Αγαπητές φίλες και φίλοι, λόγω έλλειψης χρόνου τα κείμενα θα τα δίνω πλέον χειρόγραφα σε pdf. Οταν έχω χρόνο θα τα περνάω. Μάλλον δεν θα έχω.

Με την επιλογή αυτή ο χρόνος συγγραφής ανα άρθρο θα γίνει λίγα λεπτά και η πληροφόρηση σας θα αυξηθεί. Όποιος έχει χρόνο ας τα κάνει documents και ας μου τα στέλνει να τα ανεβάζω όπως πρίν. Η γραμματέας μου δεν ξέρει Ελληνικά… Sorry.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΑΡΘΡΩΝ
 1. Forcoming


Πρίν κάνετε ένα άρθρο μου document, να ελέγχετε αν ήδη έχει αναρτηθεί. Μερικές φορές ο τίτλος του μπορεί να είναι λίγο διαφορετικός.

2018 Ιανουάριος

 1. Η γνωμοδότηση Ζουγανέλη για τον XYTA Γραμματικου ver.1.14, 2018 (pdf, θα ανανεώνεται).

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Με το νέο νόμο θα κλείσουν τα μικρά φαρμακεία. Θα δημιουργηθούν αλυσίδες φαρμακείων και καταστήματα φαρμακευτικών ειδών. Θα ακολουθήσουν και άλλοι…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθές, απελευθερώνεται πλεόν πλήρως το άνοιγμα ενός φαρμακείου, αφού δίνεται  δυνατότητα ίδρυσης:

- Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού

- Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού

- Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια χορηγείται με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου Περιφερειάρχη. Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής πλην της ΑΕ. Την σύσταση αλυσίδας φαρμακείων με την μορφή ΑΕ θα έχουν σύμφωνα με τροπολογία μόνο συνεταιρισμοί μέλη της ομοσπονδίας των φαρμακοποιών. Η τροποποίηση αυτή είναι συμβατή και κοινοτική νομοθεσία και το παράγωγο δίκαιο της.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν έχει σχέση με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων αλλά με εισαγόμενα εταιρικά συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που θα ελέγξουν και τις τελευταίες φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων ή όχι, που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Από όσα συμβαίνουν πρέπει να σχηματίσετε μια εικόνα για το μέλλον. Δεν θα ξαφνιαστώ να δώ τον Γιαννακόπουλο να ανοίξει αλυσίδα φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα. Δανεικά υπάρχουν…

Θα υπάρξει αλλαγή στο χώρο της αγοράς και τιμολόγησης του φαρμάκου. Πρόκειται για πολύ μεγάλη μεταβολή. Σημαίνει δημιουργία καταστημάτων που θα πωλούνται κυρίως φάρμακα αλλά και άλλα είδη, μέσα στα οποία θα εργάζονται με ειδικά συμβόλαια φαρμακοποιοί (οι δικηγόροι θα βρούν τον τρόπο). Οι φαρμακοποιοί θα δίνουν ως πωλητές μόνο τα συνταγογραφημένα φάρμακα, γιατί τα άλλα θα μπορούν να τα πωλούν και άλλοι. Τέτοια καταστήματα υπάρχουν με τη μορφή αλυσίδων σε όλη την Ιαπωνία. Παράλληλα υπάρχουν και τα παλαιού τύπου παραδοσιακά φαρμακεία, που όλοι ξέρετε. Η εφαρμογή του θεσμού αυτή στην Ιαπωνία δεν είναι άσχημη. Βέβαια, άλλο η Ελλάδα άλλο η Ιαπωνία, άλλο ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης και άλλο εγώ.

Σε λίγο θα δείτε, βενζινάδικα και φαρμακεία στα πολυκαταστήματα. Μη ξαφνιαστείτε.

5 σχόλια:

 1. εγω δε θα κλαψω για τους λαδεμπορους τους φαρμακοτριφτες. αρκετα μας εκατσαν στο σβερκο και μας κουνανε το δαχτυλο στη μουρη.
  σαββατο βραδυ σε ολο το πειραια να μην βρισκεις ενα φαρμακειο ανοιχτο.
  αντε γεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο άρθρο γράφω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα υπο "κανονικάς συνθήκας"

   Διαγραφή
  2. Στην Ελλάδα δεν υπρήξαν ΠΟΤΕ κανονικές συνθήκες

   Διαγραφή
 2. Όλα καλά μας τα είπες! Δεν μας είπες αν αυτό είναι καλό για τον φαρμακοποιό τον έμπορο φαρμακοποιό τον ασθενή τον πελάτη ασθενή; Επίσης ο φαρμακοποιός ( πιο την φαρμακευτική) φτιάχνω φάρμακα, γνωρίζεις πολλούς που φτιάχνουν φάρμακα; Ακόμη και η γιαγιά μου έφτιαχνε γιατροσόφια, αυτοί πωλούν φάρμακα, πωλητές δηλαδή μπουγάτσας , σε τι διαφέρει ο πολωτής μπουγάτσας ο κρεοπώλης από τον φάρμακο πωλητή; Ας μου δόση κάποιος μια εξήγηση γιατί πολύ βλάκας είμαι, και για να μην παρεξηγηθώ δεν στρέφομαι εναντίον τον φαρμακοποιών , απλά ρωταω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιλάτε με πολύ ταραχή. Ρωτείστε με ότι θέλετε, διαφωνείστε μαζί μου αλλά να καταλαβαίνω τι ακριβώς με ρωτατε.

   Ο φαρμακοποιός στην Ελλάδα δεν πουλάει μόνο φάρμακα ενώ θα έπρεπε να πουλάει μόνο φάρμακα. Στην Ιαπωνία οι φαρμακοποιοί φτειάχνουν φάρμακα.

   Ο Νόμος δημιουργεί μια αγορά δίπλα στο φαρμακοποιό και παράλληλα δίνει δουλειά σε φαρμακοποιούς που δεν έχουν λεφτά να ανοίξουν το δικό τους φαρμακείο.

   Διαγραφή

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.