χωρίς πτυχίο απέκτησε κόμμα και έγινε και εκδότης…

ΑΛΛΟ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΑΛΛΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΛΛΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΑΛΛΟ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ

Τα τυπικά “προσόντα” για τη περίσταση (δύο θέσεις) μάλλον τα έχω και είναι τα καταλληλότερα. Λεφτά δεν έχω, όσα χρειάζονται. Τα ΜΜΕ θέλουν λεφτά και ειναι στη διαφθορά και στη διαπλοκή, της οποίας δεν είμαι μέλος. Άρα… το να βγώ στη πολιτική είναι χλωμό. Μόνο με πρόσκληση.

Δεν εννοώ όμως κάτι σαν Παπαδήμο (του Καρατζαφέρη της Λέσχης) που έβαλε την Ελλάδα μόνιμα στην εποπτεία ή κάτι σαν το Πικραμμένο που αναγνώρισε ως Πρόεδρος του ΣτΕ συνταγματικά τα μνημόνια, χωρίς να ενδιαφερθεί να μάθει πως δημιουργήθηκε το επωνείδιστο χρέος ενώ Σημίτης και Καραμανλής ή Προβόπουλος (που είναι και στον Άκτορα) ήταν δίπλα του… Απο τότε, επι εποχής ανάδειξης Παπαδήμου, ο Καμμένος ήθελε να γίνει υπουργός άμυνας (είχε στείλει και επιστολή-σκάνδαλο τότε στο ΠτΔ). Δεν γίνονται αυτά τυχαία. Ξυπνείστε.

ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ “ΧΑΡΤΟΣΗΜΑ”

Δεν υπνοβατώ. Δεν περιμένω τίποτα. Αλλά ούτε και εσείς απο αυτούς πρέπει να περιμένετε. Σας έδωσα το χάρτη των κοιτασμάτων. Αυτοί όλοι μαζί τί σας έχουν δώσει; Θα μπορούσα να τον είχα κρύψει…

Δεν βλέπετε ότι το χάρτη μου των κοιτασμάτων κανένα πατριωτικό ΜΜΕ δεν τον έχει βγάλει με το όνομά μου; Δεν σας δείχνει αυτό την ταυτότητα τους; Είναι και αυτά στη παρέα και σας δουλεύουν. Θέατρο παίζουν και εσείς είστε το θύμα. Πρώτη φορά έχω δεί λαό “ανεπτυγμένο” να μη θέλει να ξέρει τα σύνορα του και τη περιουσία του. Αξιοκρατία σημαίνει ανάπτυξη. Είναι η στιγμή που πρέπει να μάθετε να επιλέγετε. Τη zωή ή το βόθρο, την αποτυχία και τη προδοσία;

Είναι δυνατόν το Τοτό-Kούλη να μιλάει για αξιοκρατία; Μαλάκες σας λέει κατάμουτρα και εσείς… Είναι όλοι μια παρέα απο αρουραίους.

9 σχόλια:

 1. Εδω και 1-2 χρονια ειδικα εχω παρατηρησει οτι πολλα θεματα που εχετε αναδειξει, μετα σαητ η τηλεπερσονες τα αναφερουν στα αφηγηματα τους. Εγω γελαω γιατι καταλαβαινω απο που τα εχουν παρει, χωρις να λενε την πηγη.
  Το πιο ενοχλητικο ειναι οτι θεματα τα οποια ειναι φωτια, ειτε απο το μπλογκ σας η και απο καποια αλλα δεν τα αγγιζουν καν. Απο τα κοιτασματα, τις ξενες αοζ στο αιγαιο αλλα και μεχρι την καταγωγη καποιου απο Σαραντα Εκκλησιες η τα νταραβερια σβρατς με γκαπ, το τι σημαινει σνοφ αλλα και χιλιαδες αλλα.
  Λογο της γνωσης σας και της επιστασια σας σε πολλα σοβαρα θεματα δινεται τον τονο τι θα ακολουθησει στο μελλον σε καθε επιλογη που κανουν οι καραγκιοζηδες στον προστινο μπερντε. Προβλεψιμοι πλεον μεχρι αηδιας.
  Κορυφαιο σας... η ανακυρηξη για τα οικοπεδα στην αοζ, χωρις οριοθετηση της!

  Οπως ειπε και ο Νεοκλης Σαρρης στην αρχη της κρισης... η χωρα γινεται χωρος! Τελικα εγινε χωματερη.
  Ολοι μια παρεα ειναι και ΗΔΗ ζουμε για την εμπειρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για την εθνικότητα, πρώτος το γράψατε εσείς. Μια μερα μετα είπε το ίδιο ο Αλιβιζατος!!! Τυχαιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καπου, καπως, καποτε σε μια εκπομπη με αληθειες και χωρις χορηγο, ακουσαμε οτι ενας τυπος, καθηγητης νομικες με καποια ειδικοτητα (αφηρημενη που θα ελεγε και ο τραιανου), ειχε εναν πελατη ας πουμε, ο οποιος στο δικαστηριο εχασε την θεση που παρατυπα πηρε απο καποιον αλλο. Ο αλλος που δικαιωθηκε με δικαστικη αποφαση, ακομα περιμενει να ξαναπαει στην θεση του. Εστειλε επιστολες σε ολα τα κομματα και σε πολιτειακες αρχες. Αποτελεσμα Μηδεν, ουτε και κυριος καθηγητης της νομικης εφαρμοζει την δικαστικη αποφαση. Αυτα υπαρχουν σε βιντεο, εκει τα ακουσα! Αυτοι ειναι οι ταγοι μας.
   Α! Μην ξεχασω αλλη περιπτωση, μαλλον για το Παντειο ηταν, για εναν διδακτορα που πηραν λεει, με διδακτορικο να ειναι στα γαλλικα! Που ειναι το παραξενο? Μα δεν ηξερε γαλλικα! Και αυτο δημοσια και επωνυμα ειπωθηκε!

   Διαγραφή
 3. Αν ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση μπορούσε να παραιτηθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά είναι όλοι ψεύτες, μια παρέα...

  Κύριε καθηγητά, το γράφαμε συνέχεια σε όλα τα μπλογκς, το τονίζαμε και το επισημαίναμε συνεχώς. Εκεί φάνηκε ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια και ο μοναδικός τους καυγάς είναι για τους ψήφους, τα ποσοστά και την καρέκλα τους, τίποτα παραπάνω.Με την πρόταση μομφής δεν ξεβρακώθηκε μόνο ο Καμμένος, αλλά ξεβρακώθηκε και η νδ, οι Καραμανλήδες που το έπαιζαν πατριώτες, το Μητσοτακέϊκο, κ.λοιπες οικογένειες του συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων-βουλευτών με τα προνόμια. Το χειρότερο είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι (μπαρμπαρους λέγετε αυτός;). Πάμπολλες Πατριωτικές δυνάμεις υπάρχουν στους πολίτες όμως δεν βρίσκεται ο ηγέτης ή δεν τον αφήνουν οι δυνάστες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν είναι μόνο τα λεφτά το ζητούμενο. Λεφτά υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι η ανάγκη να είναι οι παίχτες κλειδιά μέλη του Δικτύου. Το network έχει τις ανάγκες όλων των εμβίων όντων. Έστω και των οιονεί όντων όπως αυτό. Για να γίνει κάποιος μέλος του πρέπει να υπάρχουν από πριν συμφωνίες εξυπηρέτησης των αναγκών του, εκουσίως ή και λόγω βλακείας, δεν πειράζει. Για να γίνουν τα όσα λέτε, χρειάζεται ο επίδοξος παίχτης να έχει διπλή "καρίνα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαιρομαι που βλεπω σχολια, πιο πολλα πλεον και απο το τρολυμπια.
  Η αληθεια ελκυει!!!
  Τι να περιμενουμε απο αυτους πλεον? Σκαψαμε οι ιδιοι το λακκο μας, μπηκαμε μεσα και τωρα ριχνουμε το χωμα με τα ιδια μας τα χερια.
  Ενας απελπισμενος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.