Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Οι γκάφες Κοτζιά στην εξωτερική πολιτική δεν είναι γκάφες… Λάθος η μη στήριξη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Το μεταναστευτικό και η γειτνίαση της Ελλάδας με τη Τουρκία δεν μπορεί να είναι λόγος για την Ελλάδα να μη αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ. Μπορεί να κερδίζουν πολλά οι εφοπλιστές απο τις πωλήσεις πετρελαίου αλλά υπάρχει και ένα όριο.

Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα-σύμμαχος της Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στο θέμα της Ιερουσαλήμ προδόθηκε απο τη παρέα του Τσίπρα και του άβουλου Μητσοτάκη. Το ίδιο και οι ΗΠΑ. Στο Ιρακινό Κουρδιστάν ο Κοτζιάς έσπευσε να ανοίξει Προξενείο, στην Ιερουσαλήμ γιατί δεν το κάνει; Μαλάκας είναι;

Μετά τις δηλώσεις υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης της συνθήκης της Λωζάνης απο τον Παυλόπουλο και τον Τσίπρα μπροστά στον σουλτάνο που θέλει να ανασυστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία και να τραβήξει τον Τουρκικό λαό ένα αιώνα πίσω, η κυβέρνηση προχωράει άμεσα σε νομοσχέδιο για την παραχώρηση δικαιωμάτων σε μουφτήδες, που βασικά θα αντικαθιστούν τη μέχρι τώρα εξουσία του Ελληνικού κράτους, όταν την ασκούσε στη Δυτική Θράκη. Απών ο άβουλος και αχρείαστος Μητσοτάκης. Απών σε όλα. Δεν μπορούν να χαράξουν πολιτική αυτοί, γιατί δεν μπορούν να σκέφτονται και να αποφασίζουν για το καλό της χώρας που τους καλοταίζει. Υπάρχει λόγος που βιάζονται να αλλάξουν το σύνταγμα.

Δεν εντυπωσιάζει κανένα το γεγονός ότι ο γνωστός απο τους αχρείαστους για την Ελλάδα Ολυμπιακούς αγώνες Αγγελόπουλος, που έγιναν επι Καραμανλή και φέσωσαν με 30 δις ευρώ την Ελλάδα, φέρεται να  πούλησε στη Τουρκία, τη πλατφόρμα εξόρρυξης που είχε φτειάξει στη Κορέα.

Ο Αγγελόπουλος πάντα είχε καλές σχέσεις με τη Τουρκία μέσω του Πατριαρχείου. Θυμάμαι όμως ότι τη πλατφόρμα αυτή ο Αγγελόπουλος την είχε πουλήσει πριν χρόνια και όχι τώρα. Θα φανεί…

Ο Κοτζιάς εντυπωσιάζει περισσότερο, που αποφάσισε να καταργήσει τις γνωστές Ελληνικές αντι-ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο όταν η Τουρκία βγάζει τις δικές της. Εντυπωσιάζει γιατί με το τρόπο αυτό παραδίδει τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπως και τη πραγματοποίηση πολεμικών ασκήσεων μόνο στη Τουρκία, δημιουργώντας ζώνες ουδέτερες.

Η συζήτηση Κοτζιά για τα 12 νμ και την Ελληνική ΑΟΖ είναι παιδικά παραπειστικά ανέκδοτα. Σε λίγο θα μας πεί πάλι και για τον East Med…

Ξεπουλάνε, παραδίδουν, διαλύουν και είναι όλοι μια παρέα. Δωρεά στο Λάτση το Ελληνικό…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 1. Για την τελική απόφαση του Donald Trump της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ “άκουσα” 8-10 μέρες πρίν το συμβάν…
 2. Η σχέση της Ελλάδα με τη Τουρκία και της Σερβίας με τη Ρωσία θα περάσουν απο το μικροσκόπιο των υπουργείων εξωτερικών και άμυνας των ΗΠΑ. Μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις.

2 σχόλια:

 1. Συμφωνώ κ. Ζουγανέλη. Είναι έγκλημα. Δε μπορείς να πουλάς το σύμμαχό σου, Ισραήλ, και μετά να περιμένεις να σε στηρίξει με τη σειρά του όταν εσύ έχεις ανάγκη. Υπάρχουν και όρια. Και ξέρετε ποιό είναι το αστείο της υπόθεσης; Πως αν ποτέ τους χρειαστούμε και οι Ισραηλινοί κάνουν τις πάπιες, οι ελληνάρες θα βγαίνουν και θα λένε πως δεν έχουν μπέσα... Λες κι εμείς έχουμε και το δείξαμε στον ΟΗΕ...

  Και το ακόμα χειρότερο, είναι πως από τα λίγα που έχω διαβάσει σχετικά με την ιστορία του Ισραήλ, οκ ειδικός αναλυτής δεν είμαι, αλλά βλέπω πως οι Ισραηλινοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Οι Άραβες από τη γέννηση του Ισραηλινού κράτους τους τη πέφτουν συνεχώς και συνασπίζονται εναντίον του Ισραήλ και δε το αφήνουν να πάρει μια ανάσα. Κι όμως η εδώ προπαγάνδα παρουσιάζει τους παλαιστίνιους ως δήθεν θύματα. Τι θύματα; Αυτοί προκαλούν τα πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πότε καί σέ ποιά εθνική μας θέση,μάς στήριξε τό σιωνόδουλο Ισραήλ?

   Διαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.