Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Αλλαγή δεν σημαίνει επιστροφή στο κόμμα της χρεοκοπίας τη ΝΔ ούτε στο κόμμα της αποτυχίας, το ΣΥΡΙΖΑ

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

 


ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Στα επόμενα στάδια που έρχονται εκτός απο το ξανασανίδωμα των δανείων με εγγυήσεις ή χρήματα απο το ΤΑΙΠΕΔ, για όποιο κόμμα βγεί στην εξουσία, θα είναι οι απολύσεις και η μεταφορά του δημόσιου τομέα σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό αφορά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τους δήμους, τις κοινότητες και τις περιφέρειες. Μιλάμε για ένα νέο είδος διακυβέρνησης, που θα χρειασθεί και αλλαγές στο σύνταγμα, γιαυτό και η πρεμούρα Μητσοτάκη.

Τα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι πρόφαση. Ο Μητσοτάκης κρύβει άλλα κόλπα απο πίσω. Παράλληλα με τις απολύσεις θα υπάρξουν και αλλαγές στο τρόπο που θα γίνονται οι συμβάσεις, ένα μόνιμο θέμα που εγείρει το καρτέλ των εφοπλιστών που ελέγχει τα ΜΜΕ.

REALITY SHOW και ΜΑΦΙΕΣ

Οι αντιπαραθέσεις των μνημονιακών κομμάτων αλλά και η σιωπή των υπολοίπων είναι σε επίπεδο reality show. Όπως πιθανόν να έχετε παρατηρήσει, το ένα κόμμα κάνει δηλώσεις και το άλλο κόμμα απαντάει. Σχηματίζεται η εντύπωση ότι αυτό για το οποίο μιλούν είναι σημαντικό και αναγκαίο. Στην πραγματικότητα τα περισσότερα θέματα στα οποία κονταροχτυπιούνται είναι ανάξια συζήτησης και αποφασίζονται απο τους δανειστές. Μιλούν π.χ. για μνημόνια που θα καταργηθούν ή που θα έλθουν νέα ενώ στη πραγματικότητα τα παλιά που είναι διεθνείς συμβάσεις δεν έχουν χάσει την ισχύ τους. Δηλαδή είτε υπάρξει νέο μνημόνιο είτε όχι τα παλιά ισχύουν. Σε μερικά χρόνια λίγοι Έλληνες θα έχουν σπίτια.

Άρχισαν να μιλούν και για έξοδο στις αγορές, όπου  μια χώρα που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε το εξωτερικό ούτε το εσωτερικό της χρέος θα πάρει επιπλέον δάνεια με υψηλότερο επιτόκιο για να βγεί απο τα μνημόνια. Η μαλακία τους πάει σύννεφο.

Άρχισαν να μιλούν και για αλλαγή! Ποιοί; Aυτοί που έφεραν τα μνημόνια με αυτούς που έφεραν και τα άλλα με ψήφο Παυλόπουλου. Στη κατάσταση που είναι τα πράγματα και επειδή είναι πολλά τα λεφτά δεν αποκλείεται και η δημιουργία ψεύτικων γεγονότων απο τα ίδια τα κόμματα (π.χ. πυρκαγιές, Σκουριές, μόλυνση.κλπ). Δεν αποκλείω τίποτα.

Τα χαρακτηριστικά Μαφίας υπάρχουν σε όλα. Το κλίμα εμπιστοσύνης πάει αλυσίδα. Αν δεν είσαι του κυκλώματος δεν βρίσκεις δουλειά σε θέση - κλειδί. Υπάρχει όμως και το θέμα των ψήφων...

Έτσι ξεκινάει το κόλπο των ψεύτικων δημοσκοπήσεων απο τα παράνομα ΜΜΕ της διαπλοκής που λένε ποιός θα νικήσει τις εκλογές, για να μη ξαφνιαστείτε με αυτούς που θα μπούν στη Βουλή, μπορεί και τη τελευταία.

ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ;

Και κλάμμα ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας για αυτούς που φεύγουν και να αγάπη για τους αρίστους που εκμεταλλεύονται ξένα κράτη αλλά οι ίδιοι δεν ξεκουμπίζονται απο τη καρέκλα τους. Στο τέλος θα καούν μαζί τους.

Δεσμεύομαι, πως όσο δεν κάνουν στην άκρη τίποτα δεν θα τους βγαίνει. Πάρτε το ως δεδομένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.