Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Ελληνικά ομόλογα. Αντί να κατέβουν, ανέβηκαν. Την πάτησαν πάλι! Πρόβλημα τους μόνο να γίνει το καζίνο του Λάτση στο Ελληνικό. Άμεση Φάπα και στο Σκάι.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΦΑΠΑ

Πρίν λίγο καιρό διάβασα μια απο τις άμεσες αναλύσεις του Σκάι (ήταν κάτι σαν να ακούς τον Τράγκα να μιλάει για πολιτική ή τη Δούρου για τα ΧΥΤΑ). Μιλάμε για Γνώση, Τεχνογνωσία, Μάζεμμα Χρυσού απο τα τηλέφωνα με ανακύκλωση απο το Σκάι χωρίς ΣΔΟΕ κοκ. Η ανάλυση αφορούσε τη πτώση της τιμής των Ελληνικών ομολόγων. Δεν είχαν αντιληφθεί ότι είχε γίνει ματσαραγκιά στη δευτερογενή αγορά μεταξύ φίλων, για να πέσουν οι τιμές των Ελληνικών srpeads και να βγεί η χώρα στις αγορές. Τέτοια κόλπα γίνονται στα χρηματιστήρια Μπανανιών απο τις τράπεζες επι  χρόνια και είναι γνωστά σαν χειραφέτηση μετοχών. Είναι ποινικό...

Αυτό που έγινε με τα Ελληνικά spreads δείχνουν διεθνή διαπλοκή στην οποία ενέχονται και κράτη και οίκοι αξιολόγησης αλλά και τράπεζες απο τη Γαλλία. Αυτά τα είχα επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μου, όπου είχα προβλέψει ότι τα spreads θα ανέβουν. Τελικά ανέβηκαν, δεν περίμεναν τον Τσίπρα και τους συμβούλους του.

 • Την πάτησαν στο Σκάι και μαζί και η κυβέρνηση των υπαλλήλων των εφοπλιστών ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Υφάκι, παραμύθια και ξέκωλα δείχνουν στο Σκάι. Από ουσία τίποτα. Αηδίες.
 • Το Σκάι χρωστάει 90 εκ. ευρώ και θέλει και άδεια απο πάνω. Εσείς με πόσα εκ. ευρώ θα τους τη δίνατιε; Για τη καλή πληροφόρηση, για το πλύσιμο ή για κάτι άλλο;

Ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο νομίζουν πως οι επενδυτές είναι από το χωριό τους, εκεί που ψηφίζουν και οι γαϊδάροι. Στο τέλος, ο Τσακαλώτος πήγε να περάσει και τον Ντράγκι για μαλάκα.  Έφαγε πολυ ξύλο στο Eurogroup. Κρίμα το κόλπο με τα spreads. Πολύ φασαρία για το τίποτα.

Υπενθυμίζω ότι τα κρυπτονομίσματα είναι φούσκες. Γιατί σας το λέω θα μου πείτε…

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ

Ο πανικός είναι κάτι που φτειάχνεται. Η παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας επεκτείνεται και στη δικαιοσύνη. Τα λαμόγια εξωτερικού ξέρουν ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη κάνει business με τους πολιτικούς επι χρόνια. Τώρα “φαίνεται” να πιέζουν να περάσει το θέμα του Λάτση (η δωρεά του Ελληνικού) και το θέμα του ηλεκτρονικού ξεπουλήματος περιουσιών (μέσα είσαι;). Το θέμα του Λάτση βέβαια αφορά τους μέσα όχι τους έξω.

Οι μέσα λαμόγιοι χρησιμοποιούν τους έξω για ξεκάρφωμα. Είναι σαν την μεγάλη κομπίνα στις Σκουριές με τη “διαιτησία” Σταθάκη, με target να αλλάξει η συμφωνία με την εταιρεία χωρίς να καρφωθεί κανένας για το σκάνδαλο. Υπάρχουν και ντόπιοι “συνεργάτες” βέβαια στις Σκουριές που κρατούν τα “μυστικά”, γιατί ο χρυσός είναι πολύ μεγάλη δουλίτσα. Υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο στις Σκουριές. Πολύ μεγάλο. Μυρίζει απο μακρυά. Χώρια τα ΧΥΤΑ, το έργο στο Φάληρο κλπ. Όπου πιάνεις λερώνεσαι.

Αυτού του είδους οι παρανομίες σε ανεπτυγμένα κράτη δεν γίνονται αλλά η Ελλάδα είναι Βενεζουέλα. Εκεί που κλέβουν παγκάρια βέβαια στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχει και μια άλλη άποψη. Τα σκουπίδια να τα αποφεύγετε… σου τραβούν το ποδάρι.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ

Ο Αβραμόπουλος έτρωγε και ο Καραμανλής δεν ήξερε. Ο Άκης έτρωγε και ο Σημίτης δεν είχε πάρει είδηση. Ο Άδωνης τα τσάκωνε και ο Σαμαράς δεν είχε ιδέα. Η Μαρέβα είχε δύο offshores και ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτα, γιατί ήταν χρόνια σε διάσταση. Ένα εκατομμύριο ευρώ την ομιλία ο Στουρνάρας απο τη Novartis. Ούτε ο ΓΑΠ να ήταν ή o γνωστός της Αγγελοπούλου, ο Κλίντον έστω. Ο Καμμένος πούλαγε μπαγιάτικα βλήματα και ο Τσίπρας ο Σοφός δεν ήξερε…

Θυμήθηκα και την έδρα Αγγελόπουλου στο Tufts που σπούδασε ο Καραμανλής. Εκεί θα πάει ο Τσίπρας μετά να διδάξει, όπως πήγε και ο Αλογοσκούφης.

Στο τέλος θα σας πούν και μαλάκες.

TO ΠΡΩΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ 17 ΔΙΣ (TSIPRAS HILL 2). ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ…

Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα «μαξιλάρι» 16- 17 δισ. ευρώ, το οποίο κατά κυβερνητικούς παράγοντες αρκεί να καλύψει χρηματοδοτικά τις ανάγκες της χώρας για έναν χρόνο. Ευρωπαϊκοί παράγοντες από την άλλη, θεωρούν πως το εν λόγω ποσόν δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα δε εάν υπάρξει μια κρίση στην αγορά ομολόγων.

Όπως διέρρευσε, η ΕΚΤ μπορεί να προσφέρει «ζεστό χρήμα» υπό προϋποθέσεις και σίγουρα, υπό ένα - έστω και άτυπο - καθεστώς επιτήρησης ή κάποιο πρόγραμμα (το λένε MNHMONIO 4).

Όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν μιλάμε πλέον για “βιωσιμότητα του χρέους” αλλά για “αύξηση του χρέους με βιωσιμότητα”. Πρόκειται για πολύ μεγάλη ΑΠΑΤΗ, αφού βιωσιμότητα σημαίνει μη αύξηση του χρέους. Ακόμη και ο Τράγκας το ξέρει, που δεν έχει βγάλει σχολείο!

2 σχόλια:

 1. Το μεγάλο πρόβλημα κ. Ζουγανέλη είναι η αδιαφορία του Ελληνικού λαού. Ναι εντάξει, ο λαός δεν έχει τη μόρφωση που θα θέλαμε ή την ενημέρωση που θα θέλαμε. Αλλά πάνω από όλα αυτός ο λαός δεν έχει ήθος, και είναι παντελώς αδιάφορος για τα κοινά. Το πρόβλημά σας κ. Ζουγανέλη είναι που προσπαθείτε από τη δική σας πλευρά να "σώσετε" αυτούς που δεν επιθυμούν να σωθούν. Μάταιος κόπος. ΟΚ, θα βρείτε ανθρώπους να συμμεριστούν τις απόψεις σας και να σας ακούσουν, όπως εγώ, αλλά πόσοι είναι αυτοί; Σταγόνα στον ωκεανό, και συνήθως δεν έχουμε ισχύ.

  Κακά τα ψέμματα, αυτοί που έχουν ισχύ σε αυτή τη χώρα συνήθως την έχουν γιατί συνεργάζονται με τη σαπίλα, ενώ αυτοί που ψάχνουν την αλήθεια είναι συνήθως αυτοί που έμειναν απέξω. Τι μπορούμε να κάνουμε; Με ένα λαό που στη πλειοψηφία του κοιμάται όρθιος;

  Οι περισσότεροι κ Ζουγανέλη στην Ελλάδα δεν επιθυμούν να φύγει η διαφθορά και να επικρατήσει η λογική και η δικαιοσύνη. Οι περισσότεροι απλά θέλουν επιστροφή στο 2002 και στα εύκολα δανεικά. Αν τους δώσεις διακοποδάνειο, δε τους ενδιαφέρει αν ξεπουληθεί η Μακεδονία, πχ. Κι ας παριστάνουν το αντίθετο...

  Τι κάνουμε λοιπόν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.