Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Με την εισαγωγή του Ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η χώρα θα έχει επιτέλους φτηνή ενέργεια

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Τις τελευταίες ημέρες η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας εκφράζεται και φανερά απο τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κάτι που θα δημιουργήσει νέους πονοκεφάλους στην περιοχή. Στο Πρώτο Θέμα και στο Σκάι, όσα λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ διατηρούνται πάντα σε περίωπη θέση. Αυτό πρέπει να σας λέει κάτι για το μέλλον και τη διαπλοκή στην Ελλάδα.

Μη ξεχνάτε ότι συμφέρον των ΗΠΑ δεν είναι να εξορυχθεί το Ελληνικό φυσικό αέριο ή να εισαχθεί το φθηνό Ρωσικό αλλά να πωληθεί το ακριβό λόγω μεταφορικών και συσκευασίας Αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο απο τις ΗΠΑ στην ΕΕ. Δυστυχώς, το φυσικό αέριο των ΗΠΑ είναι πολύ μακριά απο την Αλεξανδρούπολη. Εδώ στο Βορρά της ΕΕ και δεν μπορεί να προωθηθεί. Η Γερμανία το εισάγει στη διπλάσια ή στη τριπλάσια τιμή απο την κανονική. Η Ελλάδα δεν το αντέχει αυτό.

Όποιος πεί, ότι το Αμερικανικό φυσικό αέριο θα έρχεται απο τις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη δεν πρέπει να ξέρει που ακριβώς είναι η Ελλάδα...!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΤΗΝΗ ΤΙΜΗ. ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ

Αυτό που ενδιαφέρει τη χώρα μας είναι η χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου που θα απολαμβάνει. Η Ελλάδα σαν τη Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση φτηνού φυσικού αερίου απο το Ρωσικό αγωγό που έρχεται είτε απο τη Τουρκία είτε απο τη Βουλγαρία με κάποια συμφωνία...

Όλοι οι αγωγοί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενοι αρκεί να πληρώνουν μίσθιο, όχι σαν τον TAP των Αμερικάνων τζαμπατζήδων. Η χρήση LNG αντι αγωγών πάντα ανεβάζει τις τιμές στον τελικό καταναλωτή. Για όσους δεν ξέρουν το πρόβλημα με το Αμερικανικό φυσικό αέριο σε μορφή LNG είναι ότι έχει πολύ ακριβή τιμή. Το περίεργο είναι πως στην Πολωνία υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου που δεν το "βλέπουν" ούτε οι Πολωνοί!

Οι αγορές πρέπει να αποφασίζουν για τους αγωγούς και το LNG και αυτό χωρίς εξαιρέσεις για κανένα παραγωγό. Σε άλλη περίπτωση, το ελεύθερο εμπόριο υδρογονανθράκων και η μη φορολόγηση των εφοπλιστών θα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Με το διαδίκτυο όλα πλέον κοινοποιούνται. Ελπίζω να γίνω άμεσα κατανοητός.

Σχετικά με τη θέση του Τζέφρη που στηρίζει τον TAP, είναι δικαίωμα του, μόνο που ο TAP περνάει τζάμπα μέσα απο την Ελλάδα κάτι που το Σκάι, η Καθημερινή και το Πρώτο Θέμα που πάει ANT1 δεν τον ρώτησαν.

Οι Ρώσοι πληρώνουν για να περάσει ο Turkish Stream απο την Τουρκία προς την ΕΕ. Δεν μπορεί για τον TAP να μη πήραν κάποιοι λεφτά στην Ελλάδα για να περάσει δωρεάν. Ένας απατεώνας το παίζει μαλάκας ή λέει ότι είναι. Δεν σημαίνει ότι είναι.

Τα κόλπα για τα κέρδη της Ελλάδας απο το πέρασμα αγωγών δεν θα βαπτίζονται γεωστρατηγικά, για να τα τρώνε οι νταβατζήδες των ΕΛΠΕ και άλλοι. Εντάξει; Σας βάζω το κύκλωμα στο τηγάνι. Δεν τους βλέπετε τώρα; Κάποιοι απατεώνες των ΜΜΕ σας σκοτεινιάζουν την αλήθεια. Εγώ της ρίχνω φώς. Αυτή είναι η διαφορά ισχύος. Α, υπάρχει και ένα σκάνδαλο στη τιμολόγηση των αγωγών που χρησιμοποιούνται στον TAP. Θα μου πείτε πως το ξέρω. Δεν ξέρω. Αλλά το ξέρω.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ 

Η επαναφορά στο πολιτικό προσκήνιο Καραμανλή έχει αρχίσει και με ενοχλεί. Η Γκόλφω απο το Ματογιάννη που το παίζει άντρακλας χρεοκόπησε την Ελλάδα. Τα νούμερα το λένε. Όποιος θέλει να στηρίξει τη Ρωσική πολιτική να το κάνει με επιχειρήματα και όχι με κ.λοτρυπίδες, διότι στο τέλος εκεί θα φτάσουμε. Αυτά με τις ΠΥΘΙΕΣ είναι κόλπα του βαθέως Ελληνικού κράτους. Θέλουν να κάνουν τη Γκόλφω ΠτΔ για να παίξουν για το χρέος (τα κλεμμένα τους) με τους έξω. Δεν περνούν αυτά έξω. 

Δεν πέτυχε το κόλπο με το Γεωργίου και ο γνωστός αγράμματος Μαλάκας της Στοάς Μακαντάση και Μπλόφα γωνία σκέφτηκε άλλο κόλπο! Τρύπιο κεφάλι που χάνει λάδια είναι. Έχουν να πληρώσουν και την επιλογή Κουρουμπλή τώρα για είκοσι χρόνια, τα ζώα. Τον υπάλληλο της τηλεφωνίας που κρεμάστηκε, γιατί άκουσε πολλά απο αυτά που έλεγε η Γκόλφω, ποιός τον σκότωσε; Μήπως αυτός που καθάρισε και τον Γκιόλια; Η έρευνα θα έπρεπε να είχε ανατεθεί σε μιά ξένη αντιτρομοκρατική υπηρεσία...

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ

Εκτός της λύσης του φυσικού αερίου, υπάρχει πάντα σαν φτηνή λύση η χρήση της πυρηνικής ενέργειας όπως και η χρήση του υδρογόνου που θα παράγεται είτε απο νερό είπε απο λιγνίτες, κάτι που θα κάνει και η Βόρεια Κορέα. Την μέθοδο, που είναι γνωστή απο το Β' ΠΠ, την έχω περιγράψει πριν ο Τζέφρυ έλθει στην Ελλάδα...

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Τα 7 Ρίχτερ δεν είναι πρόβλημα για ένα πυρηνικό σταθμό πιά. Στην Ελλάδα να ενημερωθούν λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.