Ads Top

Ο κόσμος καιγόταν στη Μάνη και τα Τρόλ της Πολιτικής γκαρίζαν σαν γαιδάροι στη Βουλή της διαπλοκής. Συνεχίζουν να ξεφτυλίζουν τη χώρα.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΑΛΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ NOOR-1 ή Η ΤΟ EUROGROUP; 

Σε προηγούμενο άρθρο είχα αναφερθεί στις ζέστες που θα ερχόντουσαν γενικώς στη Κολομβία. Τα τρόλ της πολιτικής σήμερα στη Βουλή χτύπαγαν το ένα το άλλο με θέμα το Νοοr-1.

Η πρόταση του Κούλη Μητσοτάκη για εξεταστική έχει δύο γραφικές συν μία αναγνώσεις. Στη πρώτη ο κ.Μητσοτάκης φαίνεται να θέλει να φτάσει το πράγμα σε βάθος και να εκετεθούν όλοι, στην άλλη μπορεί να θέλει συγκάλυψη, αφού οι εξεταστικές δεν οδηγούν πουθενά με πρόσφατο παράδειγμα τη σχετική με τη διαπλοκή και τα δάνεια των ΜΜΕ. Κρατάω τη δήλωση του κ.Καμμένου, που είπε ότι το θέμα του Noor-1 είναι "λεπτό" θέμα, όπως και τη "κίνηση" του χεριού του κ.Βορίδη. Αυτά καταγράφονται. Στη τρίτη ανάγνωση δεν θα αναφερθώ πρός το παρόν.

Θα σημειώσω ότι η ρήτρα ανάπτυξης 15% του ΑΕΠ, ένα ποσό πάνω απο το οποίο η Ελλάδα δεν θα αποπληρώνει δάνεια, στην οποία αναφέρθηκε με χαρά ο κ.Τσίπρας είναι αστεία. 15% του ΑΕΠ είναι 30 δις ευρώ το χρόνο μέγιστη πληρωμή! Αυτό κέρδισε ο κ.Τσίπρας.

Στη Βουλή κανένας δεν ξέρει να κάνει πολλαπλασιασμό. Έτσι δεν το παρατήρησε κανείς, κάτι που σημαίνει πως όλοι μιλούν βάσει κειμένου. Τόσο ντάγκλες...

Ο κ.Πολάκης ήταν απόλαυση. Να προσέχει μόνο, γιατί είναι έξω με αναστολή.

Πρωτογενές πλεόνασμα 2% όταν το δημοσιονομικό σύμφωνο απαιτεί 2.6% σημαίνει χρεοκοπία σε βάθος χρόνου, λόγω διαφοράς ανταγωνιστικότητας. Ένας οικονομολόγος του ΧΘΕΣ χωρίς να γνωρίζει τεχνολογία είναι πρακτικά άχρηστος. Δεν μπορεί να προβλέψει. Το απέδειξα...

"ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ! ΤΙ ΛΕΝΕ OI ΑΣΧΕΤΟΙ;

Το κάθε τι θέλει το μάστορα του. Στην Ελλάδα και ο κώλος της κατσίκας είναι μάστορας... Για το λόγο αυτό η χώρα θα συνεχίσει να βουλιάζει. ΚΑΛΟ ΠΑΤΟ!

Η μείωση της αξίας των επιτοκίων των δεκαετών ομολόγων της Ελλάδας δεν σημαίνει τίποτα, αφού δεν εμπορεύονται. Κάτι που δεν εμπορεύεται δεν διαμορφώνει τιμή! Αγοράζει κανείς π.χ. μετοχές των Ελληνικών τραπεζών αν και είναι πάμφθηνες; Τα funds έφυγαν. Η Ελλάδα μόνο με αρνητικά επιτόκια μπορεί να βγεί στις αγορές. Το πόσο δεν θα σας το πώ. Έχει πολύ δρόμο και θα προηγηθεί βαρύ ξεπούλημα.

ΦΑΓΗΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΩΝ

Ενδιαφέρον έχει και η θέση του α. Τσουκούμπα που αναφέρθηκε στη Βουλή στα ΕΛΠΕ που είναι "Ελληνικά" και στην Ελλάδα που έχει "τεχνολογία" (του κώλου). Ήθελε να δεί αν τον ακούω... Αν ήταν άσχετος είτε κρυφός εγκάθετος του κεφαλαίου και των καρτέλ, δεν θα ήξερε πως το γεγονός ότι κάηκαν εργάτες στα ΕΛΠΕ οφειλόταν στην απουσία υγρών κουρτινών. Ξέρει τί είναι; Αν δεν ξέρει, πώς μιλάει για τεχνολογία και για ανάπτυξη; Πώς ταυτίζεται με τους εργάτες; Με αέρα; Θα ήξερε ακόμη o α. Τσουκούμπας, ότι τα ΕΛΠΕ είναι χρεοκοπημένα και ότι οι ενεργειακές τους επιλογές θα συμπαρασύρουν και τα κοιτάσματα του Ιονίου που τους παραδόθηκαν τσάμπα - κάτω απο το τραπέζι, απο τη κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου, όπως και το Ελληνικό (έργο μακέτα) - μέσα απο τη νυπερδανειοδότηση ή τη χρεοκοπία των τραπεζών στο υπερΤαμείο. Ούτε αυτό το είδε ο α. Τσουκούμπας; Το καλύτερο που είπε ήταν για τη τράπεζα ανάπτυξης και για τη συγκέντρωση κεφαλαίου (απο το ξεπούλημα). Μια παλαιά ιδέα των ΑΝΕΛ (και της Στοάς Μακαντάση Γωνία).

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος δέστε και το κείμενο ανωτέρω. Εξηγεί πολλά απο αυτά που έρχονται. Όπως ξέρετε, όσοι τρώνε δεν μιλούν.  ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΑ.
Εικόνες θέματος από Jason Morrow. Από το Blogger.