Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Πως η Τουρκία έχασε τον έλεγχο των πετρελαίων της Ανατολικής Μεσογείου και βρέθηκε εκτός παιγνιδιού KAI πως ξαναμπήκε

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΡΑ

Η Τουρκία οδηγήθηκε στη κατάληψη της Βόρειας Κύπρου απο Αμερικανούς πολιτικούς αλλά και απο τις γκάφες των Ελλήνων πολιτικών της εποχής, που έβλεπαν τη Κύπρο μακριά. Απο τότε, η Τουρκία κατέχει μέρος του εδάφους της ΕΕ, απο το οποίο δεν αποχωρεί. Υπό τις συνθήκες αυτές, η Τουρκία δεν μπορεί να έχει άποψη για το πως εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο καθότι είναι παράνομη και ότι και να κάνει για να υπερασπίσει όποιο δίκαιο και να έχει, θα καταλήγει εναντίον της.

ΟΙ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ

Με ένα διαχωρισμό της Κύπρου σε δύο κράτη δημιουργούνται γεωγραφικά όρια στην ΑΟΖ της Κύπρου (βλέπετε φωτογραφία). Σε μια τέτοια λύση, η “Δημοκρατία” της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να έχει δικαιώματα στα γεωγραφικά όρια της ΑΟΖ της νόμιμης Δημοκρατίας της Κύπρου, στην οποία ευρίσκονται και τα περισσότερα κοιτάσματα, όπως έχω παρουσιάσει απο το 2013 (βλέπετε εδώ).

Η κατάσταση αυτή με τις φωνές και τις απειλές του Ερντογάν δεν επιλύεται, αφού στο κόλπο εμπλέκονται πολλά διεθνή συμφέροντα.

Μόνο με μια επανένωση της Κύπρου, το ψευδοκράτος μπορεί να πάρει μερτικό από τα κοιτάσματα ή να αποφασίσει για συμφωνίες και συμβόλαια στην Κυπριακή ΑΟΖ. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος. Οταν ηρεμήσουν τα πράγματα στη Συρία, η Τουρκία θα αποτελέσει μεγάλη εστία ενδιαφέροντος και πιθανόν να κατηγορηθεί και για εθνοκτονία των Κούρδων στην Συρία, κάτι που θα επιβαρύνει πολύ τη διεθνή της θέση. Συνεπώς η τρέλλα του Ερντογάν δεν θα βρεί εύκολα ωτακουστές πλήν των ΗΠΑ που θέλουν όλα τα συμβόλαια της Κύπρου να τα πάρουν μισοτιμής και κανένας ευρωπαίος να μην έχει τίποτα.

Οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικανοί προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση χωρίς φασαρίες στα κοιτάσματα της Κύπρου, πιθανόν να υπογράψουν μυστικά συμβόλαια με τη Τουρκία ή να πέσουν μίζες στη Τουρκία και αλλού (μίζες της σιωπής).

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

Οπως έχω συζητήσει, μια τέτοια οριοθέτηση θα δημιουργούσε λιγότερα κέρδη σε εταιρείες εξόρυξης λόγω φορολόγησης αλλά και γιατί θα περιοριζόταν ο δρόμος του μαύρου χρήματος, απο τον οποίο τρώνε πολλοί και στην Ελλάδα και στη Τουρκία και στην ΕΕ. Κανείς δεν θέλει τη νομιμότητα. Το πόθεν έσχες των λιμενικών και των τελωνειακών στην Ελλάδα όπως και των δικαστικών ή των στρατιωτικών που εμπλέκονται με προμήθειες αλλα και των σχετικών ΜΜΕ είναι ένα τεράστιο θέμα. Στην Ελλάδα αυτό δεν υφίσταται γιατί υπάρχει διαφθορά χωρις τέλος που δεν φαίνεται να ενοχλεί την ΕΕ, αφού είναι του ίδιου υλικού…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Ο κόσμος στην Ελλάδα πιστεύει ότι μόνο οι μειονότητες είναι εστίες στήριξης της Τουρκίας. Αυτό είναι λάθος. Ο Αβραμόπουλος ήθελε να κάνει αναθεώρηση του περίφημου μνημονιου Καπούλια-Γιλμάζ. Αυτός επίσης έσπρωξε τον ΤΑΠ στην Ελλάδα. Η Δούρου των ΧΥΤΑ Γραμματικού, του έργου του Φαλήρου και των 21 νεκρών της Μάνδρας, ας πούμε μιλάει Τουρκικά ενώ ο Γαβρόγλου του Ομίλου Λάτση είναι εκ Τουρκίας. Ο Τσίπρας και αυτός απο Τουρκία ήλθε. Ο Βενιζέλος (γνωστός και ως Τούρκογλου) με τον Παναγιωτόπουλο του Κουρή και της ΝΔ ήθελαν την Στρογγύλη σαν αρχαιολογικό χώρο, για να μην υπάρχει στρατιωτικό άγημα στο νησί και έκανα τότε τη γνωστή φασαρία.

Ο Καραμανλής της Novartis που χρεοκόπησε τη χώρα και επι του οποίου φονεύθηκε ο Tσαλικίδης (της ΕΥΠ;) είναι κουμπάρος του Ερντογάν, ο Χριστοφοράκος που διέφυγε επι Ντόρας στη Γερμανία είναι γαμπρός του Ντεμιρέλ, η Ντόρα που είπε “ας δώσουμε και κάτι στη Τουρκία για να είναι ήσυχη” έχει πάρει το βραβείο Ιπεκτσί. Ο Κώστας Μητσοτάκης όταν έσκασε η Χούντα, στη Τουρκία διέφυγε και βρέθηκε αυθημερόν με τον Τσαγλανγιαγκίλ.

Βλέπουμε δηλαδή πολλές διασυνδέσεις πολιτικών απο την Ελλάδα με τη Τουρκία ενώ και κάτι ανάλογο αναμένεται στη Κύπρο. Αυτό μας δείχνει προς μια άλλη πραγματικότητα για την “ανεξάρτητη” πολιτική της χώρας μας.

ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ NOVARTIS

Η απαγωγή των Ελλήνων αξιωματικών δεν πρέπει να συσχετισθεί με τη παρουσία του καιροσκόπου και άχρηστου πολιτικού Κουβέλη στο ΥΠΕΘΑ. Εκεί πήγε γιατί ο Καμμένος σε κάθε κομπίνα πιανόταν με τη γίδα στη πλάτη…

Η απαγωγή των Ελλήνων αξιωματικών πρέπει να συσχετισθεί με τη Novartis και όχι με τους Τούρκους αξιωματικούς. Πιστεύω, ότι γρήγορα το θέμα Novartis θα ξεχασθεί. Η δημιουργία τόσων δικαστηρίων απο τη κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορούσε να ήταν ένα ακόμη ξέπλυμα αλλά πολιτικής φύσης. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΣτΕ προστάτεψε το Πόθεν Έσχες των “δικαστών” και τη δυνατότητα ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης για συζύγους (ώστε το μαύρο χρήμα να έχει εξόδους διαφυγής που να μην ελέγχονται) ούτε ότι η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης μιλάει ξεκάθαρα για τη διαφθορά στους θεσμούς της Δημοκρατίας της χώρας μας.

Φοβάμαι ότι ο Ερντογάν στηρίζει μέσω της απαγωγής τους φίλους του στην Ελλάδα και κάνει χειρισμό της πολιτικής της χώρας.

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

Με όσα συμβαίνουν καθημερινά πρέπει κανείς να μάθει να διαβάζει τη πραγματικότητα με άλλο τρόπο. Σε αυτό συμφωνώ με τον Ράμφο. Η εξασφάλιση στο απόλυτο δημιουργεί ψευδαισθήσεις. Πρέπει όμως και στο πραγματικό να βλέπει κανείς να γίνονται πράγματα που να έχουν συνέχεια και συνέπεια. Για αυτή τη παράμετρο μόνο εγω μιλάω και αυτό έχει τη σημασία του.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία. Έχουμε Βενεζουέλα. Εχουμε ένα πολίτευμα που μεταλλάσσεται σε Οθωμανικό απο τα εκατομμύρια μουσουλμάνων που έρχονται επι χρόνια μέσω Αιγαίου απο τη Τουρκία δημιουργώντας μειονότητες με την ανοχή της δήθεν αριστεράς της λουμπίνας και τη σιωπή της δεξιάς.

Η μη προστασία των συνόρων απο τον Καμμένο και το ξεπούλημα οβίδων και αεροπλάνων κλπ τον καθιστά αυτομάτως ύποπτο. Μη ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας αλλά και τα παιδιά στο σχολείο επι Γαβρόγλου δεν ξέρουν τί είναι ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα, συνορεύουσα ζώνη (κάτι για το οποίο πρώτος εγώ και πάλι και όχι κανένας πατέρας της ΑΟΖ σας μίλησα).

  • Πραγματικότητα είναι ότι ο χαρτης μου των πετρελαίων δεν έχει περάσει σε κρατικό έγγραφο.
  • Πραγματικότητα είναι ότι τον κρύβουν.
  • Πραγματικότητα είναι ότι τα ΜΜΕ δεν πληροφορούν και κάνουν τον ¨Ελληνα πιο βλάκα απο ότι είναι
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και η καλλιέργεια της κάναβης που προωθεί ο Τσίπρας στη Θράκη με την ανοχή της παρέας της Βουλής δημιρουγεί μια νέα πραγματικότητα. Κάνναβη, ηρωίνη και κόκα μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου θα μπαίνουν στα σχολεία και στο Τουρισμό.

Οποιος μιλάει για πραγματικότητα που είναι θέμα αντίληψης και όχι κάτι αντικειμενικό, καλό είναι να μη μιλάει με μαλάκες. Κυκλοφορούν ελεύθερα και έχουν και διπλώματα. 

ΤΑ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Με μια μακέτα πήρε ο Λάτσης το Ελληνικό. Το πρόβλημα είναι ότι χρωστάει 900 εκ. ευρώ. Τα ΕΛΠΕ έχουν χρέος 1,8 δις ευρώ. Απο αυτά τα 900 τα χρωστάει ο Λάτσης, αφού κατέχει το 50% περίπου της υστερούσας τεχνολογικά εταιρείας, που έχει βρωμίσει τον αέρα στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης φίλτρων.

Ερωτώ λοιπον, με ποια λογική και με ποια φερεγγυότητα η κυβέρνηση προστασίας των εφοπλιστών του Τσίπρα δίνει το Ελληνικό στο Λάτση με “προτροπή” των δανειστών (προφανώς η κυβέρνηση λέει ψέμματα). Το μόνο έργο “ανάπτυξης” είναι ένα καζίνο (θα τραγουδάει και ο Ρουβάς με το Ρέμο εκεί;) και δέκα πολυκατοικίες. Τα λεφτά θα βρεθούν απο το ΧΑ και απο δάνεια (εκεί να δείς ξέπλυμα).

Με ποιά λογική επίσης μιλάει ο Τσίπρας για επιτυχία απο τη πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων σε Γερμανούς και Κοπελλούζο, με δάνειο μιας εταιρείας 1 δις ευρώ απο τράπεζες και χωρίς εγγυήσεις. Μιλάμε για Fraport Hellas και όχι για Fraport. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τη διαφορά…

Ετσι φτάνουμε και στο έργο καθαρισμού ομβρίων υδάτων στο Φάληρο για το Ελληνικό. Ποιός είναι ο δήμαρχος εκεί; Δεν ξέρει ότι τα κουνούπια θα διώξουν τους πάντες απο τη παραλία; Νομίζω, ότι η Τουρκοτραφής Δούρου των 21 νεκρών το έχει δώσει στο Μπόμπολα που είναι ο μπροστινός του Λάτση (υπάρχουν και κάτι άλλοι που παίζουν στα ΜΜΕ με πετρέλαια). Δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι το ΧΥΤΑ Γραμματικού, ένα έργο τεχνολογικά απαράδεκτο να το έχουν αναλάβει  Λάτσης και Μπόμπολας. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι στο κοίτασμα της Πάτρας συμμετέχουν ΕΛΠΕ και Μπόμπολας που χρωστάει κιόλας.

Τα ΕΛΠΕ έχουν και άλλη εταιρεία με άλλο όνομα που παίζει στην εκποίηση των πετρελαίων σε Ελλάδα και Κύπρο; H Ρωσόφιλη Τουρκία και ο Λάτσης τι κοινό έχουν; Ετσι φτάνουμε στο ερώτημα, γιατί ο Donald Trump κλείνει τα μάτια και γιατί θα δώσει τα F-35 στη Τουρκία. Προσωπικά, θα περιμένω τη Τουρκία να πάρει τα F-35. Μετά…

Μια συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μπορεί να προκύψει με κρυφά συμβόλαια των εταιρειών με Ελλάδα και Τουρκία ή με Κύπρο και Τουρκία. Ποιός θα μάθει; To Υπερταμείο θα νομιμοποιήσει πολλές τέτοιες καταστάσεις και η Τουρκική επιθετικότητα θα δημιουργήσει την απαραίτητη αιτία.

Στα ΕΛΠΕ εργάζεται και ο γυιός του Παπαγγελόπουλου. Ο Κουβέλης να πάει για τσάι…

ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Αν ελέγξει κανείς τα καύσιμα των ΕΛΠΕ που πωλούνται στη FYROM και αυτά που εισάγονται θα βρεί πολλές ανεξήγητες διαφορές που αφορούν τη ποσότητα. Ετσι φτάνουμε στο Κουρουμπλή και στα καύσιμα που βρέθηκαν στα ύφαλα του Αγία Ζώνη. Δεν προκαλεί εντύπωση η απόφαση Κουρουμπλή να πλέουν στην Ελλάδα ακόμη και πλοία 35 ετών.

Να μη ψάχνει πλέον ο Σούρλας για το ποιός πούλησε τα νοθευμένα καύσιμα στο στρατό. Ας ρωτήσει το ράπερ Κουρουμπλή, που δεν βλέπει τίποτα.

Τις αλιευτικές ζώνες που αφορούν την Ελληνική ΑΟΖ, ο Τσίπρας τις δήλωσε στην ΕΕ; Πάει για Λωζάνη…

ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ FAKE NEWS και ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Οταν λαμόγια έλθουν στα δύσκολα, βρίζονται μεταξύ τους ή πετάνε με εντολή μια ατάκα προς την εξέδρα. Τελευταίο παράδειγμα (της ημέρας):

-Παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δε συμμαζεύεται να με ψηφίσει, αν νομίζει ότι εμείς φοβόμαστε το πολιτικό κόστος…!!! Δαβάκης ΝΔ.

2 σχόλια:

  1. Έχω την υποψία ότι τα κρυφά συμβόλαια έχουν ήδη υπογραφεί και είναι σε εκκρεμότητα οι λεπτομέρειες στη μοιρασιά και η αστυνόμευση της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.