Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Ναυτιλιακά ομόλογα αντί για δάνεια. Νέα κόλπα στη Κολομβία της ΕΕ εκτός των λαθραίων και των ναρκωτικών.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Για την επιτυχή έκβαση της πρώτης αυτής προσπάθειας συντονίζουν τις δυνάμεις τους η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το υπουργείο Οικονομίας, οι τράπεζες σύμβουλοι και το περίφημο υπουργείο Ναυτιλίας. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες ώστε στο κόλπο να μπούν και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες και όπως πάντα χωρίς νομικό πλαίσιο...

Πριν αναλύσω τη κατάσταση περισσότερο, σας υπενθυμίζω ότι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που έρχεται και φεύγει απο την Ελλάδα είναι αφορολόγητο, επιτρέποντας τη κυκλοφορία μαύρου χρήματος μέσω των ναυτιλιακών εταιρειών εντός και εκτός Ελλάδας, αφού δεν τα ελέγχει κανείς. Η ΕΕ και η Ευρωζώνη εμφανίζει και αυτή στραβισμό.

Το ναυτιλιακό συνάλλαγμα παραμένει επίσης  αφορολόγητο και κατά τη διανομή των κερδών στους εφοπλιστές. Αντιλαμβάνεσθε τί θα μπορούσε νόμιμα να γίνεται πίσω απο αυτές τις εγκληματικές ευκαιρίες επι τόσες δεκαετίες με τη κάλυψη του επίσημου παρακράτους;

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ

Ο υπουργός ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής έχει αναλάβει ένα "σημαντικό" συντονιστικό ρόλο καθώς θα πρέπει να παρεμβαίνει όπου κρίνεται "αναγκαίο" προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο και φιλικό πλαίσιο έκδοσης τέτοιων ομολόγων και από άλλες ναυτιλιακές εταιρείες! Φοβερρρρό.

Σκοπός του είναι να έλθουν στην Ελλάδα και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες που θα κάνουν τα ίδια, δεδομένου ότι δεν θα πληρώνονται φόροι και έτσι δεν θα γίνεται έλεγχος σε κανένα για τη πηγή των χρημάτων.

Φυσικά και θα έλθουν πολλές εταιρείες, αφού αρκεί να έχει κανείς μια ναυτιλιακή εταιρεία και μετά να μπορεί να καταθέτει στις τράπεζες λεφτά για ναρκωτικά, απο όπλα, απο τσιγάρα, απο λαθραία καύσιμα κοκ που θα μπορεί κανονικά να τα φέρνει στην Ελλάδα με χειραποσκευές. Απομένει φυσικά μια ρύθμιση στα capital controls... την οποία αναμένεται να προωθήσει ο υπουργός ναυτιλίας.

Έχω ακούσει ότι αυτά έχουν γίνει στη Κύπρο, όπου πολλοί βουλευτές έχουν και παράκτιες εταιρείες, μερικοί χωρίς δίπλωμα παριστάνουν και τον οικονομολόγο...

Πραγματικά στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Για την ακρίβεια θεότυφλη!

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...

Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τα  αντληθέντα κεφάλαια απο τα ομόλογα, να μη κατευθυνθούν στο εξωτερικό για αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων ή και χρηματοδότηση αγοράς νέων πλοίων των εφοπλιστών, κάτι που δεν κάνει καλό στην Ελληνική οικονομία αφού της αφαιρεί ρευστότητα.

Ρευστότητα για την εξυπηρέτηση κόκκινων δανείων των τραπεζών και άλλων αναγκών των τραπεζών πρόκυψε και απο τη χρήση πλαστικού χρήματος (κάρτες) δήθεν για φορολογικούς λόγους. Είναι κάτι που προτιμήθηκε αντί της παλαιάς μεθόδου της χρήσης των IOU (πρόταση Κίμ της Lehman Brothers-Nomura στον Δρ.Βαρουφάκη).

Ποιός ελέγχει τις τράπεζες σε ποιoύς σβύννουν τα κόκκιναν δάνεια; O Δρ.Τσακαλώτος ή ο Δρ.Στουρνάρας;

Ο κάθε υπουργός και Πρωθυπουργός στην Ελλάδα πρίν εκλεγεί, πρέπει να έχει προσυμφωνήσει ότι θα φέρει σε πέρας ένα "project λεηλασίας". Οι κάτοχοι ναυτιλικών ομολόγων που θα εμπορεύονται στο ΧΑ (χαρτιά θα είναι) θα αποπληρωθούν σε δραχμές. Εννοείται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.