Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Βόρεια Κορέα. Η σημασία του Timing.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Για να αντλήσεις πολιτικά τα περισσότερα κέρδη και για να σχεδιάσεις κερδοφόρα ένα οποιοδήποτε πόλεμο, σημασία έχει πέρα απο τη συλλογή πληροφοριών και το timing, ο συντονισμός, το σχέδιο. Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι αποφάσισαν να βάλουν μια τάξη στο τρόπο που σκέφτονται. Δεν ξέρω τί τους οδήγησε σε αυτό (μάλλον). Πρός το παρόν, οι παραγγελίες στις Αμερικανικές βιομηχανίες όπλων αυξάνονται και η παρουσία πυρηνικών όπλων στη Νότια Κορέα επίσης, όπως είχα προβλέψει πρίν το Bloomberg και τους New York Times.

Θεωρώ επιτυχημένη την απόφαση των ΗΠΑ να ζητήσει απο τη Κίνα στον ΟΗΕ να συνυπογράψει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο Συμβούλιο Ασφαλείας πλήρες εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, αφού μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου που είναι εθνική επέτειος στη Βόρεια Κορέα, ο μόνος διαβητικός της χώρας αναμένεται να κάνει προβολή ισχύος με ένα ακόμη πύραυλο. Η Κίνα εξάγει στη Βόρεια Κορέα το 90% του πετρελαίου που χρειάζεται. Χωρίς ενέργεια, στρατός και λαός πάπαλα, θα πέσει το καθεστώς. Είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί και αν δεν υπογραφεί απο τη Κίνα, το εμπόριο της με την ΕΕ θα περιορισθεί.

Η Κίνα απο τη πλευρά της ανεβάζει το θέμα των πυρηνικών δοκιμών στη  Βόρεια Κορέα, αφού μεγάλες εκρήξεις μπορούν να δημιουργήσουν κρατήρα στη περιοχή που γίνονται οι δοκιμές και διαρροή ακτινοβολίας απο την περιοχή στο περιβάλλον που θα διαδοθεί σε όλο τον πλανήτη, κάτι που πιθανόν ήδη μπορεί να υπάρχει.

Προβλέπω σοβαρή εμπλοκή στη Συρία και στην Ουκρανία. Αυτό θα είναι λάθος timing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.