Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Σόρος, Αλβανία, Σκόπια και Αξιός. Τρείς παράλληλες ιστορίες.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Ο φιλάνθρωπος Σόρος έχει στήσει ένα μηχανισμό στην Αλβανία και στα Σκόπια. Στόχος του η δημιουργία ευκαιριών απο αποσταθεροποίηση. Συνεργάτες πολλοί. Το Open Society είναι η τρύπα για τα θύματα.

Κρίση σημαίνει χρήμα και ο Σόρος το ξέρει

1η ιστορία

Η περίφημη Τριεθνής θέλει να συνδυάσει το πνεύμα και την ηθική, για μια δημιουργική επιστήμη συνδιασμένη με τεχνολογική ανάπτυξη στον κόσμο, υπό έλεγχο, γιατί όλα γίνονται υπό έλεγχο. Στην Ελλάδα τον “έλεγχο” θα τον συναντήσεις διαχρονικά στη Λέσχη των Αθηνών, όπου θα βρείς στην ίδια παρέα υπουργούς (αυτοί γίνονται και αυτόματα μέλη), επιχειρηματίες όπως τον Λάτση, τον Κόκκαλη, τον Κοπελούζο, τον Ζαβό και πολλούς εφοπλιστές, που δεν πληρώνουν φόρους (αυτούς τους προτείνουν δύο ήδη μέλη). Πρόκειται για Στοά Μακαντάση.

Ο Ζαβός κατά σύμπτωση είναι κουμπάρος του Σόρος, που έχει φίλους τους διεθνείς οικονομολόγους Ρουμπινί και Στίγκλιτς (θυμίζει λίγο Βαρουφάκη). Ο Σόρος στο παρελθόν έχει συναντήσει τον Έντι Ράμα τον σημερινό πρωθυπουργό της Αλβανίας, όταν ήταν δήμαρχος Τιράνων, αλλά και τον περίφημο Σκοπιανό Γκρουέφσκι. Ο Ζάεφ ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων που έχει βίλα στη Χαλκιδική συναντήθηκε πρόσφατα και με τον περίφημο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και οπαδό του Open Society Μπουτάρη (μεγάλο μυαλό).

Στο πρόαφατο συνέδριο στο Νταβός ο Ζάεφ συνάντησε τον Σόρος και μαζί μίλησαν για ανάγκη συνεργασίας! Η Open Society του Σόρος θυμίζει την Τριεθνή, αφού συνδυάζει το πνεύμα (διάσημους οικονομολόγους και φίλους τους στην Ελλάδα) με την “ηθική” (επιχειρηματίες και εφοπλιστές, όπως ο Ζαβός ο Δασκαλόπουλος, ο Λάτσης του Ελληνικού και των κοιτασμάτων κτλ). Στην ομάδα Σόρος φαίνεται ότι είναι και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Σπέκχαρτ, όπως και ένας μέτοχος της τράπεζας Κύπρου και της Eurobank. Τη Γερμανία πρέπει να την βλέπετε και με άλλο πρόσωπο…

2η ιστορία

Ο περίφημος Κοπελούζος έχει φτιάξει την αποθήκη για LNG στην Αλεξανδρούπολη με ενισχύσεις από την ΕΕ και μαζί με την Fraport έστησε τη μηχανή δανείου 1δις ευρώ “φέσι” με τη στήριξη Τσίπρα για την αγορά περιφερειακών αεροδρομίων. Επενδύσεις αέρα δεν κάνει μόνο ο Λάτσης στο Ελληνικό. Αρκεί να έχεις τους κατάλληλους φίλου στη κατάλληλη θέση και όλα γίνονται…

Η αποθήκη-πλοίο του Κοπελούζου είναι έξω από τα χωρικά ύδατατων 6νμ της Ελλάδας και έτσι δεν δέχεται φορολόγηση ή έλεγχο. Ο τρόπος λειτουργίας της αποθήκης είναι ασαφής, αλλά λέγεται ότι στηρίζεται από τις ΗΠΑ, αφού κάποτε στον “αιώνα” θα έλθει το αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο απο τις ΗΠΑ. Κατά σύμπτωση, επί στρατηγού Φράγκου, κατασκευάστηκε μια τάφρος βάθους 7 μέτρων, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά αγαθών από το Αιγαίο στη Βουλγαρία, παρακάμπτοντας την Τουρκία, που θέλει να δημιουργήσει δική της τεχνητή δίοδο πρός τη Μαύρη θάλασσα, εκτός της συμφωνίας για τα Στενά (βλέπετε εδώ). Έχουμε λοιπόν τη σχέση:

Εδώ βλέπουμε το βαθύ κράτος, όπως το είδαμε όταν ο Πρόεδρος Πούτιν συνάντησε την Μαριάνα Λάτση όταν ήλθε στην Ελλάδα.

3η ιστορία

Το τρίτο παιχνίδι αφορά το Μακεδονικό και το Αλβανικό. Εδώ το κλειδί είναι η διάνοιξη του Αξιού και ο αλυτρωτισμός.

  • Έχω ξαναγράψει και αποδείξει με χάρτη, ότι η Ελλάδα έχει χωρισθεί σε 13 περιφέρειες επί ΓΑΠ, συντράπεζου του Σόρος, βάση των περιοχών της, που έχουν φυσικό αέριο.
  • Αλλαγή συντάγματος και επιλογή παικτών στις ηγεσίες των Βαλκανικών χωρών, είναι κάτι σημαντικό για τη δημιουργία κρίσεων. Κρίση σημαίνει χρήμα. Ο Σόρος το ξέρει..
  • Για όλα χρειάζεται ένας πυροκροτητής. Οι ειδικοί ξέρουν...

Η διασύνδεση υπάρχει πάντα πίσω απο κάθε πολιτική ηλιθιότητα

Στα συνέδρια γίνονται οι επαφές…

Για οικονομική σχέση Σόρος και ΣΥΡΙΖΑ κάνει ανοικτά λόγο το γερμανικό οικονομικό περιοδικό, Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Ζέρφαμπ, Χένερσντορφ και Σνάας. Το περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ γίνεται λόγος για τη χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.

Κανονικά δεν θα πρέπει να υπάρχουν πια ηλίθιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.