Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Η πορεία της Ελλάδας παραμένει σταθερά προς τα κάτω. Νέα γκάφα απο το ΓΕΕΘΑ με τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa!

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΟΦΤΗΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;
Το πολύ "Εμείς" αντί του αξιοκρατικού "Εγώ" μετά τη μεταπολίτευση έκανε τον Έλληνα ευθυνόφοβο, ανίκανο και τεμπέλη.
Κάθε τόσο ζητούν απο τον Έλληνα να κάνει "καινοτομίες" (με τι προσόντα, γνώσεις, εμπειρία, υποδομές). Οι ίδιοι που του το προτείνουν κάνουν δουλίτσες με τα επενδυτικά δάνεια. Κάθε επενδυντικό δάνειο δίνει γρήγορα κέρδη στις τράπεζες (οι σοβαρές καινοτομίες θέλουν χρόνο και δουλειά, αυτοί και δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν).

Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Είναι νέα κόκκινα δάνεια, που μαζί με τα κεκαλυμμένα ομόλογα, θα αποπληρωθούν την ώρα της χρεοκοπίας των τραπεζών στο πολλαπλάσιο της αξίας τους, αφού δεν θα υπάρχουν λεφτά για τις ποπλλαπλάσιας αξίας εγγυήσεις.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ

Διαφαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να σώσουν άλλο την Ελλάδα και της κόβουν τα δάνεια που δεν ελπίζουν να τα πάρουν πίσω. Αφήνουν τη σαπίλα στη τύχη της.


Το ότι η χώρα θα βγαίνει στις αγορές με όλο και υψηλότερα επιτόκια δανεισμού λόγω συνεχούς αύξησης του χρέους και ότι ανανεώνει ομόλογα αξίας 30 δις ευρώ με νέα ομόλογα, το πιθανότερο κεκαλυμμένα  (εγγυήσεις), με σταθερά κουπόνια αξίας 7.5 δις ευρώ που θα αποπληρωθούν το 2023, 2028, 2033, και 2038 (4x7.5=30), γιατί η κυβέρνηση του παρακράτους δεν έχει λεφτά να αποπληρώσει τις δόσεις των προηγουμένων ομολόγων στη σωστή ώρα δεν είναι νίκη αλλά απόκρυψη της χρεοκοπίας.

Είναι η κομπίνα του αιώνα, Πάλι τα Ταμεία θα την πληρώσουν που έτσι και αλλοιώς τα λεφτά τους έχουν γίνει καπνός για να σωθούν οι τράπεζες, δηλαδή οι ατιμώρητοι εγκληματίες που δημιούργησαν τα κόκκινα δάνεια, κάτι που θα φανεί όταν γίνει σωστή εκκαθάριση των τραπεζών.

Η ανάγκη για το αποθεματικό ποσό των 12-15 δις ευρώ που δήθεν χρειάζεται είναι ένα ακόμη παραμύθι. Δεν βγαίνουν τα νούμερα στους προϋπολογισμούς και βουλώνουν τρύπες με νέα δάνεια που θέλουν να πάρουν με αστείες δικαιολογίες. Το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν χειρότερη την κατάσταση, αφού το χρέος και τα επιτόκια δανεισμού θα αυξάνουν. Κοιτάνε μόνο να τη βγάλουν για όσο αντέξουν και να δώσουν την πατάτα στον επόμενο, που είναι μια απο τα ίδια, γιατί όλοι είναι μια παρέα που κάνουν εξυπηρετήσεις.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ

Η έλλειψη ντόπιας παραγωγής ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα, οι συνεχείς καθυστερήσεις και οι κακές επιλογές ισοδυνάμων μέτρων πολλαπλασίασαν το χρέος που συνεχώς θα μεγαλώνει. Όταν αυτό γίνεται, τότε θα δουλεύει ο κόφτης. Πως θα πάρετε συντάξεις; Με τις αναθυμιάσεις σας πληρώνουν τα Ταμεία. Άδεια είναι.

Το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλο για να γίνει εύκολα βιώσιμο. Χωρίς παραγωγή, ότι και να γίνει, η πτώχευση θα συνεχίζεται. Όταν σκάσουν απολύσεις, ακόμη θα σας μιλούν για "ανάπτυξη". Τόσα χρόνια γιατί ξύνονταν και μόνο δανείζονταν; Γιατί το σχέδιο ήταν άλλο.

Αυτό που έγινε με τα μνημόνια έγινε επίτηδες. Συγκαλύφθηκαν απατεωνιές πολλών δεκαετιών. Έχουν φαγωγθεί πολλά δίς ευρώ και έχουν φύγει στο εξωτερικό. Η δικαιοσύνη κάθε 3 χρόνια κλείνει μια υπόθεση και υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις που καταγράφονται με ήχο, για να διαγραφούν στη συνέχεια στα σιγανά λόγω αργοπορίας και διακοπών της δίκης. Οι δανειστές τρώνε και αυτοί. Δεν μπορεί να μη βλέπουν τί γίνεται τόσα χρόνια. 7 χρόνια στην Ελλάδα δεν έχουν φτειαχθεί οργανογράμματα και οι διορισμοί στο δημόσιο σε αντιπαραγωγικές θέσεις αυξάνουν! Το πλοίο βουλιάζει.

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ! ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ

Θέλουν επιχειρείν για να δανείζουν. Όλοι όμως φοβούνται ότι θα χάσουν ότι τους έχει μείνει. Πώς να μη πέσει το "επιχειρείν" χωρίς παραγωγή, χωρίς εξαγωγές, χωρίς ρευστότητα και με τη μείωση της μεταποίησης; Τί θα πουλήσει ο Μήτσος; Εισαγόμενα προϊόντα; Μα τότε θα χρειασθούν νέα δάνεια.

Η χώρα μας είναι σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο και κάνει τα πάντα για να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση. Όλοι πρέπει να θυμόσαστε τα ονόματα των Πρωθυπουργών και των υπουργών πρίν τη χρεοκοπία αλλά και μετά. Είναι όλοι τους μια παρέα και ξέρουν πολύ καλά που το πάνε.

4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ. ΑΛΛΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.

Υβριδικό μοντέλο βαπτίζεται το νέο μνημόνιο που θα κάνει ο Τσίπρας, που ψάχνει να φεσώσει τη χώρα με 100 δις ευρώ δάνεια για την επόμενη 7ετία και να τα μοιράσει στους φίλους του μέσω των τραπεζών. 

Όλα δείχνουν χρεοκοπία και αυτός θέλει να την κάνει μεγαλύτερη, ώστε οι δανειστές να πάρουν - χρησιμοποιώντας τις εγγυήσεις  στο Αγγλικό Δίκαιο - πολλαπλάσιας αξίας περιουσία της χώρας μας. Δεν είναι τυχαία η ισχυροποίηση της Τουρκίας αυτή τη περίοδο. Θα αλλάξουν πολλά στη περιοχή.


Το θέμα με τη Συρία άρχισε να κλείνει την κατάλληλη περίοδο. Η Τουρκία αποκτά F-35 που μπορούν να κάνουν μια χαψιά τα Ελληνικά F-16 αλλά και τα καλύτερα F-15 και F-22. Η Τουρκία αναλαμβάνει και τη συντήρησή τους, κάτι που σημαίνει ότι της δίνονται μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες να εξελιχθεί σε πολλούς τομείς. Εν τω  μεταξύ προέκυψε και άλλη γκάφα απο το ΓΕΕΘΑ. Αντί των  ΑΗ-64D Apache προτιμήθηκαν τα παληά ελαφρά ελικόπτερα OH-58D Kiowa!!! Η Ελλάδα και στην άμυνα παράγει χρέος.

Απο τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχώς αφοπλίζεται, σημαίνει ότι έρχεται Νέα Κύπρος.

ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Δεν πάει άλλο με τον Αλέκθη, το Μπάνο και το Κούουουλη. Η λύση πρέπει να είναι Ιαπωνέζικη και στις δύο θέσεις. Μερικά συστήματα εξισώσεων λύνονται με ένα τρόπο είτε αρέσει είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.