Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Η "έντιμη" δικαιοσύνη επιτρέπει σε ΜΜΕ να λειτουργούν παράνομα και να έχουν παράνομο κέρδος απο διαφημίσεις

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Απο το 2009 έχουν οι καναλάρχες να πληρώσουν φόρους απο διαφημίσεις συν το γεγονός ότι εκπέμπουν παράνομα σε όλη την επικράτεια με τη ανοχή των εισαγγελέων. Βαρέθηκα να διαβάζω κάθε χρόνο τσόντες σε νομοσχέδια που μεταφέρουν την υποχρέωση των ΜΜΕ να πληρώνουν φόρους απο τις διαφημίσεις για τον επόμενο χρόνο.

Το ερώτημα είναι πως ένας νέος νόμος, που ετοιμάζει το Γραφείο Διαστήματος του κ.Παππά μπορεί να ζητάει καταγραφή καταρχήν των διαφημίσεων σε ηλεκτρονικό πίνακα με προφανή αλλά όχι αποδεδειγμένο στόχο τη φορολόγησ, ενώ τα υπάρχοντα ΜΜΕ συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα χωρίς άδεια. Αυτό μυρίζει αντισυνταγματικότητα (και μαλακία) από μίλια μακρυά.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
  1. Χάρτης συχνοτήτων για ράδιο και τηλεόραση δεν υπάρχει. Απο δώ και κάτω ότι λειτουργεί είναι παράνομο ενώ η διαπλεκόμενη δικαιοσύνη το επιτρέπει και παράλληλα παραπληροφορεί.
  2. Το κράτος δεν μπορεί να φορολογεί την παρανομία. Για να συμβεί αυτή η καινοτομία πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο σύνταγμα.
  3. Το ΕΣΡ δεν δικαιολογεί βάσει όσων προανέφερα γιατί θέλει ο αριθμός των αδειών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας να είναι 7, αφού μπορεί να υπάρξουν πολλές άλλες. Η αυθαιρεσία είνα πάντα κάτι αντισυνταγματικό.
  4. Ομάδες συμφερόντων των τηλεοπτικών σταθμών μιλούν για δύο προγάμματα σε μια συχνότητα χωρίς να αναφέρονται στην επιβάρυνση του κοινού με νέους δέκτες τηλεόρασης που να αποκωδικοποιούν τα σήματα. Εδώ προκύπτει κέρδος. Πού είναι η δικαιοσύνη; Πουθενά.
  5. Ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι προδιαγραφές της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας (HD).  Με ποιά λογική το ΕΣΡ αποφασίζει αριθμό αδειών; Mε καμμία.
  6. Το κέρδος των ΜΜΕ προέρχεται απο τις διαφημίσεις.
ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Είδα πρόσφατα μια εκπομπή στο Skai που έγραφε HD στη γωνία της οθόνης. Αυτό που είδα δεν είχε ποιότητα HD. Θα σας αναφέρω ότι HD υπάρχουν πολλών ειδών π.χ στα 720 dots, στα 1080 dots αλλά και πιο πάνω. Πολλοί σταθμοί στην Ελλάδα τεντώνουν την οθόνη των 480 dots στα 720 dots και το λένε HD. Κολομβία λέμε... Το σωστό HD είναι το 1080p.

Εμπάσει περιπτώσει, έχουμε ένα κράτος σαλντιμπάγκων και διαπλεκομένων. Αυτή η  κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.