Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Θεωρία και Πράξη. Ο μαλάκας Ελληνας είναι της “θεωρίας”. Η αντίδραση του εξατμίζεται με “αστειάκια”. Έτσι τον διαμόρφωσαν. Ο απατεώνας είναι της πράξης.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ NOMIZA OTI ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ

Το καλο και το κακό είναι υποκειμενικό θέμα. Αυτό που είναι καλό για μένα μπορεί να είναι κακό για σένα. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό σε μια συντεταγμένη κοινωνία είναι μικρή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ωνάσης έκανε τα λεφτά του στην Αργεντινή που έχει χρεοκοπήσει και ότι οι εφοπλιστές τα κόκκινα δάνεια τα έχουν κάνει βαπόρια είτε ναρκωτικα είτε πειρατικά κοκ. Και η επικρατούσα Εκκλησία μαζί είναι. Λυπάμαι τους μουσουλμάνους… Ο Τσίπρας είπε “είμαι άθεος”. Αυτό σημαίνει ότι “δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε” όχι ότι “δεν ξέρω”. Σε ένα ειδικο δικαστήριο με πρακτικό εισαγγελέα θα ξέρναγε πολλά. Σημειώστε τη λέξη ΠΡΑΚΤΙΚΟ και ο ψαροΚωστάκης Καραμανλής να το σημειώσει, αυτός που έρριξε την Ελλάδα στο γκρεμό.

“Καλοί” και “κακοί” είναι έννοιες ντεμοντέ πλέον. Tο να βάζει κανείς στο βάζο το πουλί του δεν σημαίνει τίποτα πλέον. Ξέρετε πόσους “Μυταράκηδες” έχει ο πλανήτης; Ένας όμως θα μείνει στο τέλος. Ένας. Κατάλαβες Γιάννη Ντ.; Σε σένα μιλάω. Δεν στα έχουν μάθει καλά.

ΣΤΑ 80 TOY ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ;

Η περιγραφή γεγονότων είναι άνευ αξίας αφού το καλό και το κακό είναι υποκειμενικά θέματα. Ο Λόγος πρέπει να έχει αποτέλεσμα. Τί κάνουν επομένως οι δημοσιογράφοι της Στοάς Μαλακαντάση; Μας ζαλίζουν ταρχίδια. Δεν ξέρουν τη θεωρία και αντλούν δύναμη απο το Σωματίδιο του Θεου, το λεξικό Μπαμπινιώτη (μπορώ να πω πολλά μη το ρισκάρετε) κοκ.

Φυσικά και μπορεί να πάει φαντάρος. Πολλοί μπορεί να πάνε φαντάροι.

Η ΠΡΑΞΗ

Η πράξη δεν γυρίζει πίσω. Η θεωρία γυρίζει (οι θέσεις θα είναι δύο). Αν χάσεις το χρόνο σου σε θεωρίες δεν πράττεις και αν πράττεις δεν ξέρεις τι κάνεις. Είναι κατανοητόν ότι οι “δάσκαλοι” του Άδωνη Κουράδη είναι μαλάκες ή να το εξηγήσω; Τους πατάω και προχωρώ (όχι προχωράω).

Στην άκρη και το παραμύθι κομμένο. Απολύτως. Είναι κόκκινη γραμμή πλέον. Είναι τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.