Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Ο έλεγχος των κοιτασμάτων πίσω απο τις πιθανές συμφωνίες της Ελλάδας με τη FYROM και την Αλβανία

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αν δεν καταλαβαίνεις απο γεωστρατηγική δεν μπορείς να γίνεις πολιτικός. Γεωστρατηγική δεν σημαίνει μόνο το ΤΩΡΑ και το ΑΥΡΙΟ, σημαίνει και μελέτη του ΧΘΕΣ. Οι διαστάσεις είναι τέσσερις, όχι τρείς. Ας δούμε μερικές σημαντικές ημερομηνίες.

 • 1929-1939:
 • 1940-1942: ΟΙ ναζί έφθασαν μέχρι τη Βόρεια Αφρική για να ελέγξουν τα πετρέλαια στη Λιβύη και “βλέπουμε”. Τους νίκησαν Αμερικανοί και Άγγλοι και πήραν τα πετρέλαια.
 • 1974: Εισβολή στη Κύπρο (Πρόσωπο κλειδί – Νίκος Σαμψών Δημοσιογράφος). Η Τουρκία σαν εγγυήτρια και κατοχική δύναμη έπαψε να έχει ερείσματα στην πλουσιότερη σε κοιτάσματα Ελληνοκυπριακή ΑΟΖ. Η ιστορία έχει πολλές αναγνώσεις και τα σχέδια παίρνουν χρόνια.
 • 1973-2009: Δημιουργία χρέους, κόκκινων δανείων, καταστροφή βιομηχανίας και χρεοκοπία “Κωστάκη” Καραμανλή του ανηψιού του Αχιλλέως…
 • 1977: Ο Καραμανλής ο Εθνάρχις με το περίφημο μυστρί πάνω στο γραφείο αναγνώρισε την “Μακεδονική” γλώσσα χωρίς να το καταλάβει (βλέπετε Μάρτης και θα καταλάβετε). Την Τουρκική γλώσσα την φόρεσε στην Ελλάδα ο Καλός με το γίν. Είχε και πίσω πόρτα ο Εθνάρχις όπως και ο ανηψιός. Ήταν μακριά η Κύπρος… Στα πάρτυ του Ιόλα έτρεχε ο Εθνάρχις. Εκτελεστής της διαθήκης του Ιόλα ο… Φώτης Κουβέλης. Όλοι μια παρέα είναι.
 • 1982: Νόμος της Θάλασσας (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, περιοχές αλιείας). Βγήκε μετά για να καλυφθούν τα κενά…
 • 1991-1995: Δημιουργία Σλοβενίας, Κροατίας FYROM (1992). Άρχισε το φαγοπότι των κοιτασμάτων.
 • 1992: Συζήτηση αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Να μη γίνει αποδεκτό όνομα της FYROM που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Επιχείρηση “σφενδόνη”. Στη κοσμάρα τους…
 • 1995: Κύρωση του Νόμου της Θάλασσας στην Ελληνική Βουλή. Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική Βουλή αλλοίωσε χωρίς όρους τις συνθήκες για τα καθορισμένα απο τις συνθήκες θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία.
 • 2006: Διάσπαση του Μαυροβουνίου απο την ορθόδοξη και εθνικιστική Σερβία
 • 2008: Κοσσυφοπέδιο (δήλωση ανεξαρτησίας)
 • 2010-2018: Μεταφορά δημοσίου πλούτου σε ιδιώτες. Υπερχρέωση. Αύξηση χρέους.
 • 2013: Συζήτηση για ΑΟΖ (Καρυώτης, Ζουγανέλης), για τεχνητά νησιά (μόνο ο Ζουγανέλης), Χάρτης των υδρογοναθράκων όλης της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων (μόνο ο Ζουγανέλης). Δεν μπορεί να ψάχνουμε για “καλύτερους” κρύβοντας τους καλύτερους…
 • 2013-2017: Management ελληνικών κοιτασμάτων και Ελληνικού σε Λάτση και ΕΛΠΕ. Συνεχή εμπόδια στη κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας.
 • 2017: Επι Καμμένου, στα Ίμια, στην Κίναρο και σε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου στρατηγικά για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ δεν ανεβαίνει πλέον Έλληνας. Επι Σημίτη ανέβαινε ένας βοσκός τουλάχιστον.
 • 2018: Εφιάλτες σαν τον Big Mag Κοτζιά μιλούν για Μακεδονία Αιγαίου, για Μακεδονία του Πυρήν και για Μακεδονία του Βαρδάρη (Μεγάλη Μακεδονία). Θυσία μεγάλη…

ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Όλα έγιναν και γίνονται σε βήματα και σε βάθος χρόνου ώστε να μη τα προσέχει κανένας. Στόχος είναι οι όποιες αλλαγές να περνάνε στον κόσμο σαν αναμενόμενες εξελίξεις ή σαν μεταρρυθμίσεις.

Ιστορικά, το “νέο” στον κόσμο γεννιέται

 1. όπου υπάρχει μετακίνηση πληθυσμών (δημογραφικό, μεταναστευτικό)
 2. όπου υπάρχουν διεκδικήσεις (πόλεμος, βία, κοιτάσματα)
 3. όπου υπάρχουν έντονα κοινωνικά φαινόμενα και κίνδυνος επιβίωσης

Αυτά ήδη συμβαίνουν στην Ελλάδα, άρα είμαστε στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών στην περιοχή.

Πίσω απο τις συζητήσεις για το όνομα της FYROM και το Αλβανικό είναι τα κοιτάσματα (ποιός θα τα φάει). Το να περάσουν νέα νομοσχέδια κάτω απο το τραπέζι είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά δεν είναι το μείζον.

Η Γιουγκοσλαβία έχασε όλα της τα εδάφη που είχαν φυσικό αέριο και έμεινε ως Σερβία χωρίς κανένα κοίτασμα. Η Ελλάδα χωρίστηκε σε περιφέρειες ανάλογα με τα κοιτάσματα (βλέπετε και εδώ). Επόμενος στόχος το σύνταγμα της χώρας μας (βλέπετε εδώ και εδώ). Τα έχω γράψει αυτά και πολλές φορές. Μετά απο δέκα χρόνια τα ίδια θα λέτε αλλά θα είναι αργά. Πάααααρα πολύ αργά. Η φωτοχοποίηση της χώρας μας ήταν μέσα στο μεγάλο κόλπο. Και η Βενεζουέλα πτώχευσε πρώτα πριν της βουτήξουν τα πετρέλαια για να “ξεχρεώσει”.

Έχω γράψει και για το υπάρχον φυσικό αέριο στη Δυτική Θράκη, για την τίγκα με φυσικό αέριο FYROM και τη έξοδο της στο Αιγαίο προ αμνημονεύτων ετών. Έχω γράψει για τη διάνοιξη του Αξιού αλλά και για τα κοιτάσματα της Αλβανίας (βλέπετε εδώ). Μη τους ακούτε που σας λένε “παίχτε τον κάνει καλό στην υγεία” και σας βάζουν και “υλικό” στη τηλεόραση. Σας κοροϊδεύουν. Ξυπνείστε. Για τη φυλακή είναι όλοι.

Στη φωτογραφία, ο χάρτης που δεν επιτρέπεται να μπεί σε κανένα δημόσιο έγγραφο. Οι Εφιάλτες και οι υπάλληλοι του Λάτση στα ΜΜΕ δίνουν αγώνα για αυτό. Είναι πολλά τα λεφτά.

Τα ΕΛΠΕ στα οποία το ένα μετά το άλλο έναντι πινακίου φακής και με άγνωστα στη Βουλή συμβόλαια μεταφέρεται το management των κοιτασμάτων πάνε για ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Σας το είπε αυτό κάποιος Πεπές ή Πεπέκος; Μιλιά η “εθνική” της πολιτικής, μιλιά τα τσουβαλάκια της δημοσιογραφίας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ

Μπόλικες οι διαφημίσεις απο τα ΕΛΠΕ του Λάτση για τον Πεπέκο και τον καταχρεωμένο Χατζηπεπέκο της Στοάς Μακαντάση; Nα γίνει βουλευτής και ο Ρουβάς θέλουν τώρα οι ντουντούκες της Στοάς Μακαντάση; Δεν έφτανε ο “οικονομολόγος” και “φιλομακεδόνας” Καζάκης, που του έφτειαξε κόμμα ο Κουρής και φίλοι ή ο Θεοδωράκης του Δήμου; Για τον Καραμανλή που χρεοκόπησε την χώρα και τον Παπαδήμο που την έβαλε σε αιώνια επιτήρηση μιλιά τα ξεφτυλάκια. Έτσι ζήτησε το αφεντικό απο τα σκυλάκια τα κανίς “ελεύθερης” βοσκής;

Γαβ Γαβ Γαβ. ΟΥΣΤ απο δω ρε  κοπρόσκυλα, πατριδοκάπηλοι. ΟΥΣΤ. ΟΥΣΤ.

Τα συλλαλητήρια ελέγχονται… μέχρι και ποιοί θα μιλήσουν… και πως θα κλάσουν… όλα. Στην Ελλάδα ζείτε, στο μπορδέλο των ΕΛΠΕ. Σας κάνουν πλάκα και εσείς κάνετε πλάκα μεταξύ σας. Αυτοί είστε.

2 σχόλια:

 1. Κύριε Ζουγανέλη, με εκλογές και δημοκρατικές διαδικασίες δε πρόκειται ποτέ να λυθεί το πρόβλημα της χώρας γιατί τα λαμόγια έχουν πιάσει όλα τα πόστα και 2 αιώνες τώρα κόβουν και ράβουν τους νόμους όπως τους βολεύει.

  Το πρόβλημα δεν είναι που κατεβαίνουν στη Πολιτική Ρουβάδες, Ανατολάκηδες ή Χαϊκάληδες. Τουλάχιστον αυτοί έχουν κολλήσει και κανά ένσημο στη ζωή τους.

  Εδώ μιλάμε για μια χώρα η οποία από το 2004 κι έπειτα εκλέγει ΜΟΝΟ ανεπάγγελτους πρωθυπουργούς. Ο τελευταίος πρωθυπουργός που είχε δουλέψει στη ζωή του ήταν ο Σημίτης. Καραμανλής, 0 έργο, Παπανδρέου, 0 έργο, Σαμαράς, 0 έργο, Τσίπρας, 0 έργο. Άνθρωποι που ήταν όπως έλεγε και ο Β. Λεβέντης "αχθοφόροι ονομάτων". Ο κόσμος δε κάθεται μια στιγμή να αναρωτηθεί τα απλά: 1. πως γίνεται να τον καταλάβει ένας πρωθυπουργός που δεν δούλεψε ποτέ και 2. πως ξεπετάχτηκε κάποιος στη πολιτική χωρίς περγαμηνές (άρα κάποιοι τον έσπρωξαν). Ο Ρουβάς μας πείραξε;

  Για να μη μιλήσουμε για το γεγονός πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι εκλογές να είναι νοθευμένες και να βγάζουν αυτοί ό,τι θέλουν. Γιατί πραγματικά ο λαός είναι ηλίθιος αλλά δε μπορεί να είναι ΤΟΣΟ ηλίθιος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μας πείραξε γιατι δεν ειναι ευκολο να συναντήσει κανείς τον ΠτΔ εκτός αν ειναι κολλητός της Λάτση και μέλος της Στοας Μακαντάση που λεει και ο κ.Ζουγανέλης.

   Θες να σου πω φιλε και για τον Νότη τον Σφακιανάκη; Άστο.
   Μπορω να σου πω και για τον Μαριά και για τον Καμμένο. Θέλεις;
   Ογκόλιθοι όλοι.

   Διαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.