Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Κυνηγάνε τα Σωληνουργεία Κορίνθου οι ΗΠΑ όπως λέει το Σκάι ή είναι μια εταιρεία που επανεξάγει Κινεζικά προιόντα;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αρέσκονται πάντα να ωραιοποιούν καταστάσεις. Η Καθημερινή μίλησε μέχρι και για ενοχλητικές εξαγωγές της συγλεκριμένης εταιρείας (βλέπετε εδώ).

Εξόσων έχει υποπέσει στην αντίληψή μου η συγκεκριμένη εταιρεία φέρνει φύλλα χάλυβα απο τη Κίνα, τα οποία διαμορφώνει σε σωλήνες στην Ελλάδα και τα κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά π.χ. TAP (κάνει κανένας έλεγχο ποιότητας στην Ελλάδα;) αλλά και τα εξάγει. Δεν ξέρω πώς μπαίνουν και πως φορολογούνται τα χαλύβδινα αυτά φύλλα στην Ελλάδα (απο πιο λιμάνι, τι ώρα έρχονται, τελωνεία, τελωνεία κλπ), γιατί απο αυτό καθορίζεται η τιμή στην εξαγωγή. Πιστεύω ότι αυτό εξετάζουν οι Αμερικανοί, απο τη στιγμή που στην αγορά τους εμφανίζονται εταιρείες εισαγωγικές να πουλάνε σε τιμές χαμηλότερες του κόστους όπως η συγκεκριμένη. Δικαστική δικαίωση ή όχι επίσης δεν σημαίνει τίποτα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει μηχανισμούς που να λειτουργούν και έτσι στη χώρα υπάρχουν χιλιάδες Novartis, CD, DVD, ανακυκλώσεις με χρυσό, NOOR-1 κλπ.

Συνεπώς καλό είναι στο Σκάι να προσέχουν τί γράφουν στις εφημερίδες τους, καθώς σε πολλά θέματα (και στα οικονομικά) δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δημοσιεύματα στήριξης απο ένα ΜΜΕ της διαπλοκής, μιας εταιρείας Ελληνικής ή όχι δεν έχει σημασία, μπορεί στις ΗΠΑ να εκληφθεί απο το FBI σαν συνέργεια αν προκύψουν τελικά κατηγορίες για την εταιρεία.

Μη το μπερδεύουν στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι με το γύρο, τη φέτα κλπ. Εντάξει;

1 σχόλιο:

  1. Συνηθθσμένα πράγματα κ.Ζουγανέλη. Στα φάρμακα αν ξέρατε τι γίνεται. Γενόσημα απο Κίνα εμφανίζονται ως Ελληνικά. Μη λεμε ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.