Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Την ώρα που η βάρκα βουλιάζει, τί πρέπει να γίνει; Να κατέβει και άλλο ο δείκτης ανταγωνιστικότητας;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

 
ΣΕ ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΟΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για το δείκτη ανταγωνιστικότητας και τη σημασία του σας έχω μιλήσει πρώτος και πάλι εγώ απο το 2012 (βλέπετε εδώ). Απο ότι άκουσα σε αυτόν τον δείκτη που αφορά την ανάπτυξη αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός οικονομίας Παπαδημητρίου και ομολόγησε ότι είναι πολύ χαμηλός για μια χώρα της ευρωζώνης σαν την Ελλάδα. Επί Τσίπρα ο δείκτης έπεσε απο το 81 στο 87. Μετά απο 5 χρόνια είναι πολύ αργά για τη χώρα.

Όπως θα δείτε στην ανάλυση στα Αγγλικά που ακολουθεί, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι  μόνο στις "καινοτομίες" που είναι τρίχες γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει κάτι σημαντικό αλλά και σε ένα σωρό άλλους τομείς, όπως οι υποδομές, η μόρφωση που προσφέρουν τα ΑΕΙ, το μακροοικονομικό περιβάλλον, το μέγεθος της αγοράς, οι λίγες εξαγωγές κλπ.

Οι "καινοτομίες" στην Ελλάδα μόνο καινοτομίες δεν είναι. Είναι ένα κλασικό επικοινωνιακό παιγνίδι των τραπεζών και των βλαμμένων της Στοάς Μακαντάση για να τρώνε συνέχεια μόνο δέκα δικοί τους περιπτεράδες και να κοιμούνται δέκα εκατομμύρια Έλληνες ενώ οι τράπεζες θα τρώνε απο τη διαχείριση και το μοίρασμα νέων δανείων με την απόλυτη σιωπή των οίκων αξιολόγησης, του IMF και της ΕΚΤ. Αυτό είναι σαβούρωμα, κλέψιμο, απατεωνιές και αρπαχτές και δεν έχει καμμία σχέση με ανάπτυξη.


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΑΝΑΛΟΓΑ

Την ώρα που υπάρχουν σοβαρά θέματα να επιλυθούν η Στοά Μακαντάση μας τα έχει κάνει τσατάλια με τον Σωκράτη τον Ξερόλα, τη Φώφη και τον Φούφουτο. Γιατί να μιλήσω σοβαρά για ανάπτυξη σε μια χώρα που συνεχώς αυνανίζεται με τα φαλημέντα της πολιτικής; Είναι όλοι τους άχρηστοι. Μόνο τρώνε και ρημάζουν. Ξεπουλάνε τα πάντα με συμβόλαια κατά του κράτους και αυτών που το έφτειαξαν. Κάθε κυβέρνηση ακόμη και πρίν τα μνημόνια βούλιαζε τον τόπο με μεγάλα συμβόλαια και συμφωνίες, απο τα οποία το κράτος πάντα έχανε. Το Ελληνικό, η συμφωνία με τη Fraport και το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές είναι τα τελευταία συμβάντα.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ

Ακόμη εκπέμπουν παράνομα τα ΜΜΕ με τις πλάτες του ΕΣΡ και του Κυριάκου Μαρινάκη. Πού είναι η δικαιοσύνη; Κυνηγάει τα ναρκωτικά και τα λαθραία; Όλοι οι ένοχοι με αναστολές έξω είναι χάρις σε ένα μακρύ χέρι που εμποδίζει πάντα να γίνουν όλα όπως πρέπει. Το χέρι αυτό ανήκει στο κράτος και είναι αυτό που πρέπει πρώτα να κοπεί. 

Σε αυτό το περιβάλλον o δείκτης ανταγωνιστικότητας συνεχώς θα πέφτει. Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να πληροφορούναι απο τον Τσίπρα και τον Κυριάκο Μαρινάκη για να κάνουν επενδύσεις. Έχουν τις δικές τους πηγές για να μαθαίνουν. Μόνο όσοι είναι απατεώνες το κάνουν. Αυτοί χρειάζονται τη προστασία της ντόπιας Μαφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.