Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Δουλίτσες για τους εφοπλιστές έκανε πάλι ο Τσίπρας ο Παραμυθάς στη Σερβία. Νέα οδός για τα λαθραία και τα ναρκωτικά ο Αξιός και ο Εβρος.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Τα λεγόμενα "εθνικά" θέματα ήταν πάντα ένας εύκολα διαχειρίσιμος επικοινωνιακά χώρος για να απορροφάται η αντιλαϊκή συμπεριφορά κάθε κυβέρνησης και στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Πίσω τους πάντα γινόντουσαν "δουλίτσες". Στην Κολομβία η κυβέρνηση προστασίας των εφοπλιστικών συμφερόντων και της διακίνησης ναρκωτικών και λαθραίων στο Αιγαίο προωθεί τη δημιουργία νέων δρόμων διακίνησης της παρανομίας, κάτι που είναι κατά των εθνικών συμφερόντων. Λέγεται "ανάπτυξη της ποτάμιας ναυτιλίας χωρίς ρήτρες".

Αναφέρομαι στη διάνοιξη του Αξιού που θα φέρει τους μελλοντικούς πολεμικούς στόλους της FYROM και της Σερβίας στο Αιγαίο, που θα τους δώσει δικαιώματα να αποκτήσουν σαν περίκλειστα κράτη απο ξηρά το δικαίωμα να αποκτήσουν τις δικές τους ΑΟΖ στη μη οριοθετημένη ΑΟΖ της Ελλάδας αλλά και που θα δώσει άνοιγμα στους μεταφορείς ναρκωτικών, λαθραίων καυσίμων, LNG και άλλων εσαγομένων χωρίς έλεγχο προς της ΕΕ. Ο κ.Τσιπρας στο ταξείδι του στη Σερβία πέραν των 6 συμφωνιών  "εθνικής" σημασίας ανεφέρθη και στη διάνοιξη του Αξιού κάτι που είναι παράνομο γιατί είναι περιοχή Natura. Θα μου πείτε ότι εδώ δεν ξέρει ότι στη ξηρά δεν υπάρχουν λιμάνια...


Δεν είναι νέο και το παλαιό σχέδιο της θαλάσσιας επικοινωνίας της Βουλγαρίας προς το Αιγαίο με τη διάνοιξη της δήθεν αμυντικής τάφρου στη Θράκη δίπλα στον Έβρο απο τον Ελληνικό στρατό επι στρατηγού Φράγκου. Το αστείο είναι ότι ο Τέρενς Κουίκ με βάση ένα άρθρο μου που τότε είχα γράψει, είχε κάνει επερώτηση στη Βουλή για το θέμα του Αξιού.

Αυτό δεν είναι άλλο ένα "παράδοξο" που δεν είδε ο γραφικός κ.Μητσοτάκης της χρεοκοπημένης ΝΔ στην αλλοπρόσαλη πολιτική της κομπίνας που εκπροσωπούν οι ΑΝΕΛ; Εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα δεδηλωμένης και μάλιστα καραμπινάτο;

Σημειώστε ότι τη διάνοιξη του Αξιού οι απατεώνες της κυβέρνησης την έχουν βαπτίσει "αντιπλημμυρικά έργα στον Αξιό". Η διάνοιξη έχει αρχίσει. ΝΔ και όλο το πολιτικό φάσμα απόν. Οι οικολογικές οιργανώσεις απούσες. Είναι όλοι παρέα.

Προσωπικά δεν είμαι κατά τη διάνοιξης του Αξιού αλλά ακόμη και της χρήσης της τάφρου στον Έβρο. Απο τη στιγμή όμως που γίνεται με κρατικά έξοδα πρέπει να υπάρξουν διόδια. Για το θέμα της ΑΟΖ και της δημιουργίας μελλοντικά πολεμικών στόλων στο Αιγαίο απο FYROM, Σερβία και Βουλγαρία πρέπει να υπογραφούν ρήτρες, που να αφορούν και μελλοντικές διεκδικήσεις επι της μη οριοθετημένης για να περνάνε τα ναρκωτικά και τα λαθραία Ελληνικής ΑΟΖ. Οι κομπιναδόροι όμως της Στοάς Μακαντάση απο πολιτική δεν ξέρουν...

Σχετικά θέματα
  1. Μεγάλο Εθνικό σκάνδαλο που αφορά την οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου. (2017)
  2. Οι ΗΠΑ, η κατοχή της Κύπρου, η πτώχευση της Ελλάδας και το παιγνίδι των κοιτασμάτων (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.