Αγαπητές φίλες και φίλοι, λόγω έλλειψης χρόνου τα κείμενα θα τα δίνω πλέον χειρόγραφα σε pdf. Οταν έχω χρόνο θα τα περνάω. Μάλλον δεν θα έχω.

Με την επιλογή αυτή ο χρόνος συγγραφής ανα άρθρο θα γίνει λίγα λεπτά και η πληροφόρηση σας θα αυξηθεί. Όποιος έχει χρόνο ας τα κάνει documents και ας μου τα στέλνει να τα ανεβάζω όπως πρίν. Η γραμματέας μου δεν ξέρει Ελληνικά… Sorry.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΑΡΘΡΩΝ
  1. Forcoming


Πρίν κάνετε ένα άρθρο μου document, να ελέγχετε αν ήδη έχει αναρτηθεί. Μερικές φορές ο τίτλος του μπορεί να είναι λίγο διαφορετικός.

2018 Ιανουάριος

  1. Η γνωμοδότηση Ζουγανέλη για τον XYTA Γραμματικου ver.1.14, 2018 (pdf, θα ανανεώνεται).

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Ο Μητσοτάκης μιλάει για “ανάπτυξη” και για ”ικανά” στελέχη που θα έλθουν απο το εξωτερικό για να συνεργαστούν με ηλίθιους! Άγνοια της πραγματικότητας.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Untitled

     ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ" ΤΗΣ ΝΔ

Ο Κυριάκος Μαρινάκης της Πειραιώς στην πεφωτισμένη ομιλία του "περί ανάπτυξης" στο προσυνέδριο της ΝΔ για τους εργαζόμενους και τους ανέργους είπε ότι το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν επιχειρήσεις εξωστρεφείς, με νέους εργαζόμενους που αξιοποιούν το υψηλό δυναμικό των πανεπιστημίων, να πληρώνουν καλά και να προσφέρουν καλό περιβάλλον και ομαδικότητα. Το Ελληνικό και οι Σκουριές είναι μεγάλες επενδύσεις είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε μία νέα γενιά που να αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα με τους όρους που αναφέραμε. Η υγιής νέα επιχειρηματικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με φορολογικά κίνητρα, με κατάρτιση και διευκόλυνση της πρόσβασης σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό.

Ο Κούλης Χριστοφοράκης επισήμανε επίσης και την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ ρώτησε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που μετείχαν στο πάνελ, αν έχουν πρόβλημα απώλειας εργαζομένων τα χρόνια της κρίσης, γιατί καποιοι επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί βρίσκουν καλύτερες συνθήκες; Η απάντηση που πήρε είναι ότι πράγματι τα τελευταία τρία χρόνια οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να χάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχαν παλαιότερα, το άφθονο και υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό.

     ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Καταρχήν ο Μητσοτάκης έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη απο τον Ελληνικό λαό, για το γεγονός ότι ο Κουστάκης Καραμανλής χρεοκόπησε τη χώρα και για το ότι η παράταξή του φόρτωσε με δύο μνημόνια την Ελλάδα ενώ υπήρχαν άλλες λύσεις, οι οποίες αγνοήθηκαν.

Η λέξη εξωστρέφεια έχει γίνει πιπίλα του αποτυχημένου πολιτικού ΧΘΕΣ των μνημονίων. Επι ΝΔ η εξωστρέφεια (εξαγωγές) μειώθηκε όπως και επι ΣΥΡΙΖΑ. Το χρέος εξωτερικό και εσωτερικό μέχρι τώρα αυξάνει, ενώ τα λεφτά για υποδομές τα τρώνε ακόμη οι ημέτεροι. Στη βιωσιμότητα του χρέους ο Κυριάκος του NOOR-1 δεν αναφέρθηκε κάν, όπως και στο παραδικαστικό. που ακόμη ακμάζει. Η εξωστρέφεια με τέτοια στίγματα στη Δικαιοσύνη και με τις τράπεζες να είναι έτοιμες να υποστούν το 3ο κατά σειρά bail-in, δεν μπορεί να αλλάξει. Η νοοτροπία που υπάρχει, η τεράστια απουσία της τεχνολογικής γνώσης, ο τρόπος που προωθούνται οι επενδύσεις και η παρουσία στα πράγματα της μπαγιατίλας που χρεοκόπησε τη χώρα είναι εγγύηση για τη συνεχή μείωση του δείκτη ανταγωνιστικότητας.

Η συμφωνία με τη Eldorado Gold, η συμφωνία με τη Fraport και το μνημόνιο της δωρεάς του Ελληνικού στο Λάτση αποτελούν εγκληματικές συμφωνίες για τις οποίες οι εμπλεκόμενοι, όσοι μίλησαν υπέρ στη Βουλή και όσοι έκαναν την πάπια, θα πρέπει να δώσουν λόγο στον Ελληνικό λαό όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα.

     Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ. ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ

Το τεχνολογικό επίπεδο της Ελλάδας είναι πολύ χαμηλό. Για να το δεί κανείς αρκεί να παρατηρήσει απλά πράγματα και την έκταση στην οποία υπάρχουν. Τελευταία παρατήρησα τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που  πωλούνται από  χρόνια στην Ελλάδα και έχουν κατακλύσει σπίτια και ξενοδοχεία (π.χ. αυτούς σε οριζόντια θέση, φωτογραφία στη κορυφή). Αν η ηλεκτρική αντίσταση του θερμοσίφωνα είναι στη θέση της εικόνας, τότε σπαταλάται επιπλέον ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας για να θερμανθεί όλος. Το αστείο είναι ότι τέτοιοι θερμοσίφωνες έχουν και "πιστοποιητικά" απο το ΕΚΕΦΕ “ο Δημόκριτος”. Σκεφτείτε τώρα πόσα σπίτια στην Ελλάδα χρησιμοποιούν θερμοσίφωνες σαν αυτόν. Ας μη μιλήσω για τις μονώσεις τους. Θα κλάψουν μάνες...

Μόνο τα διυλιστήρια και οι εισαγωγείς ενέργειας βγαίνουν κερδισμένοι απο τη σπατάλη ενέργειας, αφού αυξάνονται οι ανάγκες. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα σπατάλης ενέργειας και κακών επιλογών σαν αυτό των θερμοσιφώνων σε ότι "κινείται" στην Ελλάδα. Η θεωρία απο την εφαρμογή έχει μεγάλη απόσταση. Αυτοί που επιλέγετε να σας εκπροσωπούν επειδή τα παράνομα ΜΜΕ σας τους δείχνουν ούτε email δεν μπορούν να στείλουν!
Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να δεί τίποτα και λέει βλακείες περί ανάπτυξης, βαπτίζοντας το ξεπούλημα της χώρας και των πρωτογενών πηγών της ως επένδυση, κάτι που κάνει και ο Τσίπρας. Κανείς απο το πολιτικό ΧΘΕΣ που ζεί στη τρύπα της Βουλής δεν έχει σοβαρές προτάσεις. Είναι επικίνδυνοι, μπορεί και να μη το ξέρουν!

Τις δηλώσεις Σόιμπλε περί "καλής" πορείας της Ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να τις αντιληφθείτε σαν Γερμανικό χιούμορ. 

      ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ - ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΗΣ: 3-0 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ...

Σας απέδειξα λοιπόν πάλι α) ότι το επιστημονικό δυναμικό των ΑΕΙ είναι χαμηλό β) ότι η τεχνική κατάρτιση του εργατικού δυναμικού είναι χαμηλή και γ) ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα ζούν σε virtual reality. Μιλούν επι παντός επιστητού σαν κάτι συμβούλους υδρογονανθράκων σε Κύπρο και Κρήτη.

Πληρώστε και μη μιλάτε. Εσείς τους ψηφίζετε. Κανένας σοβαρός τεχνοκράτης δεν θα αφήσει το  εξωτερικό να έλθει στην Ελλάδα για να παίξει τις κουμπάρες με τους φλούφληδες που ψηφίζετε. Αυτοί που γυρνάνε στην Ελλάδα και σας τους δείχνουν  με τις φούχτες στις τηλεοράσεις είναι του κόλπου…

      "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΪ

Ευτυχώς που η ανακύκλωση μετάλων απο ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές που κάνει ο "ΣΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ" επαναλαμβάνεται κάθε τόσο με επιτυχία. Τόσος χρυσός να πάει χαμένος; Είναι και αυτό ένα είδος social business, για το οποίο σας μίλησα εδώ.
Οσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα πηγαίνουν προς το χειρότερο. Όποιος δεν σέβεται το χρόνο του, δεν σέβεται τη ζωή και τη ζωή πρέπει να τη τιμούμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.