Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Με χρονικό και όχι γεωγραφικό προσδιορισμό πρέπει να είναι το όνομα της FYROM, γιατί τότε απο μόνο του θα σημαίνει αλυτρωτισμό. Σας κορόιδεψαν πάλι.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Όταν ένας πολιτικός σχεδιάζει τις κινήσεις του πρέπει να βάζει κάποιες μπλέ και κάποιες κόκκινες γραμμές. Οι μπλές πρέπει να αντιστοιχούν στις ευμενέστερες επιδιώξεις του και οι κόκκινες στις δυμενένστερες.

Στη περίπτωση της ονομασίας της FYROM, που δεν είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί, κόκκινη γραμμή για το όνομα πρέπει να είναι το «Nova Makedonija», όπως είναι το «Νέα Μακεδονία» στα σλαβικά και σε καμμία περίπτωση το «Gorna Makedonija», όπως είναι το «Βόρεια Μακεδονία» στα Σλαβικά. Καθότι, ο προσδιορισμος «ΝΕΑ» αποδέχεται την ύπαρξη του «ΠΑΛΙΑ» και ταυτόχρονα απορρίπτει τον αλυτρωτισμό. Μετά απομένει να επιλυθούν και τυπικά τα θέματα γλώσσας (Σλαβομακεδονική και Αλβανική) και τα θέματα ιστορίας (βάση πρέπει να είναι ο τρόπος που δημιουργήθηκε η Μακεδονία του Βαρδάρη και όχι το κληροδότημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ήταν Έλληνας και μίλαγε φυσικα και Ελληνικά). Η ονομασία στα σλαβικά δίνει μια επιπλέον βεβαίωση ότι η FYROM δεν έχει σχέση με την Ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Ελληνική Μακεδονία που είναι Ελλάδα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ένας γεωγραφικός προσδιορισμός π.χ. Βόρεια συσχετίζει την FYROM με τον Νότο. H FYROM και η Ελλάδα δεν είναι σαν την Βόρεια και τη Νότια Κορέα που μιλουν Κορεατικά. Η ονομασία «Άνω» είναι επίσης, ότι χειρότερο μπορεί να δοθεί στην FYROM, αφού απο την Άνω Μακεδονία μια περιοχή που εντοπίζεται μέσα στην Ελλάδα ξεκίνησε η Μακεδονική δυναστεία! Ποιός προδότης το έβαλε αυτό στο τραπέζι των συνομιλιών; Mόνο ένας προδότης θα το έβαζε.

Πρέπει να υπάρξει μια διεθνή συμφωνία της FYROM με την Ελλάδα, στην οποία η FYROM θα δεχθεί να αλλάξει τα άρθρα του Συντάγματος που δημιουργούν αλυτρωτικές σκέψεις και φυσικά να μην υπάρξει έξοδος της FYROM στο Αιγαίο, με τη πρόφαση κάποιας οικονομικής “συμφωνίας”. Αυτή η συμφωνία πρέπει να προηγηθεί της εισόδου της FYROM σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Κάθε τι άλλο, θα πρέπει να θεωρείται κολάσιμη πράξη.

Μια διεθνής συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί απο τη Βουλή της FYROM και για να συμβεί αυτό, αυτή δεν μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με άρθρα του συντάγματος της. Αυτό να το μάθει και ο Βενιζέλος, που νομίζει ότι είναι συνταγματολόγος ή ότι μιλάει σε χαζούς.

Την τελική ευθύνη για τον όρο Μακεδονία δεν τον έχει παρά αυτός που θα τον περάσει και με ποιούς απο την Ελληνική Βουλή.

8 σχόλια:

 1. Το ιδανικό είναι να τους αφήσουμε να διαλυθούν. Να πάρουν οι Αλβανοί κάποια εδάφη, οι Βούλγαροι κάποια εδάφη, και εμείς να πάρουμε την ελληνική μειονότητα εκεί. Αυτό το κρατίδιο δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και ειδικά από τη στιγμή που οι βουλγαροσκοπιανοί έχουν δείξει να είναι τόσο κακοί και αχάριστοι γείτονες, δε καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η σωτηρία τους. Καταλαβαίνω πως διάφοροι έλληνες έχουν κάνει μπίζνες εκεί και τους βολεύει, αλλά προσωπικά δε με ενδιαφέρει, εγώ το μόνο που θέλω είναι τη βέλτιστη λύση. Και αυτή είναι η διάλυση αυτού του μορφώματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το τερας , την αμερικανικη βαση που εχει γινει εκει την ειδες;
   σιγα μη διαλυθει!!

   Διαγραφή
  2. tha dialithi file mou , giauto ginete h bash.

   Διαγραφή
 2. κ. Καθηγητά το Νέα για εμένα σημαίνει σύνδεση με το παλιό(Νέα Σμύρνη) οπότε παραδοχή και νομιμοποίηση του αλυτρωτισμού. Πώς δέχεσαι τον αυτοπροσδιορισμό όταν η ουσία του είναι αλυτρωτική. Οταν προσπαθείς να τον αναιρέσεις αναιρείς και τον αυτοπροσδιορισμό. Επειδή το θέμα ξεκίνησε με σκοπιμότητες και με ετεροπροσδιορισμό (τους βαφτίζανε μακεδόνες με το έτσι θέλω, υπάρχουν μαρτυρίες) η λύση δεν μπορεί να είναι πολιτισμένη για τους σκοπιανούς. Αλλά επειδή οι σκοπιμότητες υπάρχουν ακόμα όχι από το λαό των Σκοπίων αλλά σε πολιτικό και διεθνές επίπεδο ή λύση δεν θα είναι δίκαιη για την Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οποιοδήποτε όνομα γειτονικού κράτους που εμπεριέχει την λέξη Μακεδονία αποτελεί με βεβαιότητα μέγιστο κίνδυνο για την Ελλάδα. Η λέξη, είτε από μὀνη της είτε με συνθετικό, αποτελεί το όχημα του ψευδοαλυτρωτισμού και επεκτατσισμού και ουδείς εχέφρων Έλληνας θα ευχόταν να δοκιμάσει στο πετσί της πατρίδας του τις μελλοντικές συνέπειες. Παρ' όλη την εκτίμηση μου προς το ιστολόγιό σας, η πρότασή σας για το ΝΕΑ- γράφτηκε με απερισκεψία...Π.Κ. (από Καναδά)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η λέξη Μακεδονία δεν πρέπει να περιέχεται στην ονομασία. Ούτε γεωγραφικά, ούτε ιστορικά αλλά και ούτε εθνικά στέκει. Οσο για το συνταγμα των Σκοπίων το αλλάζουν όποτε θέλουν. Οι διεθνείς συμφωνίες ακυρώνονται όπως συμφέρει τις μεγάλες δυνάμεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας κρατήσουν το Σύνταγμα με ότι βλακώδες αναφέρει και ας μην πάρουν σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία εντός. Προσωπικά μπορώ να το δεχτώ, εκείνοι το δέχονται..προφανώς και όχι, αφού το όνομα από μόνο του επισημοποιεί τις όποιες αλυτρωτικές σκέψεις και δίνει ιστορική επισημότητα αλλά τους παρέχει και επιβίωση. Το όνομα ''δένει'' τα πάντα..δεν μπορεί να ονομάζονται ως εθνικότητα και γλώσσα Μακεδονική χωρίς στην ονομασία να περιέχεται η λέξη Μακεδονία...απλό..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κ. Ζουγανέλη είστε λάθος. Το «νέα Μακεδονία» είναι εξίσου προδοτικό. «Κανένα παράγωγο» φωνάξαμε. Να φτιάξουμε τότε και μία «νέα Γερμανία» δίπλα στη Γερμανία και ούτω καθεξής. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Εισάγετε επικίνδυνες αντιλήψεις περί ύπαρξης των λαών βάσει μίας ιστορικής α-συνέχειας. Οι απόγονοι των Μακεδόνων είναι οι τωρινοί Μακεδόνες. Οι διεθνείς συμβάσεις δεν είναι εγγύηση (μούγκα στη στρούγκα σε τόσα εγκλήματα), ούτε η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. «τὰ πάντα ῥεῖ» - Ηράκλειτος. Μόνο η αλήθεια μένει, μόνο αυτή εγγυάται την ειρήνη των λαών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.