Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Τσίπρας και Μητσοτάκης φροντίζουν να έλθει ακριβό LNG απο Αίγυπτο και ΗΠΑ στην Ελλάδα με σαπάκια των εφοπλιστών

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη



ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ LNG 

Ας δούμε την "υπεύθυνη" στάση Μητσοτάκη (κατά το ΣΚΑΙ, που χρωστάει). Αυτό το ΜΜΕ, όπως το Πρώτο Θέμα και τα Παραπολιτικά μέρα νύχτα ευλογούν τον Πάππα Μητσοτάκη ότι και να πεί!

Η πρόταση Κούλη Μητσοτάκη σαφώς υποστηρίζει τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Απο αυτή τη πρόταση ο Έλληνας φορολογούμενος δεν κερδίζει δεκάρα. Δεκάρα δεν κερδίζει ούτε απο την φορολόγηση των εφοπλιστών. Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης δουλειές για τους εφοπλιστές κάνουν (βλέπετε και εδώ). Για τα ΕΛΠΕ και το Λάτση δούλεψαν διαχρονικά Σαμαράς, Βενιζέλος, Αναστασιάδης και Τσίπρας. Το LNG της Κύπρου θα έρχεται μέσω Αιγύπτου. Και οι εφοπλιστές έχουν "αριστερά".

Απο τις ΗΠΑ θα έρχεται το σχιστολιθικό αέριο. Ο Βαρδινογιάννης έχει κάνει επενδύσεις σε κοιτάσματα εκεί. Κάποιοι πρέπει να φέρνουν το ακριβό αμερικανικό LNG στην Ελλάδα. Τσίπρας και Μητσοτάκης αγωνίζονται για τα "συμφέροντα" της χώρας. Είναι καλοί σε αυτό. Ο Τσίπρας για αυτή τη δουλίτσα πήγε στις ΗΠΑ.

Αν δείτε φυσικό αέριο απο Ελληνικό κοίτασμα... αναφέρομαι σε σημαντικό Ελληνικό κοίτασμα, όχι σαν τα μικρά που είναι στη Πάτρα και στην Ηπειρο, γιατί τα μικρά κυνηγούν αυτοί για να εισάγουν ενέργεια και να τα φέρνουν στην Ελλάδα των αποπλανημένων, με τα σαπάκια αυτών που δεν πληρώνουν φόρους. 

Οι τηλεσυζητήσεις για AOZ και τον αγωγό EASTMED απο τους εγκάθετους των ΕΛΠΕ ήταν και είναι μόνο για ξεκάρφωμα. Τώρα θυμήθηκαν μαζί με τα πατριωτικά ΜΜΕ της Σωφρονίας, το κοίτασμα της Θεσσαλονίκης, κάτι για το οποίο μίλησα πάλι πρώτος εγώ.

ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ; ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ...

Πως θα σας φαινόταν αν ένας Πρωθυπουργός που δεν σέβεται τα δημοψηφίσματα πήγαινε στις ΗΠΑ και συμφωνούσε με ένα οικονομικό δολοφόνο ότι θα ακολουθούσε κοινή γραμμή μαζί του στην ολοκλήρωση της περιβόητης τρίτης αξιολόγησης; Εγώ θα στράβωνα γιατί μιλάω, γράφω και αντιλαμβάνομαι τα Ελληνικά, εσείς;

Αυτό που πρέπει να θυμάσθε είναι πως και o Τσίπρας και o Μητσοτάκης δεν κάνουν τίποτα καλό για τη χώρα, δηλαδή για εσάς. Υπάλληλοι είναι. Υπογράφουν τα πάντα. Πηδάνε όποτε τους πούν. Απλά είναι τα πράγματα. Εσείς θα πληρώνετε μόνο.

Σχετικά άρθρα
  1. Είναι ακριβό το Φυσικό Αέριο ή φτηνό το Πετρέλαιο; (2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.