Αγαπητές φίλες και φίλοι, λόγω έλλειψης χρόνου τα κείμενα θα τα δίνω πλέον χειρόγραφα σε pdf. Οταν έχω χρόνο θα τα περνάω. Μάλλον δεν θα έχω.

Με την επιλογή αυτή ο χρόνος συγγραφής ανα άρθρο θα γίνει λίγα λεπτά και η πληροφόρηση σας θα αυξηθεί. Όποιος έχει χρόνο ας τα κάνει documents και ας μου τα στέλνει να τα ανεβάζω όπως πρίν. Η γραμματέας μου δεν ξέρει Ελληνικά… Sorry.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΑΡΘΡΩΝ
  1. Forcoming


Πρίν κάνετε ένα άρθρο μου document, να ελέγχετε αν ήδη έχει αναρτηθεί. Μερικές φορές ο τίτλος του μπορεί να είναι λίγο διαφορετικός.

2018 Ιανουάριος

  1. Η γνωμοδότηση Ζουγανέλη για τον XYTA Γραμματικου ver.1.14, 2018 (pdf, θα ανανεώνεται).

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Ευρωπαϊκή Ενωση πολλών ταχυτήτων σημαίνει αυτονομήσεις περιοχών ακόμη και στην Ελλάδα

Του Καθηγητή Γ.ΖουγανέληΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ

Στη Σύνοδο της Ρώμης ο Τσίπρας αποδέχτηκε την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων, δηλαδή την έξοδο απο την αρχή της ενοποίησης των τοπικών οικονομιών. Μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων μέσα στην οποία θα αναπτυχθούν ημιαυτόνομες περιοχές με ειδικά προνόμια που θα αφορούν τις δαπάνες, τη μετανάστευση, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, το ασφαλιστικό κλπ. θα ήταν χρήσιμες για να προσφέρουν εργασία με μειωμένα εργατικά δικαιώματα για πάρα πολύ κόσμο, φτωχούς ντόπιους και μετανάστες.

Για αυτά τα οικονομικά σχήματα σας έχω μιλήσει παλαιότερα, είναι οι ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), που όμως τώρα θα αποκτήσουν και πολιτικό περιεχόμενο. Στην Ιταλία υπάρχουν ήδη 5 ημιαυτόνομες περιοχές και σύντομα θα προστεθούν και άλλες δύο (Βενέτο, Λομβαρδία). Στην Ισπανία, η Καταλονία που ήταν μιά απο τις αυτόνομες περιοχές της χώρας έκανε μια προσπάθεια να αποσχισθεί, κάτι που φαίνεται να αφορά όλες τις περιοχές με αυτονομία.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ...

Πρόσφατα έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο χάρτες, που δείχνουν περιοχές που είναι σε πορείας ημιαυτονόμησης ή αυτονόμησης, όπως αυτός στη φωτογραφία. Ο τρόπος που κυκλοφόρησαν δείχνει συγκεκριμένο κέντρο αποφάσεων.

Στην Ελλάδα επι ΓΑΠ δημιουργήθηκαν 13 περιφέρειες. Αυτές με βάση τις περιοχές που υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορεί να φτάσουν τις 7 περιοχές (δέστε και εδώ). Βλέπετε είναι σημαντικό μια αυτονομημένη περιοχή να είναι πλούσια.

Μακεδονία, Κρήτη, Ιόνια νησιά, Δυτική Θράκη, Πελοπόννησο και νησιά Ανατολικού Αιγαίου είναι γεμάτες με κοιτάσματα και μπορούν να επιβιώσουν απο μόνες τους.

Η πρόσθεση νέων προβλημάτων στην Ελληνική οικονομία μέσω μιας βιωσιμότητας του χρέους που δεν φαίνεται να πλησιάζεται ποτέ ή που θα υπάρξει για λίγο, την εξασθενούν συνέχεια. Φαίνεται ότι στο τέλος πολλές περιοχές της Ελλάδας θα αυτονομηθούν για να ζήσουν "καλύτερα" ενώ το "κράτος" της Κρήτης ή της Θεσσαλονίκης θα παίξει το ρόλο της bad bank και θα φορτωθεί όλα τα χρέη των άλλων και που για να τα διαγράψει θα δώσει όλα της τα κοιτάσματα στους δανειστές. Η δωρεά του Ελληνικού στο Λάτση στο τέλος μπορεί να γίνει και ένα νέο Μονακό! Και τα κατεχόμενα στη Κύπρο όμως είναι μελλοντικά υποψήφια περιοχή για απόσχιση.

Δεν αποκλείεται να δούμε τη δυνατότητα αυτονόμησης των ημιαυτόνομων περιοχών μέσα απο νόμους που θα γίνουν εμφανείς μετά την μελλοντική αναθεώρηση του ελληνικού συντάγματος. Οι αυτονομημένες περιοχές θα μπορούν εννοείται να γίνουν μέλη άλλων ευρύτερων διοικητικών δομών, που θα έχουν ισχυροποιηθεί στη γειτονιά μας π.χ. εκείνων εκ της Τουρκίας, η οποία προσπαθεί να γίνει τοπική υπερδύναμη με την ανοχή άλλων κρατών της περιοχής.

Πρίν 50 χρόνια κυκλοφορούσε ένας χάρτης που αφορούσε τις ακτές τις Μεσογείου. Δεν ήταν ούτε Γερμανικός ούτε Τουρκικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.