Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Το ξεπούλημα των πρωτογενών πηγών συνεχίζεται. Η Τράπεζα Ανάπτυξης είναι το Μεγάλο Κόλπο.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Το πετρέλαιο είναι η βάση της χημικής βιομηχανίας και η Ελλάδα έχει πολλά κοιτάσματα. Το Αλουμίνιο είναι ένα απο τα πλέον χρήσιμα μέταλα, που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία και στα ηλεκτρονικά. Εξάγεται κατά κόρον στη Γαλλία. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται μόνο για να φτειάχνονται παραθυρόφυλλα και μπετούγιες. Χώρες σαν τη Γαλλία αγοράζουν τις πρωτογενείς πηγές μιας τριτοκοσμικής χώρας και τα προϊόντα που εξορύσσουν τα εξάγουν στη χώρα τους και τα χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη της δικής τους βιομηχανίας. Σε χώρες σαν τη Κίνα συμβαίνει το ανάλογο. Και η Κίνα τριτοκοσμική χώρα είναι.

Η Βενεζουέλα παρότι πετρελαιοπαραγωγός χώρα είναι μέσα στη φτώχεια. Σκύλους τρώει ο κόσμος εκεί.  Η Ελλάδα έχει υποστεί πτώχευση. Επί τόσα χρόνια μεταρρυθμίσεων μόνο οι συντάξεις και τα μεροκάμματα έπεσαν. Η παραγωγή δεν ανταποδίδει στη χώρα.

Η Κίνα έχει πολλές πρωτογενείς πηγές και φτηνά μεροκάματα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επενδύσει εκεί. Υπάρχει όμως μια διαφορά με την Ελλάδα των τσομπαναραίων. Οι πολιτικοί της Κίνας απαιτούν την εισαγωγή τεχνολογιών απο όσες εταιρείες επενδύουν. Δεν παίζουν το πουλί τους. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι μαλάκες που ξεπουλάνε και κάτι άλλοι που τους ψηφίζουν.

Στη περίπτωση των  ορυχείων στις Σκουριές, τη γνωστή διαμάχη για το περιβάλλον απο τον Σκουρλέτη, λείπει ένα εργοστάσιο που θα έβγαζε σχεδόν καθαρό χρυσό. Η Καναδική εταιρεία δεν το έχει φτειάξει ακόμη, παρότι υπήρχε στην αρχική συμφωνία και η κυβέρνηση της δίνει τους λόγους για να μη το κάνει. Το χώμα απο τις Σκουριές μετά μια ελαφριά επεξεργασία εξάγεται μαζί με το χρυσό. Καμμιά μεταφορά τεχνολογίας δεν υπάρχει. Ο Μακρόν ήλθε στην Ελλάδα για να συναντήσει τους δύο τραχανοπλαγιάδες, τον Τσίπρα και τον Κυριάκο των Παραπολιτικών, με στόχο να κάνει κουμάντο στη Τράπεζα Ανάπτυξης που στήνει βιαστικά ο Παπαδημητρίου με τους φίλους του απο τις ΗΠΑ.

Η Τράπεζα Ανάπτυξης ήταν και στο πρόγραμμα των ΑΝΕΛ. Απο χρόνια ήταν έτοιμο το σχέδιο. Τί δεν καταλάβατε πάλι; Περιμένετε ανάπτυξη; Ξεπουλάνε. Απο τη στάση σας, τα λαμόγια έχουν αποθρασυνθεί. Μέχρι και την Καραμανλή που χρεοκόπησε την Ελλάδα θέλουν να την κάνουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Μη χαθεί η μυρωδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.