Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

To παρακράτος θέλει να δείχνει ότι όλα πάνε καλά και ότι καλύτερες επιλογές δεν υπάρχουν. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ όμως στην Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ

Μου είχε κάνει πολύ εντύπωση ότι στη Κρήτη παρότι στο ΕΛΚΕΘΕ έχουν τα tools και τους ανθρώπους δεν ξέρουν τί είναι ποτάμια της θάλασσας, κάτι που ένα παιδί δημοτικού στην Ιαπωνία γνωρίζει. Ήμουν πολύ ευγενικός τότε που το άκουσα. ¨Εναν βουλευτή της ΝΔ που τόλμησε να με ονομάσει σε τηλεοπτική εκπομπή “γραφικό”, η δικαιοσύνη ελέγχει για επαφή με ποινικούς. Και με αυτόν ήμουν ευγενικός. Ο Σαρωνικός γέμισε και πάλι με πετρέλαια στις ακτές του, παρότι ο αμόρφωτος  Κουρουμπλής ισχυριζόταν ότι είχε καθαρίσει τελείως. Ο άνθρωπος αυτός ακόμη δεν έχει παραιτηθεί, όπως και η Ρένα Δούρου την οποία έχουν πάρει απο πίσω οι 23 νεκροί της Μάνδρας.

Στην Ελλάδα η ασχετοσύνη είναι ο νόμος και το παρακράτος θέλει να κρύψει ότι το καλύτερο υπάρχει, για να μη πάρει ο λαός όλα τα λαμόγια στο κυνήγι. Τελευταίο συμβάν. Γνωστή τράπεζα επέλεξε για καινοτομία σε διαγωνισμό που κάνει (μάλλον είναι στημένος απο το Αδελφάτο για το Αδελφάτο) μια ξαπλώστρα! Ναι κύριοι, για τέτοιο επίπεδο μιλάμε. Είμαι ευγενικός αλλά υπάρχει και ένα όριο…

ΦΤΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε μια χώρα πτωχευμένη σαν την Ελλάδα που κυβερνάται απο το παρακράτος αλλά που επιθυμεί την ανάπτυξη (!), η τιμή πώλησης της ενέργειας έχει ιδαίτερη σημασία όπως και η μη σπατάλη ενέργειας χωρίς λόγο. Δυστυχώς η τιμή του φυσικού αερίου είναι υπέρ το δέον ακριβή ενώ αγωγοί περνάνε απο το έδαφός της χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο. Στη Τουρκία οι ίδιοι αγωγοί πληρώνουν όμως. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι με τον TAP στην Ελλάδα έκαναν μπάκα και στις μασχάλες.

Ο θερμοσίφωνας είναι μια ενεργοβόρα ηλεκτρική συσκευή που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Είναι προφανές ότι όσο λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει τόσο μεγαλύτερο αποτέλεσμα θα φέρνει στην οικιακή οικονομία. Ένας συγκριτικός έλεγχος κατασκευών θερμοσιφώνων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά μου άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Οι αντιστάσεις που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά και που κατά κόρον χρησιμοποιούνται, βοηθούν στη μεγαλύτερη κατανάλωση της ενέργειας!!! Στη φωτογραφία άνω και δεξιά φαίνεται η κατανομή της θερμοκρασίας απο μια αντίσταση δικού μου σχεδιασμού (δεν είναι κάτι εύκολο). Μια μεγάλη κατανάλωση ενέργειας αυξάνει τα κέρδη αυτών που τη πουλάνε και που δεν πληρώνουν φόρους. Ξέρει ο Τσίπρας…

Στη φωτογραφία βλέπετε τη μεταβολή της θερμοκρασίας σε ένα θερμοσίφωνα με αυτή την αντίσταση, που έχει τη μορφή της φωτογραφίας της κορυφής*. Παρατηρείστε πόσο πολύ περιορίζεται η σπάταλη ενέργειας (τα λεφτά που πληρώνετε στη ΔΕΗ), όταν ο ανακλαστηρας θερμότητας είναι σωστά σχεδιασμένος. Υπάρχουν βέβαια και άλλα μυστικά.

Κυρίες και κύριοι είστε αναλφάβητοι και αν δεν αλλάξετε νοοτροπία και δεν πάψετε να ψηφίζετε αυτούς που ψηφίζετε, θα συνεχίσετε να πληρώνετε δις ευρώ χωρίς να χρειάζεται και θα συνεχίσετε να τρώτε φάπες μέχρι ο σβέρκος σας να μυρίσει αίμα.

*φαινόμενα μεταφοράς δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να μας δείξετε τη διαφορα με μια άλλη αντίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη δδειχνει στο σχεδιο. Η κλασική αντισταση εξω αριστερά και η αντισταση με ανακλαστηρα θερμοτητας μεσα στον κυλινδρο.

      Διαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.