Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Ποιμενάρχες με Μερσεντέζ… απόντες στα Μνημόνια, απόντες στα Εθνικά, απόντες σε όλα. Αγάπη στα εγκόσμια και όχι στον άνθρωπο… Οπου γάμος και γιορτή μόνο…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΗΘΙΚΗ” ΤΟ ΧΡΗΜΑ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ)

Ο Ιερώνυμος έχει συμφωνήσει στην εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ενώ θα έπρεπε να υπάρχει πολύ συζήτηση για το θέμα στα ΜΜΕ, δεν υπάρχει τίποτα. Πρέπει επιτέλους να μάθετε πως “ΟΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ” και “ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ”.

 • Η Εκκλησιαστική περιουσία δημιουργήθηκε απο δωρεές και στη πραγματικότητα είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Το “δεν είναι πολλή” του Ιερώνυμου δεν αρκεί. Θέλω σαν πολίτης και θα έπρεπε και εσείς να τη βλέπετε καταγεγραμμένη στο διαδίκτυο (έτσι γίνεται στα σοβαρά κράτη), όχι απο τώρα αλλά απο δημιουργίας Ελληνικού κράτους, γιατί πιστεύω πως έχει γίνει ΑΕΡΑΣ μεγάλο μέρος της αφού έλεγχος απο την πολιτεία δεν υφίσταται. Υπάρχουν λόγοι που δεν έχει γίνει το κτηματολόγιο.
 • Υπάρχει και άλλο ένα συμπέρασμα. Πως πίσω απο την ηθική στη πράξη κρύβεται πάντα το χρήμα. Όποιος λοιπόν μιλάει για ηθική χωρίς να καλύπτει τις αρχές που την διέπουν είναι απατεώνας. Για εσάς τα ξέρετε… Κοιμάσθε όρθιοι. Σας τα παίρνουν μέσα απο τη τσέπη. Και εγώ όμως έχω αποδεχτεί τη κατάσταση “δεν ξυπνάτε με τίποτα”. Το ιστολόγιο το γράφω για τον ιστορικό του μέλλοντος. Να μη μας πεί όλους μαλάκες.

Σε κάθε μέρος που υπάρχει χρήμα υπάρχει ένας τοποτηρητής. Στη περίπτωση της κρατούσας Εκκλησίας λέγεται Ιερώνυμος. Έχει σφάξει κόκκορα κάτω απο τη Μητρόπολη…

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ)

Πίσω απο τους μοναχούς τους πραγματικούς που είναι αφιερωμένοι στο Θεό, το χρήμα έχει την τιμητική του. Offshore, ειδικό φορολογικό καθεστώς. ευρωπαϊκά προγράμματα και ξέπλυμα χρήματος μονάζουν και αυτά… Ας είναι καλά ο Εφραίμ με τα ελικόπτερα.

Δεν είναι τυχαίες οι σχέσεις Μονών του Αγίου Όρους με τον διεθνή παράγοντα. Υπάρχει και πολύς χρυσός στο Άγιο Όρος (και στη γή). Τα κειμήλια αιώνων έχουν μεγάλη αξία για συλλέκτες.

Επι Σημίτη διοικητής του Αγίου Όρους ήταν ο Ψυχάρης. Τυχαίο; Ποιός ελέγχει τα πεπραγμένα των διοικητών;

H EE με τι τρόπο θα περάσει την περιουσία της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους στο υπερΤαμείο (για να μη τρώνε μόνο οι Δεσποτάδες και οι Ηγούμενοι αλλά και οι δανειστές;). Aυτά έρχονται…

Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Εκκλησία της Κρήτης. Σε ένα κράτος με τόση διαφθορά και διαπλοκή η πολλή “ανεξαρτησία” βλάπτει. Θα το δείτε στο μέλλον…

Θα κλείσω λέγοντας τα γνωστά… “Κοιμάσθε όρθιοι. Είναι όλοι μια παρέα.”

5 σχόλια:

 1. Η επίσημη εκκλησία, κι εδώ και παντού, πάντα έτσι ήτανε. Αιώνες τώρα. Μορφώματα που δημιουργήθηκαν από τους ρωμαίους αυτοκράτορες για να ελέγχουν καλύτερα τα ζώα... συγνώμη τους υποτελείς τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν διαστρεβλώσει σε μεγάλο βαθμό τη Χριστιανική Πίστη, διδάσκουν διδασκαλίες ανθρώπων αντί τις διδασκαλίες του Χριστού και των Αποστόλων, και βάζουν βάρη δυσβάσταχτα στους άλλους που αυτοί ούτε με το μικρό τους δάχτυλο δε θέλουν να σηκώσουν. Για αυτό κι αυτή η σάπια δήθεν Εκκλησία δε παράγει έργα όπως η άκαρπη συκιά, και βλέπουμε τη κοινωνία που βλέπουμε. Η πραγματική Εκκλησία του Χριστού, που είναι οι κληθέντες πνευματικά από Εκείνον και δεν έχουν να κάνουν με ναούς και άμφια, δεν έχει καμία σχέση με αυτό το πανηγύρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Ο συγκεκριμένος είναι ο εκλεκτός του σάπιου πολιτικού συστήματος ανθελλήνων που κυβερνά τη χώρα. Στην εκκλησία όμως υπήρχαν και υπάρχουν άγιοι άνθρωποι! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί αυτό θέλουν (βλέπε ξεφτυλισμός ιερών και όσιων με τη Λουκά, τους παπαροκάδες και τον άλλο τον άπλυτο στα συλλαλητήρια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε όλα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά μιλάμε για λίγους. Δεν υπάρχει χώρος να αναλύσω.

   Διαγραφή
 3. Λίγοι είναι οι άγιοι πολλοί οι αμαρτωλοί ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.