Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί στην Ελλάδα οι "μαλάκες" επιμένουν σε κάτι μέχρι θανάτου; Φιλοσοφικό το ερώτημα.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Ακούς καθημερινά τον Τσίπρα να ισχυρίζεται ότι η χώρα απο το 2018 βγαίνει απο τα μνημόνια, κάτι που είναι παραμύθι. Μεγάλο παραμύθι. Ακούς τον Μητσοτάκη του γνωστού κομιστή του DVD και συμμάχου του ΑΝΤ1, του σταθμού που χρωστάει εκατομμύρια στο δημόσιο και δεν τον αγγίζει τίποτα, ότι πρέπει να υπάρξουν μικρότεροι φόροι και να μειωθούν οι δαπάνες μετά το ξεπούλημα σταδιακά όλων των υπηρεσιών του δημοσίου σε ιδιώτες, με την αφελή άποψη ότι θα μπορούν να κάνουν καλύτερο management και να προχωρήσουν σε απολύσεις αν χρειάζονται.

Στο "μοντέλο" Μητσοτάκη δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο αλλά δεν απαγορεύεται στους ιδιώτες της Στοάς Μακαντάση, στους οποίους θα ξεπουληθούν ακόμη και οι φραπέδες των νοσοκομείων να απολύσουν κόσμο. Τα υπόλοιπα κόμματα εξεπίτηδες παραμένουν σε άλλο πλανήτη, καρέτα-καρέτα και έτσι. Έχουν και αυτά ευθύνη αλλά είναι πολλά τα λεφτά...

Το θέμα είναι ότι τα νούμερα σύντομα δεν θα βγαίνουν πάλι, α) γιατί το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, οπότε θα υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι κλπ και β) ότι για τις "μεταρρυθμίσεις" αποφασίζουν οι δανειστές και όχι οι χλεχλέδες των εφοπλιστών. Ο Μητσοτάκης με αυτά που προτείνει (όπως και ο Τσίπρας) συνεχίζει να μη φορολογεί τους εφοπλιστές, των οποίων τη μη φορολόγηση δεν καλύπτει το σύνταγμα, όπως τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών και κρυφοφίλων τους διαδίδουν (βλέπετε σχετικά εδώ). Επιπλέον οι εφοπλιστές μπορούν να πληρώνουν φόρους με τη μορφή εισφορών, ένα δικαίωμα που καμμία κυβέρνηση δεν έχει ασκήσει.

Η ΝΔ χρεοκόπησε επι Καραμανλή την Ελλάδα (βλέπετε εδώ, το θέμα Γεωργίου είναι παραπληροφόρηση). Ο Βούδας της Ραφήνας ακόμη κρύβεται. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε τις βάσεις στη καταστροφή της χώρας καταστρέφοντας τη βιομηχανία, παίρνοντας δάνεια και αυξάνοντας το δημόσιο, κάτι που έκανε και η ΝΔ επι Παυλόπουλου, που για βραβείο έγινε ΠτΔ.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημονιακά κόμματα. Το δικαίωμα για τον έλεγχο των δημοσιονομικών της χώρας παρεδόθη στην ΕΕ με συμφωνία για εποπτεία στο δημοσιονομικό πρόγραμμα που υπέγραψε ο περίφημος Παπαδήμος, τον οποίο πρότεινε ως Πρωθυπουργό ο εξαφανισμένος πολιτικά Καραντζαφέρης μέλος της Λέσχης των Αθηνών. Η Ελλάδα με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα ακόμη και με διάταση της αποπληρωμής του χρέους της δεν μπορεί να φύγει απο την εποπτεία ούτε σε μισό αιώνα. Αυτό χάρι στον Παπαδήμο που με βόμβα χτυπήθηκε πρόσφατα στα αχαμνά του αν και το σύστημα τον έκανε Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών!

Ερχόμαστε στο φιλοσοφικό ερώτημα "Γιατί στην Ελλάδα κάποιοι μαλάκες επιμένουν σε κάτι μέχρι θανάτου"; Η απάντηση είναι "γιατί δεν είναι τόσο μαλάκες όσο φαίνονται και γιατί τα παίρνουν".

Σχετικά άρθρα
  1. Ελληνικό Σύνταγμα: Άρθρο 78, παρ.5. Παραμύθι ότι οι εφοπλιστές δεν μπορούν να φορολογούνται. (2014)
  2. Εφοπλιστές. Παραδέχονται ότι δεν προσφέρουν τίποτα στην Ελλάδα! (2017)
  3. Επί Σημίτη και επί Καραμανλή δημιουργήθηκαν ελείμματα και κόκκινα δάνεια (2017)
  4. Το ξεκοκάλισμα των καταθέσεων και τα Greek Statistics, που δεν είδε κανένας πολιτικός (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.