Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Η έξοδος στις αγορές τους μάρανε τους άχρηστους. Μόνη λύση για ανάπτυξη η διακίνηση λαθραίων και ναρκωτικών στο Αιγαίο. Για άλλα δεν κάνουν.

Του Καθηγητή Γ.ΖουγανέληΚαταρχήν είμαι υπέρ της ταρίχευσης των ανώτατων δικαστικών μετά το θάνατό τους. Το θεάρεστο έργο τους την εποχή των μνημονίων πρέπει να αναγνωριστεί από όλες τις επόμενες γενεές.

Σχετικά με το πενταετές ομόλογο με επιτόκιο 4.6% των 3 δις ευρώ έχω να πώ τα εξής, που δεν θα διαβάσετε σε ΜΜΕ του καρτέλ:
 1. ότι η κυβέρνηση έβγαλε στη δημοπρασία το ομόλογο στα 102,6% της αξίας του, κάτι που κάνει το τελικό επιτόκιο 5.1% αντί για 4.6%.
 2. ότι έχει εγγύηση στο Αγγλικό Δίκαιο
 3. ότι μπορεί να αγοράσθηκε κατά ένα μέρος με λεφτά των Ταμείων (μεγάλο κόλπο), άν έχουν μείνει
 4. ότι αύξησε το χρέος μαζί με τη δόση κατά 11 δις ευρώ περίπου, κάνοντας δυσκολότερη τη βιωσιμότητα του
 5. ότι δεν πληρεί τη συνθήκη βιωσιμότητας του χρέους, που απαιτεί για τέτοιο επιτόκιο ένα 3,5% τουλάχιστον πραγματικό ΑΕΠ και 3,5 % πλεόνασμα, κάτι που η Ελλάδα μόνο διακινώντας λαθραία και ναρκωτικά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο μπορεί να πετύχει.
Η έξοδος στις αγορές έγινε:
 1. γιατί δεν υπήρχαν λεφτά στο Ταμείο του κράτους αρκετά για να καλύψουν το ομόλογο - φέσι που άφησε ο Σαμαράς με το Βενιζέλο
 2. γιατί τα κόκκινα δάνεια και οι νέες δανειοδοτήσεις της παρέας των ΜΜΕ που ξανάρχισαν κάτω απο τη δημιουργία νέων εταιρειών χωρίς τα δάνεια των παλαιών, που πήγαν σαν ζημίες στο κράτος, απαιτούν πάνω απο 100 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ανάγκη πολλών "εξόδων" στις αγορές για να μη χρειασθεί νέο μνημόνιο ανάλογου ύψους και νέα μέτρα πείνας. Το να πείς "γάμα τη βιωσιμότητα" θέλει πολιτική απόφαση αλλά θα υπάρξει Ειδικό Δικαστήριο.
 3. γιατί το αφήγημα Τσίπρα νίκης για τις αγορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αφήγημα απο την κ.Μέρκελ και το κ.Σόιμπλε στις Γερμανικές εκλογές
 4. γιατί η κυβέρνηση χρειάζεται ένα αφήγημα "νίκης" να περάσει στον Ελληνικό λαό, αφού έχει αποτύχει σε όλα π.χ. στο ξεπούλημα των κοιτασμάτων, στην εξωτερική πολιτική και το Κυπριακό αλλά και στην ανάπτυξη που δεν άρχισε ποτέ απο το 2010, που χρεοκόπησε τη χώρα ο Κωστάκης Καραμανλής. Η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία για λόγους "προμηθειών".
ΛΑΤΣΗΣ ΕΔΩ, ΛΑΤΣΗΣ ΕΚΕΙ. ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ AKOMH. ΠΕΡΙΕΡΓΟ... 

Σημειώστε ότι απο τη στιγμή που S400 και F35 δεν πάνε μαζί στη Τουρκία αλλά θα πάνε, θα πρέπει να διερωτηθείτε "ποιός" θα αναλάβει επίσημα τη "προστασία" της Ελλάδας απο τη Τουρκία.

Θα πρέπει να σκεφτείτε επίσης εκτός του Λάτση που έχει γεμίσει με τους γυρολόγους του να μιλάνε για ΑΟΖ και κοιτάσματα στα ΜΜΕ, ποιοί άλλοι θα φάνε τα κοιτάσματα στην ανύπαρκτη Ελληνική ΑΟΖ. Σκεφτείτε το εξής "αν όλοι οι καναλάρχες λειτουργούν με ζημίες, τίνος είναι οι μπροστινοί;" H Μαφία πουλάει ναρκωτικά και φέρνει λαθραία στη χώρα απο τη Τουρκία και αλλού αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο απο πίσω, κάποιος που να κουνάει τα νήματα στις μαριονέτες.

Για το βιογραφικό του κ.Γαβρόγλου σας μίλησα σε προηγούμενο άρθρο. Δεν το θεωρώ αξιόλογο ούτε τον ίδιο ικανό να είναι υπουργός Παιδείας. Είναι αυτός που έβγαλε απο τα μεταπτυχιακά των δημοσίων ΑΕΙ της Κολομβίας την δωρεάν παιδεία. Με το νέο νομοσχέδιο που κατασκεύασε απαιτεί χρήματα απο όποιον νέο φοιτητή εγράφεται σε αυτά.

Ο κ.Γαβρόγλου είναι και διπλοθεσίτης κάτι ασυμβίβαστο με τη θέση υπουργού. Δεν μπορεί να είναι μέλος του ΔΣ του ιδρύματος Λάτση και ταυτόχρονα και υπουργός παιδείας. Ο νεαρός κ. Παπαδημητρίου σε αντίθεση παραιτήθηκε απο τη Προεδρία Ιδρύματος στις ΗΠΑ όταν έγινε υπουργός, όπως και ο κ.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ που πρώτα δούλευε στη Goldman Sachs.

Πρόκειται για σκάνδαλο αλλά είπαμε εδώ είναι Κολομβία. Τελικά μόνη λύση για την ανάπτυξη της χώρας είναι τα ναρκωτικά και η διακίνηση των λαθραίων απο την Ελευσίνα και το Φάληρο. Καμμία άλλη επιλογή δεν αποδίδει τόσα λεφτά και σε κανένα μέρος του κόσμου το ναυτιλιακό συνάλλαγμα δεν ξεπλένει τόσο πολύ το μαύρο χρήμα.

Όσοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω με αναστολή να προσέχουν τί λένε. Θα κάνει ζέστη.

Σχετικά άρθρα
 1. Ελληνική δικαιοσύνη, ένας προστάτης αρουραίων που τρώνε δάνεια. (2017)
 2. Ο ρόλος των συκοφαντών και των εκβιαστών στη πολιτική (2017)
 3. Η παράνοια στη Πολιτική και στη Κοινωνία (2017)
 4. Πόσο πρέπει να είναι το πλεόνασμα της Ελλάδας για να είναι βιώσιμο το χρέος της; (2017) Κορυφαίο Θέμα
 5. Far West έγινε η Κολομβία της Κόκας (2017)
 6. Ελληνικό θα γίνει και η εκκλησιαστική περιουσία για το "καλό" της κοινωνίας. Το φαγοπότι ξεκινάει. (2017)
 7. Να πως η κυβέρνηση χαρίζει τα 1,3 δις ευρώ κόκκινα δάνεια των ΜΜΕ και μεταφέρει το χρέος στο κράτος (2017)
 8. Αν δεν βρεθούν τα 5 δις ευρώ του ομολόγου που λήγει, τότε πάπαλα... (2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

====================================
>>>>>>>>>>>>>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>>>>
====================================
Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι ΜΟΝΟ πάνω στο θέμα του άρθρου. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα θα κόβονται. Τα σχόλια να έχουν μέγεθος 8 γραμμών το πολύ αλλοιώς δεν θα δημοσιεύονται.