Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αναχώρηση Eldorado Gold. Μεγάλο Διεθνές Χρηματιστηριακό κόλπο με συμμετοχή της κυβέρνησης και της ανίκανης αντιπολίτευσης.

Του Καθηγητή.Γ.Ζουγανέλη

 


Για τις Σκουριές και το εργοστάσιο στο οποίο θα εμπλουτιζόταν χρυσός είχα γράψει το 2013 (βλέπετε σχετικά εδώ). Διαβάστε το άρθρο, θα μάθετε για πολλά θέματα.

Υπενθυμίζω ότι το 56% της Καναδικής εταιρείας εξόρυξης χρυσού ανήκει σε κολοσσούς όπως η Blackrock, η Morgan Stanley, η Citigroup, η Goldman Sachs και η Deutsche Bank.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το ποιός είναι ο πραγματικός λόγος που "φεύγει" η Eldorado Gold απο την Ελλάδα, τις οποίες θα αναπτύξω στη συνέχεια.
  1. Οι μετοχές της Eldorado Gold είναι ήδη στο πάτο. Αν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου του 2017, προκύψει συμβιβασμός της εταιρείας με τη κυβέρνηση, η οποία πρώτη θα ξέρει πότε να αγοράσει μετοχές, αυτές θα εκτιναχθούν. Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ο πιθανότερος λόγος για την "αναστάτωση". Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η εταιρεία "φεύγει" απο την Ελλάδα κάθε χρόνο απο το 2015 και μετά. Ο Κυριάκος των Παραπολτικών και του Noor 1 απλά κοιμάται σε όλες τις στάσεις. 
  2. Δεν είναι ξεκάθαρο τί ποσότητα χρυσού υπάρχει ακόμη στις Σκουριές. Καμμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν την κατέγραψε με ειδικές μετρήσεις. Είναι άχρηστοι όλοι τους και διαχρονικά και τελεσίδικα. Δεν μπορούν να διαχειρισθούν τεχνολογικά θέματα ούτε αυτοί ούτε και οι σύμβουλοί τους. Μπορούν οι μαλάκες να μας δείξουν κάποιες έστω σεισμικές μετρήσεις ή ακόμη τα VLF ηλεκτρομαγνητικά της περιοχής των Σκουριών; Όχι. Στη φωτογραφία δεξιά βλέπετε σεισμικές μετρήσεις και αναλύσεις τους, που δείχνουν τη θέση των κοιτασμάτων χρυσού σε κάποιο ορυχείο. Εϊναι σαν αυτές της PGS, για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων τις οποίες έκανα μάθημα στον Αυγενάκη στη τηλεόραση και σε έναν που δεν ήξερε τί είναι τα ποτάμια της θάλασσας... Χάος.
  3. Έχει καθυστερήσει υπερβολικά η κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού του χρυσού στις Σκουριές. Είναι κάτι που η εταιρεία προσπαθεί να αποφύγει; Για το λόγο αυτό μιλάει για "σταμάτημα" στην επένδυση; Στην Ολυμπιάδα τί είδος "εμπλουτισμού" υπάρχει; Γιατί όταν ένας ειδικός ρωτάει, εταιρεία και "μυστηριώδεις" οργανώσεις που κινούνται χρόνια περί το θέμα εξαφανίζονται; Είναι μυστικές οι περιβαλλοντικές μελέτες; Το κυάνιο δεν μπορεί να βρεθεί στο νερό των ορυχείων, γιατί δεσμεύεται στις ανοιχτές ρίζες των πετρωμάτων μέχρι να υπάρχει κορεσμός. Ακόμη και το εργοστάσιο flash roasting να γίνει, το κυάνιο χρειάζεται να απορροφηθεί με ειδικές εγκαταστάσεις μέσα στο εργοστάσιο!
Όπως και να το δείς υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα Σταθάκης και Σκουρλέτης είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν έχουν το επίπεδο να διαχειριστούν τέτοια θέματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι στη ΝΔ ή κάπου αλλού υπάρχει το αντίπαλο δέος. Η χώρα είναι υπανάπτυκτη.

Προσωπικά χρειάζομαι εξειδικευμένες απαντήσεις για να πάρω τελική θέση στο θέμα "Σκουριές" τις οποίες κρύβουν όλοι, ανάμεσα τους η εταιρεία και κάτι μυστηριώδεις οργανώσεις και ομάδες που κινούνται περι το θέμα.

Στα τεχνολογικά θέματα το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" δεν υπάρχει. Το "ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" επίσης δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι "ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ". Για όσους διαφωνούν υπάρχει και πιο κάτω.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ


Όπως σας έχω πεί, δεν μπορώ να αποδεικνύω κάθε φορά ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν για πολιτικοί και ότι η χώρα κοιμάται όρθια. Όλα έχουν ένα τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.