Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

8 χρόνια μνημόνια δεν οδήγησαν πουθενά. Ο λαός υποφέρει χωρίς λόγο.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Έχουμε:
 1. Απαξίωση της έννοιας της αξιοκρατίας, κάτι που σημαίνει χάος.
 2. Παραμονή σε θέσεις κλειδιά των πιο άχρηστων του ΧΘΕΣ και επιστροφή της οικογενειοκρατίας στην πολιτική.
 3. Φορολογική ανισότητα, διατήρηση των φορολογικών προνομίων με τις μαύρες τρύπες στην οικονομία να παραμένουν και κάτι πεπέδες να ζητουν να σταματήσουν τα capital  controls για να μη ξέρει κανείς τί μπαίνει και τι βγαίνει στις τράπεζες. Κάθε χρόνο οι δανειστές μιλουν για "φορολόγηση" των εφοπλιστών που ελέγχουν τα ΜΜΕ, κοροϊδεύοντας το λαό που χάνει τις περιουσίες και τις ελπίδες του χωρίς να αλλάζει τίποτα. Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα ακόμη παραμένουν ατιμώρητοι. Σε αυτούς προστέθηκαν και άλλοι πολύ χειρότεροι με αριστερό προφίλ.
 4. Το χρέος να παραμένει μη βιώσιμο. Η Ελληνική οικονομία είναι αδύνατο να διασωθεί ακόμη και με άμβλυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ομολόγων, όσο διαχειριστές της πολιτικής κατάστασης παραμένουν οι άχρηστοι, που τη δημιούργησαν και αυτοί που την έκαναν χειρότερη. Η καμπύλη της αύξησης του χρέους στο διάγραμμα της κορυφής δεν δείχνουν μόνο ανικανότητα και αδιαφορία αλλά και συνωμοσία. Έβλεπαν το χρέος οι πρωθυπουργοί, ο ένας μετά τον άλλον, να αυξάνει και έβγαιναν στα μπαλκόνια και έκαναν τις γλάστρες...
 5. Αλλαγή ιδιοκτησίας (Ξεπούλημα υπερταμείου, πληστειριασμοί σε όλη την επικράτεια).
 6. Όλα τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί να ισχύουν. Αν τα δάνεια δεν πληρωθούν οι δανειστές δεν θα αφήσουν τίποτα και θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν.
 7. Κάθε χρόνο θα γίνονται μεταρρυθμίσεις δηλαδή νέα μέτρα. Το άσχημο είναι πως αυτά δεν αγγίζουν αυτούς που πρέπει και δεν χτυπούν εκεί που πρέπει. Απατεώνες τρώνε τις σάρκες του λαού ενώ ο πλούτος της χώρας αλλάζει χέρια αντί πινακίου φακής.
 8. Fake characters, fake news, fake events και fake politicians. Λογικό είναι να έχουμε fake κράτος.
Η κατάσταση αυτή δεν βγαίνει. Συμφέρει μόνο εχθρούς της χώρας και διεθνείς απατεώνες που φαίνεται να ταίζουν πολλούς εντός και εκτός Ελλάδας (υπονοώ μέσα στη Κομισιόν).

Ο λαός δεν σκέφτεται. Τα εθνικά θέματα, όπως το θέμα της ονομασίας της FYROM και το Αλβανικό τους επόμενους μήνες, αναδεικνύονται σαν βαλβίδες διαφυγής της αντίδρασης του κόσμου. Σοβαρά θέματα όπως η βιωσιμότητα του χρέους είναι εκτός δημόσιας συζήτησης. Το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο επίσης ενώ το χρέος αναμένεται να ανέβει τουλάχιστον κατά 10 δις ευρώ φέτος, απο τα δάνεια που θα πάρει η χώρα με τη δικαιολογία ότι θα φτειάξει ένα μαξιλάρι, για να πάρει άλλα δάνεια.

Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν τις έχω για τη μούρη κανενός. Στο κάτω-κάτω "αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις". Εγώ έλεγα για χρόνια, αυτά που γίνονται.  Θα φύγουν πολλοί... και ας λένε ότι δεν δίνουν "σημασία". Το "κλάμμα" τους έχει γίνει νούμερο...

Στην άκρη. 

1 σχόλιο:

 1. Εχει κατα απατεώνες στη Κομισιον....... και στη Γερμανία ένας δικηγόρος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.