Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Πολύ το ξέπλυμα. Πολύ το μαύρο χρήμα. Πολύ το δούλεμα.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ

Το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος γίνεται συνήθως μέσω τραπεζών και offshore. Το ξέπλυμα ενόχων όμως γίνεται μέσω υπηρεσιών αστυνόμευσης. Η νομιμοποίηση όλων σε κάθε περίπτωση γίνεται μέσω δικαστηρίων.

Δεν πρέπει να βλέπουμε τις όποιες αποκαλύψεις στα ΜΜΕ σαν μια έντιμη πολιτική δραστηριότητα που έχει σκοπό την τιμωρία ενόχων αλλά και σαν δραστηριότητα ξεπλύματος ενόχων και νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομες δραστηριότητες (δηλαδή απο πρακτικές τις οποίες δεν μπορεί να κάνει ή στις οποίες δεν μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας).

Κύκλος πολιτικής αστυνόμευσης

Πολιτικοί – Βουλή – MME. Το χειρότερο κύκλωμα. Μαύρα λεφτά δεν έρχονται στους πολιτικούς μόνο μέσω NOVARTIS…

Κύκλος οικονομικής αστυνόμευσης

Πολιτικοί – Δικαστές – Τράπεζες (χρήμα) – MME. Οι τράπεζες είναι ειδικές να σβύνουν τα ίχνη.

Κύκλος ποινικής αστυνόμευσης

Πολιτικοί – Δικαστές – Αστυνομία – MME. Η αστυνομία μπορεί να βλέπει ίχνη ή να μη βλέπει.

Κύκλος “εισαγωγών”

Πολιτικοί – Δικαστές – Λιμενικό – MME. Το λιμενικό μπορεί να βλέπει ίχνη ή να μη βλέπει.

Πολιτικοί – Δικαστές – Τελωνεία – MME. Τα τελωνεία μπορεί να βλέπουν ίχνη ή να μη βλέπουν.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΣΤΑ ΠΑΛΙ...

Ναρκωτικά βρήκαν πάλι σε πλοίο του Κούστα στην Ιταλία. Το υπουργείο προστασίας εφοπλιστών πήρε είδηση κάτι; Ο Κουρουμπλής ακόμη υπουργός είναι;

Ένας σημαντικός λόγος που δεν οριοθετείται η Ελληνική ΑΟΖ είναι τα λαθραία και τα πειρατικά στο Αιγαίο. ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 1. Όπου υπάρχει αστυνόμευση υπάρχει ξέπλυμα.
 2. Όπου δεν υπάρχει αστυνόμευση, δημιουργείται αστυνόμευση για να υπάρξει ξέπλυμα!
 3. Το ξέπλυμα σημαίνει αφορολόγητο μαύρο χρήμα
 4. Όσο βλέπει κανείς τους κατα περίπτωση δικαστές να μη τιμωρούν ή να αργούν να τιμωρήσουν ή ν αποδώσουν το δίκαιο, εκεί το ξέπλυμα είναι μεγάλο.

Στην Ελλάδα ντουζιέρες υπάρχουν παντού. Η αποκάλυψη σκανδάλων χωρίς οι ένοχοι να μπαίνουν στη στενή σημαίνει ξέπλυμα και συναλλαγή.

Σκεφτείτε πόσα θέματα παραμένουν χωρίς εξέλιξη στη δικαιοσύνη υπο την αγαστή συνεργασία πολιτικών – αστυνόμευσης – δικαστών – ΜΜΕ αλλά και πόσα δεν έχουν ακόμη πάει. Θυμηθείτε,

 1. Μαρέβα gate, Noor-1, ποδόσφαιρο
 2. Siemens, υποβρύχια, Novartis
 3. Ιμια, Αλβανία, FYROM
 4. Υπερταμείο, κοιτάσματα
 5. PSI, τράπεζες, μνημόνια, δάνεια
 6. Λίστες, λίστες, λίστες

3 σχόλια:

 1. Η Ελλάδα είναι μια χώρα κόλαση. Όταν μιλάμε για Ελλάδα, μιλάμε για συμμορίες. Σκληρές και αδίστακτες συμμορίες. Αν δεν είσαι μέλος κάποιας συμμορίας πολύ απλά φεύγεις για το εξωτερικό! Αν μείνεις? Θα ζήσεις πολύ φτωχικά. Θα σε φάει το σκοτάδι. Θα χαθείς στην λήθη μαζί με τόσους άλλους..

  Οι συμμορίες είναι άθλια παράσιτα, που ζουν δημοσία δαπάνη, και τολμάνε στη μεγάλη κρίση να κοροιδέυουν. Κλέφτες χρημάτων και ονείρων.Τα κόμματα τα έχουν απλά για ξεκάρφωμα.

  Η διάλυση της χώρας άρχισε τη δεκαετία του 80, επί Πασοκοκρατίας, τότε που αν αξιοποιούνταν οι πόροι από την ΕΕ θα μπορούσαμε να είμαστε κορυφή τώρα καθώς η Ελλάδα είναι προικισμένος τόπος, απλά ολοκληρώνεται τώρα από τα μεγαλύτερα κατακάθια που κυβέρνησαν ποτέ στην ιστορία μας.....Ο Τσιπρας έπαιξε με την φωτιά και κάηκε. Μας πήρε και εμάς στο λαιμό του, όλους μας έκτος από τα κομματόσκυλα και τους ρουφιάνους του, όπου κάθε μέρα γλεντοκοπάνε διοριζόμενοι σε δημόσιες θέσεις με παχυλούς μισθούς.

  Πολλά λεφτά, άνετη ζωή.......με μπόλικη αυθάδεια.

  Ένα γερασμένο έθνος συνταξιούχων με 35% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανεργία στους νέους, μηδέν παραγωγή, μετανάστευση των καλύτερων αφήνοντας πίσω τα ιζήματα της συριζίλας, αμορφωσιά και κοινωνική σαπίλα ως το μεδούλι, και νοοτροπία και πιστεύω της πλειοψηφίας που δεν υπάρχουν ούτε στην υποσαχάρια Αφρική - δεν μιλάμε καν για Ευρώπη.


  Η Ελλάς ελύγισε. Το Εθνος Θνήσκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς ο/η πιο πάνω φίλος/η έχει δίκιο. Η χώρα αυτή έχει σοβαρό πρόβλημα κ. Ζουγανέλη, δεν είναι μόνο η ελίτ το πρόβλημα. Είναι η νοοτροπία που έχει ο μέσος καραβλάχος Ελληναράς "κι εσύ αν ήσουν πάνω τα ίδια θα έκανες". Ξέρετε πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό όταν μιλάω σε ζώα που στηρίζουν το δικομματισμό; Αλλά τι να κάνω; Πχ ένας βρωμοπασόκος με διασυνδέσεις είναι εργοδότης του πατέρα μου που ήταν 2 χρόνια άνεργος και με το ζόρι βρήκε δουλειά. Και μιλάει συνέχεια για πολιτικά. Τι να του πω του βρωμιάρη, όταν ξέρω πως θα διώξει το πατέρα μου αν τα ακούσει; Σιωπαίνω.

  Πόσες φορές έχω τσακωθεί με 60άρηδες συνταξιούχους που γκρινιάζουν όλη μέρα στα καφενεία πως "οι νέοι είναι τεμπέληδες". Ναι ρε σκατόγερε, σκατά στο τάφο σου, οι νέοι ήταν που φόρτωσαν τόσα χρέη τη χώρα. Οι νέοι ήταν που έφεραν τις ακρίδες και τις ψήφιζαν τόσες δεκαετίες. Οι νέοι είναι που είναι "τεμπέληδες" γιατί δε θέλουν να δουλεύουν όλη μέρα κάτω από το καυτό ήλιο για 300 ευρώ το μήνα με το ενοίκιο μιας γκαρσονιέρας να είναι 150. Οι νέοι φταίνε που σε όλες τις δουλειές παίρνετε λαθρομετανάστες για να γλιτώνετε λεφτά. Οι νέοι φταίνε που όταν δουλεύουν πληρώνουν ασήκωτες εισφορές για να παίρνεις παχυλή σύνταξη ΠΑΣΟΚΟΝΔΣΥΡΙΖόσκυλο όταν ο νέος που στη πληρώνει δε θα πάρει ποτέ σύνταξη... Οι νέοι που είναι η πιο σπουδαγμένη γενιά της χώρας φταίνε, όταν εσείς καράβλαχοι κατεβαίνατε από τις στάνες και με ένα απολυτήριο δημοτικού πιάνατε όλα τα πόστα. Και ακόμα ψηφίζετε τους ίδιους μπας και σώσετε τις -ακόμα- πανύψηλες συντάξεις σας για να σαπίζετε στο καφενείο όλη μέρα να βρίζετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας, βρωμιάρηδες.

  Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, κυριολεκτικά. Δεν έχω ξαναδεί έθνος να μισεί τόσο τη νέα γενιά. Μας φόρτωσαν δυσβάσταχτα χρέη σε εμάς και στους αγέννητους, στηρίζουν ένα σύστημα με αντάλλαγμα να τους εξασφαλίσει κάποια προνόμια ληστεύοντας εμάς, ήταν παντελώς άχρηστοι ως γονείς και δεν μετέδωσαν ούτε παιδεία ούτε ήθος, φέρνουν λαθρομετανάστες να μας αντικαταστήσουν κι εμείς δε μπορούμε ούτε καν να κάνουμε ένα παιδί γιατί δυσκολευόμαστε να συντηρήσουμε τους εαυτούς μας. Και στο τέλος μας βρίζουν κιόλας, ρωτήστε τον οποιονδήποτε άνω των 60 να δείτε τι θα πει και πόσο μίσος θα εκφράσει για τη νέα γενιά.

  Αυτό είναι το πρόβλημα, κ. Ζουγανέλη. Ο λαός είναι σάπιος, όχι μόνο οι πολιτικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο λαός δεν έχει εκτελεστική εξουσία, δεν νομοθετεί, δεν ασκεί έλεγχο. Αυτοί που την έχουν τον νουθετούν, τον παραπληροφορούν και τον οδηγούν με λάθος πρότυπα και περιβάλλον στην αποδοχή καταστάσεων και ανθρώπων.

   Διαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.