Ads Top

Η χώρα παραμένει συνεχώς στο μηδέν με αρνητικές προοπτικές. Ναρκωτικά, Λαθραία και πολύ Παραμύθι τα μόνα σε ανάπτυξη...

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΟΛΑ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Οι απατεώνες σε όλες τις παρατάξεις προκαλούν ο ένας τον άλλον με καθημερινές ατάκες για να αποσπάται η προσοχή του κόσμου και να απορροφώνται οι κραδασμοί απο όσους φόρους χωρίς σχέδιο ανάπτυξης επιβάλλονται.

Αυτό που ζεί η χώρα κτίσθηκε διαχρονικά και κορυφώθηκε επι Κωστάκη Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα με τους διορισμούς Παυλόπουλου, με τα δις ευρώ με κόκκινα δάνεια που μοίρασε και το τεράστιο έλειμμα που δημιούργησε στο εμπορικό ισοζύγιο.

Με τα μνημόνια που ακολούθησαν, την υπογραφή Παπαδήμου αλλά και με όσα έκαναν όλοι οι επόμενοι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί στην οικονομική της πολιτική μέχρι το 2060 και συνεχώς θα παρακολουθείται. Αυτό το περί εξόδου της Ελλάδας απο τα μνημόνια που ακούγεται δεν έχει νόημα, αφού τα παλαιά την δεσμεύουν επαρκώς. Τί άλλο να προστεθεί. "Αν η χώρα χρεοκοπήσει, η περιουσία όλων θα πάει στους δανειστές", αυτό έχει υπογραφεί ήδη στα μνημόνια και δεν αλλάζει. Κάθε μνημόνιο "προστίθεται" στο προηγούμενο, το οποίο και το "αναγνωρίζει". Όσα έλεγε ο κ.Τσίπρας αλλά και όσα λέει είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Οι περίφημες μεταρρυθμίσεις που έγιναν επι μνημονίων δεν έφεραν αύξηση της παραγωγής ούτε μείωση του εμπορικού ελείμματος. Ο κ.Γαβρόγλου του ιδρύματος Λάτση φροντίζει η Ελλάδα να έχει τέτοια παιδεία, που να μη καταλάβει κανείς πως αυτή έγινε Βενεζουέλα και έχασε τα κοιτάσματα. Πάντα απο το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας πέρασαν οι πιο ακατάλληλοι και οι πιό άσχετοι με το αντικείμενο. Η έρευνα δεν προχώρησε ποτέ προς τα εκεί που έπρεπε ενώ τα λεφτά των υποδομών φαγώθηκαν μεταξύ φίλων και σε επιλογές για να φαίνονται κάποιοι και να περνάει η ώρα.

Οι εξεταστικές επιτροπές δεν τιμώρησαν κανένα π.χ. η εξεταστική για το καρτέλ των κατασκευαστικών που έφαγαν δίς ευρώ ή η εξεταστική για το καρτέλ των ΜΜΕ που ακόμη και τώρα λειτουργούν παράνομα, χωρίς να παρεμβαίνει η δικαιοσύνη. Οι μεταρυθμήσεις έφεραν μόνο αύξηση της φοροεισπρακτικής ικανότητας του κράτους επι της ίδιας όμως πάντα φορολογικής βάσης.

Εφοπλιστές, ναυτιλιακό συνάλλαγμα, παρανομία γενικώς, ονόματα σε λίστες κλπ δεν "φορολογήθηκαν" ποτέ και σε αυτό φταίει η διαπλοκή δικαιοσύνης με τη πολιτική εξουσία.

H Ελλάδα συνεχίζει να τρώει απο τα έτοιμα, το χρέος της παραμένει μη βιώσιμο, δανείζεται απο τις αγορές με επιτόκιο 5.1% (πρόσφατα για το πενταετές) αντί του 1.5% όταν δανείζεται απο τον ESM.

Η ψήφιση των μνημονίων και η αναγνώριση της συνταγματικότητάς τους απο το ΣτΕ, όπως και η τελευταία απόφαση της πολιτείας να συμφωνήσει με την εντολή των δανειστών γαι πληρωμή όλων των δικαστικών εξόδων Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μια χώρα με διαπλοκή θεσμών, μια χώρα στην οποία η δημοκρατία δεν λειτουργεί.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Η παρουσία τόσων υποθέσεων που αργοπορούν να εκδικασθούν απο τη δικαιοσύνη ή που βγάζουν πενιχρά αποτελέσματα δικαίωσης του κοινού αισθήματος ή της υποσυνείδητης λογικής της πλειοψηφίας του κόσμου, που εκφράζει και τον πραγματικό νομοθέτη και κριτή δείχνουν χαρακτηριστικά μιας χώρας που έχει γίνει Κολομβία.

Υποθέσεις σαν αυτή του ΝΟΟR1 (αυτό το ναρκόπλοιο μπόρεσαν και πιάσανε μόνο οι "αρχές" μετά τόσα χρόνια διακίνησης στο Αιγαίο με ρεκόρ 5 τόννους ηρωίνη αλλά και σε αυτό ο κεντρικός ήρωας ο χοντροναρκέμπορας είναι ελεύθερος και κάνει business), το χτεσινό συμβάν των δύο παράνομων εργοστασίων παραγωγής τσιγάρων στον Ασπρόπυργο (μια από τις μαφίες των τσιγάρων που δρούν στην Ελλάδα χωρίς επι χρόνια να τις ενοχλεί κανείς και όπου περιέργως οι 44 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι), τα συμβόλαια των κοιτασμάτων για τους υδρογονάνθρακες που είναι όλα παράνομα, το κόλπο του Ελληνικού, τα κόκκινα δάνεια και ο τρόπος που μεταφέρεται η ζημία τους στο δημόσιιο μέσα απο τις bad banks, το ίδιο κόλπο με τις good και bad ΔΕΚΟ, το θέμα της φορολόγησης και των offshore στο Αγιο Όρος, ο μη έλεγχος του ναυτικού συναλλάγματος (με αυτό γίνεται το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν είναι μόνο οι τράπεζες και τα άγνωστα στο ηλεκτρονικό σύστημα ΑΦΜ), ο τρόπος που χαρίζονται τα δάνεια στα ΜΜΕ, ο τρόπος που γίνεται η συζήτηση για τις άδειες συχνοτήτων των ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνο, κινητά, δορυφορική, καλωδιακή κλπ) και που στο τέλος θα ακυρωθεί κοκ δείχνουν ότι η χώρα είναι Κολομβία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ

Το πιο αστείο είναι που μερικοί περιμένουν να πάρουν συντάξεις και πληρώνουν. Το έχω γράψει πάνω απο εκατό φορές. Δεν αστειεύτηκα ποτέ ακόμη και όταν αστειευόμουνα. Το μεγάλο βάθος της διαπλοκής και διαφθοράς που υπάρχει, μέσα στο οποίο το πολιτικό ΧΘΕΣ είναι μια μικρή παράμετρος δείχνει ότι η χώρα χωρίς ηγέτη δεν θα περπατήσει μέχρι τα στενά.
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.