Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Απο τη στητική δυσλειτουργία στη θνησιγενή πραγματικότητα

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Το ποιοί ξεφτυλίζουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς στην Ελλάδα αλλά και το γιατί, έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται
Μιλώντας για στητική δυσλειτουργία δεν αναφέρομαι στο γνωστό πρόβλημα των ηλικιωμένων και των διαβητικών αλλά στη λειτουργία εκείνη του εγκεφάλου, που οδηγεί σε μη παραγωγικές αποφάσεις και σε λάθος χρονισμό αντίληψης της αντικειμενικής πραγματικότητας, κάτι που οδηγεί σε λάθος λύσεις.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ

Διάβασα πριν λίγο ένα άρθρο του διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank κ.Καραβία, με το οποίο δίνει ως στίγμα της φετεινής ΔΕΘ την ανάπτυξη! Μετά απο επτά χρόνια δυσπραγίας και οργανωμένης αντιπαραγωγικότητας όλου του πολιτικού ΧΘΕΣ και της διαπλοκής (τράπεζες, ΜΜΕ και δικαιοσύνη) με στόχο να διασωθούν οι τράπεζες, που κάποιοι τις ξάφρισαν φορτώνοντας τες με 120 δις ευρώ κόκκινα δάνεια, που σταδιακά θα περνούν ως ζημίες στον προϋπολογισμό κάθε χρόνου που θα ισοσκελίζεται με νέα δάνεια και με επιπλέον φόρους στους γνωστά θύματα, το στίγμα της φετεινής ΔΕΘ θα έπρεπε να είναι η στητική δυσλειτουργία, η μαλάκυνση και η διαφθορά στους θεσμούς και στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ακόμη και στη δημοκρατία, κανένας εκπρόσωπος αυτών που ευνοήθηκαν δεν δικαιούται να ομιλεί για ανάπτυξη, μετά απο τόσα χρόνια κακής δημοσιονομικής προσαρμογής, που ακούμπησε μόνο τις παραγωγικές τάξεις αλλά άφησε έξω τους απατεώνες και τους κηφήνες που παραμένουν ατιμώρητοι και προκλητικοί στις θέσεις τους, με τεχνάσματα και με τη πληρωμένη παραπληροφόρηση. Στη δημοκρατία οι προκλήσεις αυτού του είδους είναι επικίνδυνες.

ΝΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Αυτή τη περίοδο με τριγωνικές συναλλαγές τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών γίνονται πράσινα απουσία της δικαιοσύνης που ασχολείται με τον ναρκέμπορο, που παλεύουν όλοι να βγάλουν λάδι. Και για αυτό έγραψα εγώ πρώτη φορά με αφορμή το θέμα των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ, που σε μια νύχτα αλλάζουν ιδιοκτήτες και τα δάνεια των ιδιοκτητών που φεύγουν (χωρίς να αποκλείεται μελοντικά να επανέλθουν) περνάνε σαν ζημίες στις τράπεζες και στον προυπολογισμό. Τώρα τελευταία γράφουν και άλλοι τα ίδια, ακόμη και απο το Σκάι!

Οι συστημικές τράπεζες που ελέγχονται απο τη ΤτΕ κατά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων τους κάνουν πάλι νέα κόλπα απουσία ελέγχου απο την ΕΚΤ και την Ελληνική δικαιοσύνη.

Οι εταιρείες που χρωστάνε αγοράζουν φτηνά τα δάνεια τους απο αυτές, τις κάνουν καθαρές και ετοιμάζονται για νέα δάνεια με λεφτά που θα πάρουν απο τη Τράπεζα Ανάπτυξης με εγγύηση τα κέρδη του υπερΤαμείου κλπ. Μη ξεχνάμε ότι απο τη διακίνηση του χρήματος κερδίζουν μόνο οι τράπεζες. Οι πολιτικοί του ΧΘΕΣ με τους συνεργάτες τους, εντός και εκτός Ελλάδας θα έπρεπε να είναι ήδη στη φυλακή είτε στο ψυχιατρείο, με πρώτους αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα. Τις προνομιακές μετοχές των τραπεζών τις έχει ακόμη το κράτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.