Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ιρακινό Κουρδιστάν, F-35 και Τουρκικοί S-400. Αλλάζει ο τρόπος που γίνεται ο πόλεμος.

Του Καθηγητή Γ.ΖουγανέληΤο Ιρακινό Κουρδιστάν που θα ανακηρυχθεί σύντομα, πρόκειται να έχει βάσεις των ΗΠΑ ανάμεσα σε Τουρκία και σε Ιράν. Αυτός είναι ο ένας τουλάχιστον απο τους λόγους που η Τουρκία χρειάζεται τα Ρωσικά συστήματα. Η Τουρκία δεν επιθυμεί να έχει σχέση η αντιαεροπορική της άμυνα με τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Αυτό το γεγονός σε συνδιασμό με το χρόνο παραλαβής των S-400 δείχνoυν και το επιδιωκόμενο χρονοδιάγραμμα των Αμερικανών για το πολιτειακό στη Συρία.

Έχω αμφιβολίες πλέον για το άν η Τουρκία τελικά θα παραλάβει τα F35. Ένα σύστημα S-400 μπορεί να χτυπήσει μέχρι 80 στόχους ταυτόχρονα με δύο πυραύλους τον καθένα με εκτοξευτές διεσπαρμένoυς σε μια ευρεία περιοχή. Όλα αυτά σε μια ακτίνα τουλάχιστον 400 km και σε ύψος μέχρι 30 km. Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι πύραυλοι S-400 μπορούν να ανιχνεύσουν και να χτυπήσουν F-35 πάνω απο τα 60 km απόσταση καθότι υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά αντίμετρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει.

Δεν ξέρω αν προσέξατε ότι οι Ισραηλινοί στοχεύουν και χτυπούν στην Συρία απο μακρυά. Υπάρχει λόγος. Θα υπάρξουν ζώνες επίθεσης. Τα F-35 βάζουν νέα standards στον πόλεμο.

Η Ελλάδα με αυτό το πολιτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καταστάσεις που έρχονται. Εϊναι φανερό, ότι η χώρα "κινείται" χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα. Αντέχει μέχρι τώρα, γιατί δεν είναι ακόμη η ώρα της. Δεν είναι πάντως ο Τσίπρας μόνο το πρόβλημα. Όλοι τους είναι άχρηστοι. Καμμένος και Άδωνης κάνουν στην εποχή μας για υπουργοί Άμυνας; Κάνει ο Κυριάκος των Παραπολιτικών και του Θέματος για Πρωθυπουργός; Μήπως νομίζετε ότι η "φωτογραφία" κάνει τον πολιτικό; Σοβαρευτείτε, γιατί δεν θα μείνει τίποτα.

Σημειώστε, πως κάποτε θα υπάρξει Φάκελος των Μνημονίων, όπως υπήρξε Φάκελος της Κύπρου. Και σε αυτόν θα λείπουν στοιχεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.