Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Ελλάδα, Τουρκία και Ιράν. Η λογική της στημένης “επανάστασης” του λαού.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΑΦΗΓΗΜΑ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΛΥΚΟΥ

Πολλοί είναι αυτοί που επιθύμισαν την επανάσταση του 1967 με όσα βλέπουν σήμερα. Την θεωρούν σαν μια επιτυχημένη περίοδο της Ελληνικής ιστορίας. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός, γιατί οι επαναστάσεις κρύβουν και άλλα θέματα.

Στη περίπτωση της Ελλάδας, το πράγμα το βλέπω ως εξής. Η χώρα μας μπήκε στο γύψο. Μπορεί να μην έκανε χρέος αλλά παρέμεινε ακίνητη, όπως συμβαίνει και τώρα ενώ οι άλλοι έτρεχαν.

H χούντα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα. Δεν πίστευσα ποτέ πως η μεταπολίτευση δεν ήταν συνέχεια του σχεδίου που έφερε τη χούντα στα πράγματα. Πιστεύω ότι πίσω της ήταν η προδοσία της Κύπρου για τα κοοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Με τη κατάληψη του Βορείου τμήματος του νησιού η Τουρκία έχασε κάθε νόμιμο δικαίωμα για εμπλοκή στο θέμα των κοιτασμάτων που ήταν γνωστά απο το Β παγκόσμιο πόλεμο.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι πως μετά τη πτώση της χούντας στην Ελλάδα ήλθαν στα πράγματα αυτοί που έθεσαν τις βάσεις για να χρεοκοπήσει η χώρα μας (η χρεοκοπία έγινε επι Καραμανλή, της Αρσακειάδας) και για να μπεί σε μνημόνια και σε εποπτεία χωρίς ελπίδα ανάπτυξης. Ο Θείος Καραμανλής είπε ότι η Κύπρος ήταν μακρυά. Το ξεχνάμε αυτό. Γιατί;

Όποιος πιστεύει μια γραμμή απο όσα ακούγονται στη Βουλή είναι παρανοϊκός. Σας δουλεύουν.

Ο Ερντογάν έχει κάνει καλά πράγματα στη Τουρκία αλλά κακά πράγματα στους Κούρδους, ενώ η εξωτερική του πολιτική χτυπάει την Ελλάδα, τον μπροστινό του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να τον ρίξουν. Κάθε τόσο του στήνουν περίεργα παιγνίδια για να πέσει. Και στο Ιράν όμως παίχτηκαν πρόσφατα παιγνίδια για να πέσει το θεοκρατικό καθεστώς.

Βλέπουμε δηλαδή πως οι επαναστάσεις είναι μέρη ευρύτερου σχεδίου που φαίνεται πολλά χρόνια μετά. Οι ΗΠΑ εμπλέκονται συχνά με τέτοια κόλπα. Απο κει και πέρα υπάρχουν και οι λύκοι με προβιά προβάτου…

ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

Δεν πρέπει να θυμόμαστε και να αποδεχόμαστε μόνο συγκεκριμένες εθνοκτονίες ή γενοκτονίες αλλά όλες, και τις παλαιές και τις νέες.

Οι ΗΠΑ έχουν περίεργη συμπεριφορά απέναντι στη Τουρκία. Αφενός της δίνουν F35 και αφετέρου δεν της βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη του βαλιστικού της προγράμματος, με την δικαιολογία ότι αγοράζουν όπλα. Αν η Τουρκία δεν είναι επικίνδυνη τόσα χρόνια για το Ισραήλ, γιατί το Ιράν είναι;

H Tουρκία του Ερντογάν παίζει διπλό παιγνίδι με το Ισραήλ και μαζί με τη Ρωσία μας δουλεύουν όλους στη Μεσόγειο; Θα φανεί… Η 21η Ιουνίου για τη παραλαβή των F35 πλησιάζει. Ελλάδα και Ιράν παραμένουν δυνητικές εστίες ανάφλεξης. Και οι δύο περιπτώσεις είναι πολύ ώριμες.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ

Η μονοκρατορία των ΗΠΑ τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.